Pričetek Lidlovega mladega vinarja na Štajerskem

V okviru tradicionalne prireditve Klopotčevanje, ki je potekala minulo soboto, 25. julija na posestvu Meranovo, ki deluje v okviru Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, se je s simboličnim prevzemom vinograda pričel že tretji natečaj Lidlov mladi vinar. Ekipa mariborske fakultete si je nadela ime Grofje Meranski in se bo v na letošnjem natečaju za najboljšega mladega vinarja pomerila s še tremi ekipami, eno z Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici ter dvema z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Člani ekipe z mariborske Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede so letos Matija Šenveter, Jani Rojs in Miha Ritonja. Nadeli so si prepoznavno ime Grofje Meranski, pridelovali pa bodo za Meranovo značilno sorto vina sauvignon. »Sodelovanje v natečaju Lidlov mladi vinar pomeni super izkušnjo in možnost pridobivanja dodatnega znanja. Vsi pa prihajamo iz vinogradniških družin, zato mislimo, da ne bo tako težko,« je svoja pričakovanja strnila ekipa Grofje Meranski, ki so se pridružili tudi pri postavljanju meranskega klopotca.

Na klopotčevanju na Meranovem so poleg postavitve klopotca in simboličnega pričetka Lidlovega mladega vinarja tradicionalno počastili tudi najboljše vinarje iz Limbuša in okolice. Priznanje zlati grozd jim je podelilo Turistično društvo Limbuš.

 

Pridružite se nam na klopotčevanju 2015 >

Za naziv Lidlov mladi vinar boj med tremi univerzami > 

Lidlov mladi vinar >

 

Povej svoje mnenje:

Lidl Slovenija odpira vrata perspektivnim mladim vinarjem

Lidl Slovenija že sedmo leto zapored prireja natečaj Lidlov mladi vinar. V partnerstvu z Radostnimi prireditvami, ki med drugim organizira dogodek Vinski univerzum, vabi k sodelovanju perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino in želijo svoj izdelek predstaviti širši Sloveniji. Šest mladih vinarjev do 35 let, ki bodo s kakovostnim vinom najbolj prepričali strokovno komisijo, bo novembra svoje vino ponudilo v Lidlovih trgovinah po celi Sloveniji in s tem dobilo pomembno poslovno priložnost, da se s svojim vinom predstavijo širšemu slovenskemu trgu.

Znan je Lidlov mladi vinar za leto 2018

Zaključila se je še ena sezona natečaja Lidlov mladi vinar – to je postal perspektivni 29-letni Martin Erzetič (Čarga 1767) iz Goriških Brd, ki je zmagal z vinom merlot, pozna trgatev. Med štiri finaliste so se poleg Erzetiča uvrstili še Peter Gönc iz Gönc Winery s sivim pinotom, Jakob Bizjak iz Domačije Bizjak s cabernet sauvignonom ter mlada vinarka Špela Štokelj iz Posestva Štokelj z vinom pinela.

LIDLOV MLADI VINAR 2017 JE JERNEJ ŽORŽ IZ VIPAVSKE DOLINE

Letošnji natečaj Lidlov mladi vinar je zaključen. Na Slovenskem festivalu vin smo razglasili absolutnega zmagovalca natečaja – to je postal perspektiven mladi vinar Jernej Žorž iz Vinske kleti Žorž, ki je prepričal z vinom avtohtone slovenske sorte zelen.

IŠČEMO NOVE VZHAJAJOČE VINARSKE ZVEZDE

Skok v poletje v Lidlu Slovenija zaznamuje pričetek natečaja Lidlov mladi vinar, ki letos poteka že petič zapored. Tudi letošnji projekt nastaja v sodelovanju s partnerjem – Slovenskim festivalom vin, bo pa tokrat postregel s pomembno novostjo: v okviru natečaja bodo to pot iskali perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino.

Ekipa Kaplja do roba zmagala v natečaju Lidlov mladi vinar

Projekt Lidlov mladi vinar, ki ga v Lidlu Slovenija izvajamo četrto leto zapored, je dosegel vrhunec. Letošnji zmagovalci so postali člani ekipe Kaplja do roba z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Ekipa je pridelala vino sorte rebula, ki so ga poimenovali Žuta gutta.