Rožnati oktober tudi v Lidlu Slovenija

Danes, 15. oktobra, ko obeležujemo dan zdravih dojk, smo v sodelovanju s Slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna Slovenija vse naše sodelavke presenetili z majhno pozornostjo. S simpatičnim darilcem smo jih v okviru promocije zdravja na delovnem mestu želeli opomniti na pomen preventive in zdravega načina življenja.

Ženske v svojem življenju prevzamemo veliko različnih vlog, zaradi katerih pred sebe velikokrat postavimo druge. Smo hčerke, sestre, mame, partnerke, sodelavke … A vedno smo in ostajamo preprosto – ženske. Še posebej zato je pomembno, da si znamo vzeti trenutek zase in ga posvetiti svojemu telesnemu in duševnemu zdravju. In na to smo s praktičnim darilom in osveščevalnimi brošurami želeli opomniti svoje sodelavke. ”Takšna gesta je hvale vredna in bi morala postati vzor (in potem pravilo) v vseh slovenskih podjetjih. Mislim, da smo na tem področju skupaj zaorali pravo in pomembno ledino,” pove Tanja Španič, generalna sekretarka Europe Donne Slovenija.

zdravko

V rožnatem oktobru, ko potekajo številne aktivnosti, ki osveščajo o pomenu samopregledovanja in preventive pri preprečevanju raka na dojkah, si prav vsak izmed nas lahko nadene rožnato pentljo in izkaže podporo boju proti raku na dojkah. Predvsem pa izkaže pozornost svojemu telesu in zdravemu življenjskemu slogu.

Tudi v združenju Europa Donna Slovenija javnost osveščajo s številnimi aktivnostmi, ki ženske še posebej opominjajo na pomen preventive in nosijo pomembno sporočilo: skrb zase, gibanje in zdrav način življenja naj bodo prvem mestu. V Lidlu Slovenija smo z darili presenečenja podprli njihov dogodek »Lep je dan«, v okviru katerega so članice združenja in njihovi podporniki v večjih slovenskih mestih zaplesali za zdravje.

 

Organizator:

EUROPA DONNA
Slovensko združenje za boj
proti raku dojk
Zaloška cesta 5
1000 Ljubljana

Kontakt:

Telefon: 01 231 21 01
Fax: 01 231 21 02
E-naslov: europadonna@europadonna-zdruzenje.si

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.