Knjižica Reciklirana kuharija del letošnjega projekta Hrana ni za tjavendan

V okviru projekta Hrana ni za tjavendan je potekal tudi natečaj Reciklirana kuharija. Kar 20 slovenskih šol in vrtcev je prispevalo več kot 80 receptov, ki so jih ustvarili iz ostankov drugih obrokov in so še uporabni.

Recept za najboljšo reciklirano jed so med vrtci zasnovali v Vrtcu Antona Medveda Kamnik, kjer so pripravili jabolčne cmoke, med osnovnimi šolami je zmagala Osnovna šola Gorišnica z recikliranimi kroglicami, med srednjimi šolami pa je z Zvrhanim lončkom čarovnije najbolj prepričala Srednja šolo za gostinstvo in turizem Radenci. V okviru Reciklirane kuharije sta Lidl Slovenija in program Ekošola podelila tudi nagrade šolam s prilagojenim programom, kjer je zmagala Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna z receptom za Pokrito rihto.

Knjižico lahko prelistate/prenesete s klikom na spodnjo fotografijo.

 

 

 

 

Povej svoje mnenje:

ZAKORAKALI SMO V NOVO SEZONO PROJEKTA HRANA NI ZA TJAVENDAN

V začetku leta smo skupaj z Ekošolo zakorakali v novo sezono projekta Hrana ni za tjavendan. Projekt poteka že četrto leto zapored, število sodelujočih ustanov pa iz leta v leto raste. Letos jih sodeluje že 96, od je 32 vrtcev, 49 osnovnih šol in 15 srednjih šol vključenih v program Ekošola.

ČIM MANJ ZAVRŽENE HRANE TUDI V ŠOLSKEM LETU 2017/2018

Že četrto leto zapored smo združili moči s programom Ekošola in v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet tudi v letu 2017/2018 nadaljujemo s projektom Hrana ni za tjavendan. Projekt je namenjen ozaveščanju o zmanjševanju ter preprečevanju nastanka zavržene hrane in spodbujanju praktične uporabe neporabljenih prehrambnih izdelkov. Število sodelujočih izobraževalnih ustanov vsako leto narašča, letos jih sodeluje že 96, od tega 32 vrtcev, 49 osnovnih šol in 15 srednjih šol, ki so vključene v program Ekošola.

Zaključil se je projekt Hrana ni za tjavendan 2016/2017

Na Gradu Jable se je danes, 8. junija, zaključil projekt Hrana ni za tjavendan, ki smo ga s programom Ekošola v šolskem letu 2016/2017 izvedli že tretjič. V projektu so pod vodstvom mentorjev sodelovali otroci in mladostniki iz več kot 85 slovenskih vrtcev ter osnovnih in srednjih šol. Načrtovali in izvajali so raznolike aktivnosti za krepitev odgovornega ravnanja s hrano in zmanjševanje količin zavržene hrane.

Projekt Hrana ni za tjavendan tudi v šolskem letu 2016/17

V sodelovanju s programom Ekošola tudi v letošnjem šolskem letu v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet nadaljujemo s projektom Hrana ni za tjavendan. S projektom želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju ter preprečevanju nastanka zavržene hrane in spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Tokrat se je v projekt vključilo 87 izobraževalnih ustanov, od tega 50 osnovnih šol, 25 vrtcev in 12 srednjih šol, ki sodelujejo v programu Ekošola.

Več kot 90 vrtcev in šol za manj zavržene hrane

Več kot 90 slovenskih šol in vrtcev je uspešno končalo projekt Hrana ni za tjavendan, v okviru katerega so izvajali aktivnosti za zmanjšanje količin zavržene hrane. V projekt, ki je letos pod okriljem Lidla Slovenija in programa Ekošola potekal že drugič, se je vključilo kar 91 izobraževalnih zavodov.