Pohvala da ljudem krila

Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato smo nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Povabili smo vas, da predlagate sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije.

Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato smo nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Povabili smo vas, da predlagate sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli smo več kot 70 predlogov oziroma pohval, se vsem zahvalili s sladko pozornostjo, izbranim petim pa smo pripravili tudi posebno presenečenje na delovnem mestu.

PRESENEČENJA NA DELOVNEM MESTU

Komisija je izmed 76 prejetih predlogov izbrala pet sodelavk, ki jih je naša ekipa z glasbeno umetnico in ambasadorko akcije Ustavi se! Matejo Bobek na čelu presenetila na delovnem mestu.

Naziv NAJ SODELAVKE in nagrado so prejele:

  • Vanja Traven, recepcija
  • Petra Kavčič, skladišče
  • Jožica Poje, trgovina Novo mesto
  • Sonja Neubauer, SSC
  • Lidija Lazanski, trgovina Brežice

»Vanja je vsak dan v večini primerov prvi stik vsakega zaposlenega, ko pride v podjetje. Vedno je nasmejana, dobre volje in zaradi nje je naša recepcija zelo pozitiven prostor. Ne glede na to, kakšne volje stopiš v recepcijo, če si vzameš tisti trenutek za interakcijo, ko te Vanja lepo sprejme, se dan takoj začne bolj pozitivno …« Tjaša

Receptorki Vanji se je za vse nasmeške in prijazne sprejeme zahvalila sodelavka Tjaša.

»Predlagam osebo, ki si res zasluži presenečenje, svojo botro Petro Kavčič. Je super oseba, ki vedno priskoči na pomoč.« Kristina

Skladiščnico Petro smo presenetili pred hladilnico, kjer dela. Po presenečenju si je vzela čas za pavzo, saj je vodji Nataši dejala, da ne ve, kako naj po takem čustvenem momentu normalno dela.

»Tako dobre in tople sodelavke, kot je Jožica, si ne moreš niti predstavljati … Vedno je pripravljena trdo delati, in ko kdo potrebuje pomoč, vedno pomaga. Deli nasvete. In ko vidi, da me kaj muči, pride k meni in me objame. Vse pohvale zanjo!« Sandra K.

 

V Novem mestu smo presenetili Jožico, ki je v podjetju že deset let. Nad Sandrino nominacijo in samim presenečenjem je bila ganjena.

VPE Lidija iz Brežic je mislila, da smo k njim prišli snemat z drugim namenom, zato je bila ob našem prihodu rahlo zmedena, ampak potem je izpadlo super. Definitivno je bilo to presenečenje z velikim P-jem.

»Vodja Lidija je s srcem in dušo z nami. Vedno je dobre volje in mi pomaga ter razloži, če česa ne vem oziroma jo ponovno vprašam, in pri tem nikoli ne pokaže slabe volje … Je spoštljiva do vsakogar in pravična, upošteva vse naše želje, če le ima možnost … Radi jo imamo in je ne damo.« Brigita

»Sonja je čudovita oseba, ki izžareva veselje in pozitivno energijo. Čeprav prevzema na oddelku ogromno odgovornost, ima zmeraj čas za sodelavce, da jim priskoči na pomoč ali pa ponudi ramo, na katero se lahko nasloniš v težkih časih … S svojo dobro voljo, pozitivno energijo in nasveti si zagotovo zasluži naziv NAJ SODELAVKA.« Natalija

Odpravili smo se tudi v SSC Maribor, kjer se je ekipa veselila skupaj s Sonjo, ki smo ji malce zamaknili delo od doma z opravičilom »nujnega« sestanka – presenečenja.Vsa presenečenja smo združili v enem videoposnetku, iz katerega kar sije pozitivna energija in čustvenost trenutkov.
Oglejte si ga na tej povezavi.

 

Izmed vseh pošiljateljev predlogov smo izžrebali 10 oseb, ki so prejele paket »Ustavi se« za razvajanje. Prav vsi pa so prejeli drobno presenečenje v dveh izvodih – zase in za osebo, ki so jo predlagali.

Tako sta se sladkega presenečanja in paketa »Ustavi se« razveselili Sara in Neža iz kadrovskega oddelka.

Povej svoje mnenje:

Brkati november v znamenju dobrodelnosti in preventive

V Lidl Slovenija letos v sklopu svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet kot podpornik sodelujemo z društvom OnkoMan, ki zbira sredstva za nakup simulatorja operacij benigne hiperplazije prostate in raka na sečnem mehurju.

Ljubitelji kosmatincev naredili dobrodelne Korake za tačke

Zavod Naš kuža je ob podpori Lidla Slovenija in naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet pripravil dogodek Koraki za tačke. Že četrto leto zapored smo se v prijetnem vzdušju družili in sprehajali ljubitelji kosmatincev, ki smo obenem zbirali sredstva za različna društva in organizacije za pomoč živalim, s katerimi sodeluje Zavod Naš kuža.

Koraki za tačke – pomagajmo brezdomnim kosmatincem

V Lidlu Slovenija se trudimo na vsakem koraku ustvarjati bolši svet; tako za ljudi, kot tudi za živali. Letos smo se povezali z Zavodom Naš kuža, ki z našo pomočjo organizira dobrodelni dogodek Koraki za tačke.

LIDL SLOVENIJA POMAGA BREZDOMNIM ŽIVALIM

“V Lidlu Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet z majhnimi koraki skrbimo za lepši jutri ranljivih skupin. Akcijo zbiranja izdelkov za živali v Lidlu Slovenija izvajamo tradicionalno, letos že šesto leto zapored. Naše kupce tudi tokrat vabimo, da skupaj z nami ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomagajo lahko tako, da ob izhodu iz naše trgovine prispevajo hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali,” so povedali v Lidlu Slovenija.

Na Čarobnem dnevu smo zbrali 1905 evrov

Čarobni dan, ki je potekal prvo septembrsko nedeljo, dan pred začetkom novega šolskega leta, v Arboretumu Volčji Potok, je tudi letos našim najmlajšim pričaral nepozabno zabavo.