Nepozabne počitnice v Pacugu

Po lanskoletnem raziskovanju gozdov in narave ob Ruški koči na Pohorju, so otroci naših zaposlenih v poletje zajadrali v Pacugu. Učenje plavanja, ustvarjalne in športne delavnice, tematski večeri in izleti z ladjico so otrokom ustvarjali nepozabne spomine. Organizacijo in celotne stroške je prevzelo podjetje Lidl Slovenija. Petdnevno dogodivščino so otroci prisrčno opisali z besedami: “Najboljše počitnice doslej!”.

Otroško letovišče Pacug, ki leži v mirnem in zelenem delu slovenske obale, med 25. junijem in 3. julijem ni bilo prav nič mirno. Več kot 150 otrok naših zaposlenih je v tem času uživalo v športnih dogodivščinah, ki so jih delili tudi z Zdravkom – maskoto Lidla, s katero v podjetju med zaposlenimi spodbujamo zdrav način življenja. Otroci so bili nad počitnicami navdušeni. Svoje veselje so izrazili v risbicah in pismih, ki so jih delili z nami:

Alex: “To so bile moje najboljše počitnice!”

Andraž: “Bilo je čudovito in nepozabno.”

Timotej: “Animatorji so bili najboljši.”

Anja: “Havajska zabava je bila super.”

 

Lea nam je poslala risbico Zdravka potapljača

Lea nam je poslala risbico Zdravka potapljača

 

V Otroškem letovišču Pacug, stran od prometa in mestnega utripa, stoji 7 bivalnih hišk, glavni objekt z jedilnico in ambulanto, za športne aktivnosti in igro pa so na voljo igrišče za nogomet, košarko, odbojko in igrala za najmlajše. Letovišče, v katerem otroci že 50 let v stiku z naravo in v družbi vrstnikov preživljajo sproščene in prijetne počitnice, smo letos in lani v prostovoljni akciji pomagali obnavljati tudi Lidlovci in Lidlovke.

 

Prenova otroškega letovišča v Pacugu >

Povej svoje mnenje:

229 brezskrbnih morskih dni za otroke

Huraaaa!!! Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) peljemo na morje otroke, ki živijo v pomanjkanju. 229 brezskrbnih počitniških dni bomo omogočili otrokom s posebnimi potrebami, ki potrebujejo spremljevalca.

Otroci Lidlovcev ponovno na letovanju v Pacugu

​Čas počitnic je bil tu in kot je sedaj že v navadi, so se tudi letos, le nekaj dni po zaključku šolskega leta, otroci naših zaposlenih odpravili na morje, v otroško letovišče Pacug.

10 krogov za 10 nasmehov – tudi letos smo zraven

Leto je naokoli in zopet je prišel čas za izvedbo enega največjih športno humanitarnih projektov v Sloveniji, humanitarnega projekta 10 krogov za 10 nasmehov, kjer bodo člani športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never Give Up, v 10 različnih mestih tekli za 10 družin, ki so se znašle v nezavidljivem položaju in potrebujejo našo pomoč.