Naši koraki za boljši svet kosmatincev

V Lidlu Slovenija smo na letni ravni del marsikaterega dobrodelnega projekta in med drugim pomagamo ustvariti lepši svet tudi za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju in upanju na čisto pravi dom.

Povej svoje mnenje:

POZITIVNA ENERGIJA IN MIGAJOČI REPKI NA DOGODKU KORAKI ZA TAČKE

V okviru naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet smo tretje leto zapored kot glavni pokrovitelj podprli dogodek Koraki za tačke, ki ga organizira Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give up. Na dogodku smo se v prijetnem vzdušju družili, sprehajali in tekli ljubitelji kosmatincev, ki smo obenem zbirali sredstva za različna društva in organizacije za pomoč živalim, s katerimi sodeluje Zavod Naš kuža.

Koraki za tačke – brezdomni kužki v vlogi modelov

Eden izmed glavnih ciljev letošnjega projekta Koraki za tačke je vsekakor spodbujanje posvajanja brezdomnih kužkov. Po nekaterih podatkih je danes na svetu kar 600 milijonov zapuščenih živali, neuradni podatki pa pravijo, da jih je v Sloveniji zaradi neodgovornega skrbništva letno zavrženih med 3000 in 4000.

KORAKI ZA TAČKE – POMAGAJMO BREZDOMNIM KOSMATINCEM

V Lidlu Slovenija se trudimo na vsakem koraku ustvarjati bolši svet; tako za ljudi, kot tudi za živali. Že tretje leto zapored smo se povezali z društvom Vztrajaj – Never Give up, ki organizira športno – humanitarni dogodek Koraki za tačke.

Z DOBRODELNIMI KORAKI ZBRALI VEČ KOT 4.200 EUR ZA KOSMATE TAČKE

Športno-humanitarni projekt Koraki za tačke je v zaključni fazi. S humanitarnim tekom je društvu Vztrajaj – Never give up uspelo zbrati več kot 4.200 EUR za brezdomne živali. Srčni projekt smo že drugo leto zapored ponosno podprli v Lidlu Slovenija.

VEČ KOT 180 TEKAČEV JE Z DOBRODELNIMI KORAKI PRISPEVALO ZA KOSMATE TAČKE

Že drugo leto zapored smo sodelovali pri športno-humanitarnem teku Koraki za tačke, ki je potekal od petka, 6. oktobra, do sobote, 7. oktobra, na Koseškem bajerju v Ljubljani. Projekta, ki je potekal pod okriljem Športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never Give up (Društvo NGU) in s katerim se je zbiralo sredstva za Fundacijo Naš kuža, ki se povezuje in sodeluje z različnimi društvi za zaščito živali, se je udeležilo več kot 180 tekačev. Društvo NGU zbiranje sredstev za brezdomne živali nadaljuje vse do 20. oktobra preko SMS donacij. Do konca oktobra pa lahko tudi v naših trgovinah oddate hrano za živali, ki bo namenjena lokalnim društvom za pomoč živalim.

V naših trgovinah smo postavili zbiralne košare

V našem podjetju se zavedamo odgovornega delovanja in skrbi za tiste v stiski. V ta namen bo v sodelovanju s portalom Pes moj prijatelj v naših 49 trgovinah od konca septembra do konca oktobra 2017 potekala zbiralna akcija hrane za živali. Zbrane izdelke bomo podarili različnim lokalnim društvom in organizacijam, ki se zavzemajo za dobrobit brezdomnih živali.

Naredimo tudi letos dobrodelne korake za tačke

V Lidlu Slovenija smo se tudi to leto pridružili projektu Koraki za tačke, ki ga po lanskoletni uspešni izvedbi glavnega akterja Mitje Lukša Florjančiča in njegove psičke Bele tudi letos organizira športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up. 24-urnega športno-humanitarnega dogodka, ki bo potekal 6. in 7. oktobra 2017, se lahko v Ljubljani na trasi okrog Koseškega bajerja udeležite vsi živaloljubci in naredite svoje korake za pomoči potrebne živali.

Za nami je 120 kilometrov za zavržene živali

S štartom v Kopru in ciljem v Tacnu se je v torek, 4. oktobra, zaključil humanitarni projekt Koraki za tačke. Mitja Lukša Florjančič in društvo Never Give Up so z našo pomočjo ob svetovnem dnevu živali opozarjali na human odnos do živali in zbirali sredstva za pomoč društvom in organizacijam za zaščito živali, s katerimi sodeluje in se povezuje Fundacija Naš kuža.

NAREDIMO DOBRODELNE KORAKE ZA TAČKE

Lidl Slovenija je glavni pokrovitelj dobrodelnega teka Mitje Lukša Florjančiča in njegove psičke Bele pod okriljem organizatorja dogodka športnega humanitarnega društva Vztrajaj – Never Give Up. Zbirala se bodo sredstva in hrana za živali (kužke) na 120 km trasi od Kopra do Ljubljane. Projekt Koraki za tačke bo sovpadal s svetovnim dnevom živali, 4. oktobra 2016 in bo ozaveščal ljudi o pomembnosti humanega ravnanja s štirinožnimi prijatelji.

V LIDLOVIH TRGOVINAH PO SLOVENIJI TUDI TO LETO POMAGAMO ŽIVALIM V STISKI

Začetek jeseni bo v Lidlu Slovenija še posebej v znamenju dobrodelnosti in pomoči živalim, saj se v vseh 47 Lidlovih trgovinah septembra in oktobra že tretje leto zapored zbirajo prehrambni izdelki za zavržene živali. Zbrana hrana se bo donirala različnim lokalnim društvom, ki delujejo v krajih, kjer so prisotne Lidlove trgovine.

V Lidlovih trgovinah spet postavljene zbiralne košare za hrano za živali

Danes, v ponedeljek, 14. septembra, je Lidl Slovenija v vseh svojih poslovalnicah po Sloveniji ponovno postavil zbiralne košare ter povabil svoje kupce, da donirajo hrano za živali. Zbrani prispevki bodo namenjeni slovenskim društvom za zaščito živali in zavetiščem za živali, ki delujejo v lokalnem okolju, kjer poslujejo Lidlove trgovine. Akcija bo potekala do 18. oktobra.