Počitnic je konec, zato previdno na cesti

Z začetkom novega šolskega leta se na naše ceste ponovno vračajo otroci. Ker so naši najmlajši v prometu najbolj ranljiva skupina, v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot letos že drugo leto organiziramo preventivno poučne, a hkrati zabavne delavnice za otroke in odrasle o varnem ravnanju v prometu.

Počitnice so pri koncu in na cestah se kot potniki v različnih prevoznih sredstvih ali kot pešci in vozniki koles ponovno pojavijo otroci in mladostniki. Obnovljena ali spremenjena cestna infrastruktura, nova ali pozabljena pravila ravnanj in obnašanja v cestnem prometu, varovanje otrok na poti v vrtec ali šolo, pravilna uporaba otroških varnostnih sedežev, pravilno vstopanje in izstopanje iz vozila ter avtobusa, zaščitna sredstva na kolesih – to je le nekaj najpogostejših elementov in vsebin, ki smo jih mi, starejši v cestnem prometu, dolžni predstaviti otrokom in jih varno popeljati v današnji svet varne mobilnosti.

_DSC0298

Ključni namen izobraževalnih delavnic, ki bodo v organizaciji Zavoda Varna pot tudi letos potekale po vsej Sloveniji, je osveščanje otrok, saj preventiva predstavlja temelj za njihovo ravnanje v cestnem prometu in posledično njihovo varnost. Delavnice bodo tako njim kot tudi njihovim staršem omogočile, da spoznajo in se naučijo pravilnega ravnanja in obnašanja v prometu. Aktivnosti, ki jih vključujejo in s katerimi se bodo lahko seznanili obiskovalci so: prometni poligon za najmlajše; ustvarjalni kotiček o prometnem dnevu, pravilno uporabo varnostnega pasu in otroškega sedeža; simulacijska očala, ki udeležence podučijo o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola; in tehtnica za naletne teže, ki prikazuje, kakšne sile delujejo pri nesrečah in kakšne posledice lahko imajo za udeležence v prometu.

 

Izobraževalne delavnice bodo potekale še ves september v devetih slovenskih krajih pred Lidlovimi trgovinami

Dogaja se pred:

  • Lidlom Murska Sobota (Lendavska ulica 60a, Murska Sobota): četrtek,  3. 9., 10.00 do 18.00
  • Lidlom Slovenj Gradec (Ronkova ulica 39, Slovenj Gradec): torek, 8. 9., 10.00 do 18.00
  • Lidlom Slovenske Konjice (Liptovska ulica 38g, Slovenske Konjice): četrtek, 10. 9., 10.00 do 18.00
  • Lidlom Krško (Ulica 11. Novembra 55, Krško): torek, 15. 9., 10.00 do 18.00
  • Lidlom Ptuj (Ormoška cesta 23a, Ptuj): četrtek, 17. 9., 10.00 do 18.00
  • Lidlom Jesenice (Skladiščna ulica 15, Jesenice): torek, 22. 9., 10.00 do 18.00
  • Lidlom Maribor (Ptujska cesta 192, Maribor): četrtek, 24. 9., 10.00 do 18.00
  • Lidlom BTC Ljubljana (Letališka 5a, BTC City Ljubljana): torek, 29. 9., 10.00 do 18.00

 

Vabljeni!

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.