Paraolimpijski športni dnevi

Lidlova maskota promocije zdravja Zdravko Lidl se je skupaj z našimi asi iz Zveze za šport invalidov Slovenije, katere sponzorji smo postali v letošnjem letu, podal na Paraolimpijski šolski dan v Ljubljano, Vuzenico in Mirno peč.

Športniki invalidi so učence na osnovnih šolah seznanili s paraolimpijskimi športnimi igrami. Pokazali so jim tudi, kako se igra košarka na vozičkih, na svetovni dan namiznega tenisa, ko smo skupaj gostovali v Ljubljani, pa so lahko prisluhnili tudi življenjski zgodbi Andreje Dolinar, paraolimpijske namiznoteniške igralke. Andreja je konec prijetnega dne popestrila s partijo, ki jo je odigrala s kolegoma Bojanom Lukežičem in Ljubišo Gajičem, prav tako paraolimpijskima športnikoma.

DSC_0782 DSC_0723

DSC_0757 DSC_0710

DSC_0779 DSC_0772

Organizator:

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite
Naslov: Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija

Kontakt:

Telefon: +386 1 530 08 91
Fax: +386 1 53 00 894
Email: info@zsis.si

Povej svoje mnenje:

229 brezskrbnih morskih dni za otroke

Huraaaa!!! Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) peljemo na morje otroke, ki živijo v pomanjkanju. 229 brezskrbnih počitniških dni bomo omogočili otrokom s posebnimi potrebami, ki potrebujejo spremljevalca.

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.