Še hitrejše diagnosticiranje in zdravljenje levkemij pri otrocih

V Lidlu Slovenija smo s sredstvi zbranimi z izdelki Deluxe kliničnemu oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana podarili nov genetski analizator. Ta bo nadomestil starega, ki ga uporabljajo v specialnem laboratoriju Pediatrične klinike, in bo omogočil še hitrejše diagnosticiranje ter zdravljenje levkemij pri najmlajših bolnikih.

Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana je edini center v Sloveniji, kjer izvajajo diagnostiko in zdravljenje onkoloških bolezni pri otrocih in mladostnikih. Najpogostejša oblika je akutna limfoblastna levkemija, ki jo diagnosticirajo pri približno 15 do 20 otrocih in mladostnikih, a je v zadnjih desetletjih postala relativno dobro ozdravljiva bolezen. »Vprašanje, ki si ga zastavljamo je, ali bi bilo mogoče bolezen pozdraviti tudi z manj intenzivnimi načini, in za take odločitve je nujna natančna diagnostična opredelitev bolezni. Z novim genetskim analizatorjem, ki ga uporabljamo za izvajanje genetskih analiz, bomo še hitrejši in uspešnejši pri diagnosticiranju bolezni ter zdravljenju otrok, ki so zboleli za limfoblastno levkemijo,« je ob predaji donacije povedal izr. prof. dr. Janez Jazbec, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana.

DSC_5807

Lidl Slovenija je letos že tretjič podaril letno donacijo, ki jo nameni od prodaje prazničnih izdelkov blagovne znamke Deluxe. »Letos smo še posebej ponosni, saj smo skupaj s kupci zbrali dovolj sredstev, da podarimo kar dve napravi za hitrejše in natančnejše diagnosticiranje ter zdravljenje levkemij pri otrocih in mladostnikih,« je ob predaji donacije povedal Gregor Kosi, generalni direktor družbe Lidl Slovenija in dodal: »Rak je verjetno najtežja preizkušnja, s katero se morajo soočiti starši, ko jim zboli otrok. Zato je pomembno, da imajo ob sebi zdravnike, ki jim prisluhnejo ter da imajo ti na voljo strokovno opremo. Verjamem, da sodelavci na otroškem onkološkem oddelku dosegajo najpomembnejše zmage in ponosen sem, da smo del k temu prispevali tudi mi.«

S trajnostno pobudo Ustvarimo boljši svet v Lidlu Slovenija združujemo odgovorna dejanja, ki jih skupaj s sodelavci in kupci uresničujemo v skrbi za boljše okolje in življenje ljudi. Veseli smo, da lahko pomagamo z nakupom potrebnih medicinskih pripomočkov in naprav za zdravljenje najmlajših bolnikov. Pred dvema letoma je Kliničnemu oddelku za neonatologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana podaril posebej prilagojen defibrilator za novorojenčke, lani pa otroškemu oddelku URI Soča računalniški komunikator za nadomestno komunikacijo otrok, ki imajo zaradi kompleksnejših zdravstvenih stanj težave pri govoru.

donacija deluxe 4

Podjetju Lidl Slovenija se je za donacijo zahvalila tudi Biserka Marolt Meden, univ. dipl. soc., poslovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana in povedala: »Otroci so naš navdih vedno in povsod. Za njih želimo samo najboljše. Brez donacij za nakup nujno potrebne opreme otrokom ne bi mogli zagotoviti najboljše zdravstvene oskrbe, začenši z diagnostiko. Hvala Lidlu, da to razume in nam pomaga.«

Otroke in mladostnike je ob predaji donacije razveselila pevka Nina Pušlar, ki jim je polepšala dan s svojo novo pesmijo To mi je všeč.

mediaspeed0935

 

 

Povej svoje mnenje:

DELUXE DONACIJA ZA ŠE UČINKOVITEJŠO REHABILITACIJO OTROK NA URI – SOČA

Vsak izmed nas kdaj potrebuje nekoga, ki bi mu priskočil na pomoč. Tega se zavedamo tudi v Lidlu Slovenija, zato vsako leto pod okriljem naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet v prazničnem božično-novoletnem času v okviru naše praznične linije izdelkov Deluxe zbiramo donatorska sredstva. Tokrat smo razveselili paciente in zaposlene na URI-Soča, saj smo zbrana sredstva namenili za nakup naprave Nirvana.

Z Deluxe donacijo za rehabilitacijo otrok

Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS – POK) smo 22. februarja 2017 napovedali nadaljnje sodelovanje z vrsto novih navdihujočih zgodb. Napoved nadaljnjega sodelovanja smo združili z letno donatorsko akcijo Deluxe, ki jo Lidl Slovenija pod trajnostnim konceptom Ustvarimo boljši svet letos prireja četrtič zapored. Otroški oddelek na URI – Soča je s prevzemom donacije bogatejši za dve sodobni gibalni napravi za podporo pri rehabilitaciji otrok.

Navdih za letošnjo donacijo Deluxe so športniki invalidi

Športniki invalidi, paraolimpijca Veselka Pevec in Darko Đurić ter paraplavalec Nino Batagelj, so napovedali letošnjo Lidlovo dobrodelno akcijo Deluxe ter se družili z otroki na Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu RS – Soča (URI Soča). Športnike je sprejela dr. Katja Groleger Sršen, dr. med., vodja oddelka za rehabilitacijo otrok, pridružil se pa jim je še Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK), katere ponosni podpornik je Lidl Slovenija.

Donacija Deluxe 2016: Letos v podporo gibalnim aktivnostim pri rehabilitaciji otrok

Letošnje leto je v Lidlu Slovenija prepleteno z navdihom. Poleg naših zvestih kupcev so nam velik navdih slovenski športniki invalidi, ki so močno zaznamovali naše aktivnosti v okviru trajnostnega koncepta Ustvarimo boljši svet, in so nam pokazali kako pomembna sta trdna volja duha in telesa. Letošnja donacija Deluxe je tako povezana z rehabilitacijo gibalnih sposobnosti pri otrocih na URI Soča.