Ob svetovnem dnevu zdravja smo se nasmejali z rdečimi noski

Lidlovci in Lidlovke smo se ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, nasmejali iz srca. Ker je smeh pol zdravja, smo se odločili, da se bomo na ta dan odprli za humor in pozitivno vzdušje. Povezali smo se z Društvom Rdeči noski in našo namero združili še z dobrodelnostjo.

Poznate Rdeče noske? Njihovo poslanstvo je ustvarjanje pozitivnega vzdušja s smehom in humorjem. Simbol društva je rdeč nosek – z njim klovni zdravniki malim in velikim bolnikom lepšajo bolnišnične dni. Tudi zato smo se v Lidlu Slovenija odločili, da letošnji dan zdravja posvetimo njim.

Rdeči noski (2)

Vsi zaposleni so tako na dan zdravja rdeče noske, s katerimi bodo lahko naredili skupno fotografijo. Podjetje Lidl Slovenija bo za vsako prejeto fotografijo zaposlenih, na kateri imajo vsi sodelavci rdeče noske, namenilo 10 EUR za Društvo Rdeči noski. Fotografije zbiramo do 15. aprila in že sedaj verjamemo, da bomo prejeli veliko število simpatičnih in nasmejanih obrazov. Najboljše bomo seveda tudi objavili.

Klovni zdravniki bodo razveselili bolnike na URI Soča

Da pa je bil svetovni dan zdravja še bolj popoln, pa smo neodvisno od naše akcije že predhodno podprli delovanje simpatičnih klovnov zdravnikov, ki bodo v naslednjih dneh z našo pomočjo z enim obiskom razveselili bolnike vseh generacij na URI Soča.

Rdeči noski (3)

Organizator:

Društvo RDEČI NOSKI
Bohoričeva ulica 17
1000 Ljubljana
IBAN SI56 6100 0000 8643 823 Delavska hranilnica d.d. Ljubljana
ID za DDV: 55670725

Kontakt:

Tel.: 041 967 967
Tel.: 080 88 98
E-pošta: nasmeh@rdecinoski.org

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.