Osveščamo male in velike

Skupaj z različnimi organizacijami izvajamo projekte, ki skrbijo za osveščenost vseh generacij.

Ob vstopu v novo šolsko leto Zavod Varna pot in Lidl Slovenija vsako leto organizirata brezplačne preventivno-izobraževalne delavnice Varna pot v šolo o prometni varnosti. Otroke v vrtcih v okviru projekta Zdrav obrok za srečo otrok osveščamo o pomenu zdrave in uravnotežene prehrane za njihovo rast in razvoj. V okviru aktualnih mednarodnih projektov predvsem s področja zdravja pa ne pozabimo niti na ozaveščanje naših zaposlenih.

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

Movember 2017: dejanje šteje – ne glede na to, kakšne brke si pustite

V Lidlu Slovenija že peto leto zapored podpiramo svetovno gibanje Movember in mu pomagamo širiti njegovo poslanstvo, saj se zavedamo pomembnosti preventivne skrbi za zdravje. V okviru naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet s pričetkom meseca novembra pričenjamo tudi z dobrodelno aktivacijo, s katero bomo del sredstev od prodaje tekočih 500g jogurtov Pilos namenili Kliničnemu oddelku za urologijo UKC Ljubljana.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.

Novo šolsko leto, nove delavnice o varnosti v prometu

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Letos se v šolske klopi vrača 179.511 šolarjev, med njimi tudi 21.850 tistih, ki bodo v šolo stopili prvič. Z namenom izobraževanja in osveščanja o prometni varnosti v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že četrto leto zapored organiziramo deset preventivno-izobraževalnih delavnic v devetih slovenskih krajih pred Lidlovimi trgovinami.

Zdravko Lidl zamenjal bombone za tatuje

Zelen srček, maskota Lidla Slovenije, je že dobro znana otrokom širom Slovenije. Otroci ga poznajo iz knjižice Zdravkove dogodivščine, obiskal jih je v vrtcih, napisali so mu pesmico, videvajo ga na različnih športnih dogodkih, včasih pa jih preseneti tudi v kakšni izmed naših trgovin. Tudi znotraj Lidla Slovenija predstavlja simbol aktivnosti, namenjenih zdravemu načinu življenja.

Rdeči noski z našo pomočjo tudi na URI Soča

Se še spomnite simpatičnih fotografij naših zaposlenih z rdečimi noski? Ker velja, da je smeh pol zdravja, smo se ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, odločili za širok nasmeh ter dobrodelnost. Naši sodelavci so za Društvo Rdeči noski pomagali zbirati sredstva tako, da so se fotografirali s simpatičnim pripomočkom – rdečim noskom. Vsaka fotografija je prispevala v dobrodelni sklad, s katerim smo podprli program Društva Rdeči noski.

Movember 2015: Hvala v imenu uroloških bolnikov

Lanskega novembra smo v okviru Movembra zbirali finančna sredstva za nakup tehničnih pripomočkov za premik nepokretnih bolnikov na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Ta teden smo jih po letu dni tudi predali. Zahvala gre tudi vsem našim zaposlenih, saj so se v izjemnem številu odzvali na vabilo k zbiranju finančnih sredstev za nakup prepotrebnih tehničnih sredstev za onkološki inštitut.

Podpiramo Movember: z brki

Ob današnjem hitrem tempu življenja le redko pomislimo, da nas lahko na naši poti kar koli ustavi. Običajno se moški s tem še redkeje ukvarjajo kakor ženske, zato je še bolj pomembno, da spregovorimo o težavah in stresu moških. Z gibanjem Movember sodelujemo že četrto leto zapored in tudi letos želimo ozaveščati o moških zdravstvenih težavah. Letos ne samo med zaposlenimi, ampak tudi med našimi kupci.

Rožnati oktober: Iskali smo navdih žensk

V letošnjem rožnatem oktobru, ki ima prav posebno simboliko, smo v Lidlu Slovenija iskali prav poseben navdih – navdih žensk. Ženske, tudi svoje sodelavke, smo povabili, da nam pošljejo misli o tem, kaj jih navdihuje kot ženske. Vsaka misel je prispevala v dobrodelni sklad za Slovensko združenje za boj proti raku na dojkah Europa Donna. Z navdihujočimi mislimi smo zbrali 1000 evrov.

Lidl Slovenija že tretjič za prometno varnost otrok

Novo šolsko leto, ki je tik pred vrati, naznanja, da se na naše ceste vračajo mali nadobudneži, ki so najbolj ranljiva skupina v prometu in jih je potrebno pravočasno seznaniti z varno udeležbo v prometu. Delavnice »Skrbimo za varne šolske poti« na zabaven in interaktiven način poskrbijo za potrebno pridobitev znanja in za ponovno osvežitev izkušenj v prometu. Poučnih delavnic o varnem ravnanju v prometu, ki jih izvajamo pred izbranimi Lidlovimi trgovinami, se je v minulih dveh letih udeležilo že približno 2500 otrok.

Za Rdeče noske smo zbrali 1000 EUR

Zaposleni smo ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, prejeli vsak svoj rdeči nosek, obenem pa smo se (noski) postavili pred fotografski objektiv. Naše podjetje je za vsako prejeto fotografijo doniralo 10 EUR Društvu Rdeči noski. Prejeli smo 75 fotografij in tako zbrali 750 EUR. Skupaj z dodatno donacijo za obisk Rdečih noskov na URI Soča smo tako društvu namenili skupno 1000 EUR.

Paraolimpijski športni dnevi

Lidlova maskota promocije zdravja Zdravko Lidl se je skupaj z našimi asi iz Zveze za šport invalidov Slovenije, katere sponzorji smo postali v letošnjem letu, podal na Paraolimpijski šolski dan v Ljubljano, Vuzenico in Mirno peč.

Ob svetovnem dnevu zdravja smo se nasmejali z rdečimi noski

Lidlovci in Lidlovke smo se ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, nasmejali iz srca. Ker je smeh pol zdravja, smo se odločili, da se bomo na ta dan odprli za humor in pozitivno vzdušje. Povezali smo se z Društvom Rdeči noski in našo namero združili še z dobrodelnostjo.

Rožnati oktober tudi v Lidlu Slovenija

Danes, 15. oktobra, ko obeležujemo dan zdravih dojk, smo v sodelovanju s Slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna Slovenija vse naše sodelavke presenetili z majhno pozornostjo. S simpatičnim darilcem smo jih v okviru promocije zdravja na delovnem mestu želeli opomniti na pomen preventive in zdravega načina življenja.

Počitnic je konec, zato previdno na cesti

Z začetkom novega šolskega leta se na naše ceste ponovno vračajo otroci. Ker so naši najmlajši v prometu najbolj ranljiva skupina, v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot letos že drugo leto organiziramo preventivno poučne, a hkrati zabavne delavnice za otroke in odrasle o varnem ravnanju v prometu.

Za varno udeležbo otrok v prometu

Ob vstopu v novo šolsko leto Zavod Varna pot in Lidl Slovenija organizirata brezplačne preventivno-izobraževalne delavnice o prometni varnosti. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok in mladostnikov, saj so le-ti najbolj ranljiva skupina v prometu, v svoji mladostni razposajenosti pa na prometna pravila pogosto pozabijo.

Korak naprej k varnosti otrok

V okviru projekta Družini prijazno podjetje je s strani sodelavcev v Lidlu Slovenija prišla pobuda, da se naše trgovine vključijo v Unicefov projekt Varna točka. In smo se.

Zdrav zajtrk za otroke slovenskih vrtcev

V Lidlu Slovenija smo tudi letos pripravili zdrav zajtrk v slovenskih vrtcih. Že tretjič zapovrstjo so v okviru projekta »Zdrav obrok za srečo otrok« otrokom iz 15 slovenskih vrtcev želeli predstaviti pomen zdrave in uravnotežene prehrane za njihovo rast in razvoj.