Rožnati oktober: Iskali smo navdih žensk

V letošnjem rožnatem oktobru, ki ima prav posebno simboliko, smo v Lidlu Slovenija iskali prav poseben navdih – navdih žensk. Ženske, tudi svoje sodelavke, smo povabili, da nam pošljejo misli o tem, kaj jih navdihuje kot ženske. Vsaka misel je prispevala v dobrodelni sklad za Slovensko združenje za boj proti raku na dojkah Europa Donna. Z navdihujočimi mislimi smo zbrali 1000 evrov.

Rožnati oktober nas vsako leto znova opomni, kako pomembno je, da poskrbimo za svoje telo in duha, za zdrav način življenja in preventivo. Pa tudi, da znamo okoli sebe poiskati navdih, ki vodi do novih zmag in nas dela srečnejše. Tudi zato smo se odločili, da bomo že drugič zapored podprli združenje Europa Donna Slovenija.

Tokrat smo sodelovanje nadgradili tako, da smo skupaj iskali navdih žensk. Tako smo povabili ženske, tudi naše sodelavke, da povedo, kaj jih navdihuje. Vsaka misel je v dobrodelni sklad prispevala pet evrov, ob koncu natečaja pa je bilo zbranih skoraj 100 misli. V Lidlu Slovenija so zbrana sredstva podvojili in združenju Europa Donna Slovenija na sobotnem plesnem dogodku »Lep je dan«, 15. oktobra, simbolično predali 1000 evrov.

14606445_1262233827133831_1184094635155100289_n

Vse dogodke – Europa Donna je na ta dan organizirala kar štiri v različnih slovenskih krajih – smo v Lidlu Slovenija okrasili tudi s pisanimi baloni v barvah združenja Europa Donna, na katerih so bile tri najboljše izbrane misli, ki so jih prispevale ženske natečaju.

img_0363

»Vedno smo veseli novih pobud. In ideja o povabilu ženskam, naj napišejo, kaj jih navdihuje, je odlična. Na tak način smo jih želeli vsaj malo spodbuditi k razmisleku in skrbi zase, za svoje telo, jih pozvati k uživanju življenja in iskanju navdiha za pozitivne spremembe. Hkrati pa smo s pomočjo Lidla Slovenija razširili svoje delovanje in s pomembnimi sporočili dosegli nov krog žensk. Pozdravljamo naše sodelovanje z Lidlom Slovenija in se jim zahvaljujemo, ker nam že drugo leto zapored pomagajo širiti naše osveščanje o raku dojk,« je povedala Tanja Španić, generalna sekretarka združenja Europa Donna Slovenija.

Rožnati navdih so širili tudi med zaposlenimi

Vzporedno je natečaj potekal tudi med sodelavkami podjetja Lidl Slovenija. Prejeli smo kar nekaj čudovitih misli, med katerimi pa so nas še posebej prepričale besede, ki so govorile o pogumu in vsakodnevnem navdihu. Misel je prispevala Tadeja Srša, sodelavka v oddelku nabave, in pravi takole:

»Ni me strah stopiti korak naprej, pa četudi v čevljih, ki so preveliki ali premajhni. Vsak korak prinese nekaj novega, pa čeprav včasih le izkušnjo.«

Tadejina misel je bila objavljena na praktičnih darilcih, ki so jih vse naše sodelavke prejele dan pred dnevom zdravih dojk, ki ga obeležujemo 15. oktobra.

img_0360

Z darilci smo sodelavke na simpatičen način želeli spomniti, kako pomembni sta preventiva in skrb za zdravje ter kako pomembno je, da vsak dan v življenju najdemo nekaj navdihujočega.

dsc_0683-1 dsc_0649 dsc_0632 dsc_0629-2

Organizator:

EUROPA DONNA
Slovensko združenje za boj
proti raku dojk

Zaloška cesta 5, 1000 Ljubljana

TRR: 02011-0051154225, odprt pri Novi LB
Davčna številka: 71753281

Kontakt:

Telefon: 01 231 21 01
Fax: 01 231 21 02
E-naslov: europadonna@europadonna-zdruzenje.si

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.