Pridružite se nam na klopotčevanju 2015

Vabimo vas, da se nam pridružite na že tradicionalnem začetku Lidlovega mladega vinarja na posestvu Meranovo nad Limbušem, ki bo v soboto, 25. julija, ob 16. uri. Klopotec bo zapel trtam in študentom, ki se bodo lotili izziva izdelave vina sorte sauvignon.

Že tretje leto zapored se na posestvu Meranovo poteka natečaj Lidlov mladi vinar, ki mladim pridelovalcem vin omogoča dostop do praktičnih izkušenj in novega znanja. Tokrat se bodo ob natečaju pomerile ekipe študentov iz treh fakultet, in sicer poleg ekipe s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, tudi ekipe z Visoke šole za vinarstvo in vinogradništvo Univerze v Novi Gorici ter Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Simbolni začetek dela mladih vinarjev bo potekal v okviru tradicionalne prireditve ob postavljanju klopotca.

 

Pričetek Lidlovega mladega vinarja na Štajerskem >

Za naziv Lidlov mladi vinar boj med tremi univerzami > 

Lidlov mladi vinar >

Povej svoje mnenje:

Lidlov mladi vinar 2019 je Martin Erzetič, zmagovalna študentska ekipa pa Fuzija Rosé

Lidl Slovenija in Radostne prireditve sta zaključila že sedmi natečaj Lidlov mladi vinar. V kategoriji perspektivnih mladih vinarjev, v kateri je s svojimi vini sodelovalo 34 mladih vinark in vinarjev, si je lento absolutnega zmagovalca po oceni strokovne komisije že drugo leto zapored nadel Martin Erzetič (Čarga 1767) z vinom merlot. V študentskem delu natečaja, v katerem je sodelovalo pet ekip s kar treh slovenskih univerz, pa je slavila ekipa Fuzija Rosé z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Erzetičev merlot in ostala finalna vina mladih vinarjev so že naprodaj v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji.

Lidl Slovenija odpira vrata perspektivnim mladim vinarjem

Lidl Slovenija že sedmo leto zapored prireja natečaj Lidlov mladi vinar. V partnerstvu z Radostnimi prireditvami, ki med drugim organizira dogodek Vinski univerzum, vabi k sodelovanju perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino in želijo svoj izdelek predstaviti širši Sloveniji. Šest mladih vinarjev do 35 let, ki bodo s kakovostnim vinom najbolj prepričali strokovno komisijo, bo novembra svoje vino ponudilo v Lidlovih trgovinah po celi Sloveniji in s tem dobilo pomembno poslovno priložnost, da se s svojim vinom predstavijo širšemu slovenskemu trgu.

Znan je Lidlov mladi vinar za leto 2018

Zaključila se je še ena sezona natečaja Lidlov mladi vinar – to je postal perspektivni 29-letni Martin Erzetič (Čarga 1767) iz Goriških Brd, ki je zmagal z vinom merlot, pozna trgatev. Med štiri finaliste so se poleg Erzetiča uvrstili še Peter Gönc iz Gönc Winery s sivim pinotom, Jakob Bizjak iz Domačije Bizjak s cabernet sauvignonom ter mlada vinarka Špela Štokelj iz Posestva Štokelj z vinom pinela.

LIDLOV MLADI VINAR 2017 JE JERNEJ ŽORŽ IZ VIPAVSKE DOLINE

Letošnji natečaj Lidlov mladi vinar je zaključen. Na Slovenskem festivalu vin smo razglasili absolutnega zmagovalca natečaja – to je postal perspektiven mladi vinar Jernej Žorž iz Vinske kleti Žorž, ki je prepričal z vinom avtohtone slovenske sorte zelen.

IŠČEMO NOVE VZHAJAJOČE VINARSKE ZVEZDE

Skok v poletje v Lidlu Slovenija zaznamuje pričetek natečaja Lidlov mladi vinar, ki letos poteka že petič zapored. Tudi letošnji projekt nastaja v sodelovanju s partnerjem – Slovenskim festivalom vin, bo pa tokrat postregel s pomembno novostjo: v okviru natečaja bodo to pot iskali perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino.