Smo ponosni sponzorji Zveze športnikov invalidov Slovenije

Naše podjetje v tem letu deluje v znamenju navdiha, zato se v tem letu še posebej povezujemo s posamezniki in ekipami, ki nas navdihujejo. Prav zato ni naključje, da smo postali ponosni sponzor Zveze športnikov invalidov Slovenije (ZŠIS). Prepoznali smo navdihujoč trud športnic in športnikov invalidov, njihovih ekip ter resno delo ZŠIS in Paraolimpijskega komiteja (POK). Verjamemo, da bomo v letošnjem letu skupaj tkali neverjetne in navdihujoče zgodbe.

Ambasadorji ZŠIS so štirje navdihujoči posamezniki – Alen Kobilica, Darko Đurić, Lena Gabršček in Primož Jeralič – ki navkljub navideznim telesnim omejitvam niso izgubili volje in navdiha ter so se resno podali v športne vode. Vsakodnevno profesionalno trenirajo za različna domača, evropska in svetovna prvenstva, letos pa se intenzivneje pripravljajo še za paraolimpijske igre v Brazilji, ki bodo čez natanko 196 dni. Pričakovanja so visoka. Nekatere športnice in športniki še lovijo norme, drugi pa se pripravljajo na tekme, ki jih čakajo do iger v Braziliji. Bomo skupaj držali pesti?

NT1_9217

“Povezati se z organizacijo, kot je Zveza za šport invalidov, je bila zamisel, ki je takoj vzklila med nami. In to predvsem zaradi izjemnih in navdihujočih posameznikov, ki kljub navideznim preprekam, ki jim jih je postavilo življenje, premikajo meje v športu, nemalokrat celo v vrhunskem športu. To je navdih, s katerim se lahko zlahka poistovetimo in verjamemo, da lahko s svojim partnerstvom prispevamo k novim, neverjetnim dosežkom. Ponosni smo in neizmerno hvaležni, da smo lahko del njihove zgodbe,« zadovoljstva ob današnji uradni potrditvi sodelovanja z ZŠIS ni skrival naš Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija.

NT1_8894

Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK, pa je dodal: »Veseli nas, da smo poleg našega glavnega sponzorja Zavarovalnice Triglav pridobili še trgovsko podjetje Lidl Slovenija. Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite se zahvaljuje vsem svojim sponzorjem, ker verjamejo v našo uspešno zgodbo in soustvarjajo naše športne sanje. Športniki invalidi s ponosom predstavljamo vizijo naših sponzorjev in se skupaj z njimi veselimo športnih uspehov. Prva velika priložnost, da se športniki invalidi predstavijo s svojimi odličnimi športnimi uspehi, bodo prav paraolimpijske igre v Riu de Janeiru.«

NT1_9195
V teh izjemnih posameznikih resnično lahko najdemo dodatno motivacijo in navdih za premagovanje vsakodnevnih izzivov. Ponosni smo, da smo del njihovih zgodb.

Organizator:

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite
Naslov: Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija

Kontakt:

Telefon: +386 1 530 08 91
Fax: +386 1 53 00 894
Email: info@zsis.si

Leave a Reply

Odštevamo do paralimpijskih iger v Tokiu

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Pred Lidlovo trgovino otvoritev paralimpijskega odštevalnika

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

URI Soča gostil Parafest

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite, URI – Soča ter Lidl Slovenija so za paciente na URI – Soča, mlade invalide in ostale obiskovalce pripravili PARAFEST – dan športa invalidov. Na dogodku so uspešni športniki invalidi in paralimpijci predstavili najbolj priljubljene parašporte, ki so jih lahko obiskovalci preizkusili.

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt MISIJA SAMOZAVEST. Z njim z motivacijskimi videi nagovarjajo mlade invalide ter njihove starše, naj šport postane del njihovega življenja, saj prinaša številne koristi. K projektu je ob lansiranju pristopilo več kot 250 otrok z različnimi oblikami invalidnosti iz 24 slovenskih osnovnih in srednjih šol.