Preizkusite recepte iz knjižice Reciklirana kuharija

V novembru se je zaključil projekt Hrana ni za tjavendan, ki je letos potekal prvič in je k sodelovanju privabil več kot 30 vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, vključenih v program Ekošola. Ob tej priložnosti luč sveta ugledala simpatična knjižica, v kateri je 15 preprostih receptov za odlične jedi iz ostankov hrane. Recepte so prispevali šole in vrtci, ki sodelujejo v programu Ekošola ter nekateri posamezniki.

V knjižici je 15 preprostih receptov za odlične jedi iz ostankov hrane. Knjižica je zbirka raznolikih, neverjetno domiselnih in ravnoprav enostavnih receptov za ponovno uporabo ostankov hrane, ki ste jih doslej zavrgli. Ideje za pripravo grenadirmarša, perkmaševe župe, makoš gube, zapečenke, pa tudi torte iz palačink, burgerja, riževega narastka in mafinov vam bodo prav gotovo prišle prav, ko se boste spraševali kako porabiti viške hrane, ki vam je ostala od obroka prejšnjega dne.

IRP_2795   IRP_3000

Recepte za knjižico smo v Lidlu Slovenija skupaj z Ekošolo zbrali med več kot 130 recepti, ki so nam jih poslali sodelujoči v natečaju Hrana ni za tjavendan ter obiskovalci Lidlove Facebook strani.

Knjižice prelistate tako, da kliknete na spodnjo sliko.

reciklirana kuharija

 

 

 

 

Organizator:

Društvo DOVES – FEE SLOVENIA
Cesta solinarjev 4
6320 PORTOROŽ
davčna številka SI50989812

PROGRAM EKOŠOLA
Zavrti 2
SI – 1234 Mengeš

Kontakt:

Telefon1: 0599 55 550
Telefon2: 031 323 332
E-naslov: info@ekosola.si

Povej svoje mnenje:

Naložite si vse tri knjižice Reciklirana kuharija!

V okviru natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo že nekaj let zapored, smo doslej skupaj z Ekošolo pripravili že tri knjižice z enostavnimi, recikliranimi recepti ter jih poimenovali Reciklirana kuharija. Ker vemo, da tudi najbolj veščim kuharjem tu in tam zmanjka idej za pripravo jedi, tokrat vse tri knjižice objavljamo na enem mestu