SKORAJ 50 NOVIH IZDELKOV NA LIDLOVI LOJTR’CI DOMAČIH

V Lidlu Slovenija tudi letos nadaljujemo z uspešnim projektom Lidlova Lojtr’ca domačih, namenjenemu podpori in razvoju domačega malega gospodarstva. Tokrat bomo na prodajne police postavili skoraj 50 prehranskih in kozmetičnih izdelkov 35 dobaviteljev iz vseh slovenskih regij. Izdelke povezuje izredna kreativnost, kombinacija tradicije in sodobnih trendov, trajnostna naravnanost ter skrbnost pri razvoju in proizvodnji. Izdelki bodo na voljo v vseh trgovinah Lidla Slovenija od ponedeljka, 5. marca, do razprodaje zalog.

Potek izbora dobaviteljev za Lojtr’co domačih je bil enak kot lani. Za prijavo je bilo potrebno le izpolniti prijavni obrazec ter posredovati vzorce izdelka. Izbor izdelkov je nato potekal z ocenjevanjem strokovne komisije, ki so jo sestavljali kuharski mojster Tomaž Kavčič, svetovna popotnica in voditeljica Mojca Mavec ter izvršni direktor nabave v Lidlu Slovenija Akos Szilagyi. Preizkusili so več kot 200 prijavljenih izdelkov, izmed katerih so skrbno izbrali skoraj 50 tistih, ki se bodo že kmalu predstavili na Lidlovih prodajnih policah.

Pomoč malim podjetnikom tudi z Akademijo Lidlove Lojtr’ce domačih

S projektom Lidlova Lojtr’ca domačih butičnim proizvajalcem slovenskih izdelkov omogočamo, da skozi sodelovanje z našim podjetjem dokončno razvijejo, dodelajo ali zgolj vizualno nadgradijo svoj izdelek, ga ponudijo trgu ter s tem poleg prepoznavnosti pridobijo tudi mnoge pomembne izkušnje sodelovanja z velikim podjetjem. »Velika prednost tega projekta za male dobavitelje je v tem, da skozi sodelovanje z nami pridobijo pomembne izkušnje, sprejmejo pomembne poslovne odločitve in se nenazadnje z našo pomočjo predstavijo kupcem iz celotne Slovenije,« je pojasnil Akos Szilagyi, izvršni direktor nabave v našem podjetju.

Novost letošnje sezone je Akademija Lidlove Lojtr’ce domači, na kateri so lahko izbrani podjetniki dobro spoznali procese in stroge standarde varnosti ter kakovosti izdelkov Lidla Slovenija, hkrati pa so pridobili potrebne informacije o razvoju ter znanja s področja poslovanja in marketinga izdelkov. Na akademiji so jim podrobno predstavili tudi celoten postopek – od izbora do predstavitve na prodajnih kanalih, s čimer je bila tudi sama organizacija na strani dobaviteljev veliko lažja.

Izdelki ustvarjeni s srcem in mislijo na prihodnost

»Veseli nas, da je bil tudi letos odziv na razpis odličen in da imamo ponovno priložnost, da pomagamo številnim malim podjetnikom, da stopijo stopničko višje na svoji poslovni poti ter svoje izdelke predstavijo širši javnosti. Prijavljeni izdelki letošnje sezone so odlični, kar potrjuje, da Lojtr’co domačih kot znamko in projekt proizvajalci že dobro poznajo. Prejeli smo namreč natanko takšne izdelke, kot jih na Lojtr’ci domačih želimo ponuditi: ustvarjene s srcem, ekološko usmerjene, z mislijo na zdrav življenjski slog, v skladu s sodobnimi trendi in upoštevajoč tudi slovensko tradicijo,« je povedal Leo Oberžan, vodja projekta Lidlova Lojtr’ca domačih.

Povej svoje mnenje:

Žirija izbrala izdelke za Lidlovo Lojtr’co domačih

Na sedežu Lidla Slovenija se je pred nekaj dnevi sestala strokovna komisija in ocenila prispele izdelke na letošnji razpis Lidlova Lojtr’ca domačih. Tokrat je bilo prijavljenih več kot 200 izdelkov, strokovna komisija, ki so jo sestavljali kuharski mojster Tomaž Kavčič, televizijska voditeljica Mojca Mavec in izvršni direktor nabave v Lidlu Slovenija Akos Szilagyi, pa je na koncu izbrala 50 izdelkov, ki se bodo čez nekaj mesecev predstavili na Lidlovih policah. Žirija je ugotovila, da so dobavitelji letos prijavili še bolj inovativne izdelke kot lani.

Izjemno uspešen projekt Lidlova Lojtr’ca domačih se nadaljuje

Za ponovitev projekta Lidlova Lojtr’ca domačih smo se odločili po izjemnem odzivu v lanskem letu, ko je bilo nanj prijavljenih več kot 500 izdelkov. To jesen tako k sodelovanju v projektu ponovno vabimo male slovenske podjetnike in proizvajalce, ki ustvarjajo kulinarične specialitete in druge butične izdelke. Izbrani domači proizvajalci se bodo s svojimi edinstvenimi in kakovostnimi izdelki na naših policah predstavili v začetku naslednjega leta.

V Lidlu Slovenija odpiramo police za manjše slovenske dobavitelje

V Lidlu Slovenija smo se odločili, da ponudimo roko sodelovanja slovenskim pridelovalcem, podjetnikom in obrtnikom ter vsi ostalim, ki ustvarjajo butične izdelke. Zato smo zasnovali projekt Lidlova Lojtr’ca domačih in jih povabili, da se prijavijo na razpis, preko katerega si lahko zagotovijo edinstveno priložnost za izbor ter umestitev svojega izdelka na police Lidlovih trgovin.