Športniki invalidi – naše sponzorstvo z navdihom

Naše podjetje vselej deluje v znamenju navdiha, ki ga iščemo vsepovsod okoli nas. Našli smo ga pri svojih kupcih, zaposlenih in v izjemnih posameznikih, ki jih srečujemo na naši poti. Zato zagotovo ni naključje, da so se naše poti prekrižale s športnicami in športniki invalidi, ki so neizmeren vir motivacije in navdiha. Tako smo postali ponosni sponzor Zveze športnikov invalidov Slovenije-Paraoklimpijskega komiteja (ZŠIS-POK). Verjamemo, da bomo skupaj tkali neverjetne in navdihujoče zgodbe.

Povej svoje mnenje:

Odštevamo do paralimpijskih iger v Tokiu

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

URI Soča gostil Parafest

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite, URI – Soča ter Lidl Slovenija so za paciente na URI – Soča, mlade invalide in ostale obiskovalce pripravili PARAFEST – dan športa invalidov. Na dogodku so uspešni športniki invalidi in paralimpijci predstavili najbolj priljubljene parašporte, ki so jih lahko obiskovalci preizkusili.

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt MISIJA SAMOZAVEST. Z njim z motivacijskimi videi nagovarjajo mlade invalide ter njihove starše, naj šport postane del njihovega življenja, saj prinaša številne koristi. K projektu je ob lansiranju pristopilo več kot 250 otrok z različnimi oblikami invalidnosti iz 24 slovenskih osnovnih in srednjih šol.

STROKOVNI POSVET ”POSTANI ŠPORTNIK”

Z Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijski komite (ZŠIS – POK) smo v okviru programa Postani športnik pripravili strokovni posvet, na katerem so strokovnjaki s področja izobraževanja, športa in integracije invalidov v športne aktivnosti spregovorili o različnih vidikih uspešnega izvajanja programov športa invalidov. Udeleženci, ki so prihajali iz izobraževalnih ustanov, športnih klubov in občin, so delili primere dobre prakse vključevanja otrok z različnimi oviranostmi v športne aktivnosti, na praktični delavnici pa so podali predloge za izboljšave stanja na tem področju.

JERNEJ ODLIČEN DVANAJSTI

Naš edini slovenski predstavnik na paraolimpijskih igrah Jernej Slivnik, za katerega smo držali pesti, se je izkazal na slalomu, 17. marca, kjer je zasedel 12. mesto. To je tudi najboljša uvrstitev kateregakoli slovenskega športnika na zimskih paraolimpijskih igrah po letu 1992. Tekme v veleslalomu, ki je bila na sporedu 14. marca, pa Jernej ni končal.

JERNEJ SLIVNIK ODHAJA V PJONGČANG, NAVIJAJMO ZANJ!

Športniki invalidi v vseh pogledih predstavljajo neizmeren vir navdiha in motivacije, saj kljub preprekam, ki jim jih je postavilo življenje, uspešno premagujejo izzive in dosegajo neverjetne uspehe. Eden takšnih je tudi mladi Jernej Slivnik, 17-letni dijak, ki je zaradi hude prometne nesreče v otroštvu pristal na invalidskem vozičku.

PROGRAM POSTANI ŠPORTNIK – ZA BOLJŠO KAKOVOST ŽIVLJENJA MLADIH INVALIDOV

Kot ponosni sponzor Zveze športnikov invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja predstavljamo program Postani športnik, s katerim želimo vzpostaviti učinkovit dolgoročni sistem za večje vključevanje mladih invalidov v šport ter obenem dvigniti prepoznavnost pomena športa invalidov v slovenski javnosti. Skozi šport in rekreacijo namreč mladi razvijajo svoje zmožnosti, krepijo samopodobo in s tem pomembno pripomorejo h kakovosti življenja.

OTROCI Z USTVARJANJEM DO NOVEGA IGRALA

V sklopu natečaja Čarobnega dne, kjer smo v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami iskali maskoto za športnike invalide smo prejeli več kot 600 predlogov. Vsem sodelujočim smo poslali paket presenečenja, glavno nagrado, otroško igralo, pa je prejela OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči.

Zdravko Lidl na Čarobnem dnevu v Tivoliju

V nedeljo, 11.6.2017, je prvič potekal Čarobni dan v Tivoliju. Veliko število obiskovalcev, med njimi seveda največ otrok, se je zabavalo ves dan. Videti je bilo veliko porisanih obrazov, balonov, dobrot za trebuščke in maskot. Lidl Slovenija je bil prisoten na dveh lokacijah – na igrišču s športniki invalidi, na travniku pa je k teku vabil Zdravko Lidl.

[VIDEO] SLAVNOSTNI SPREJEM NAŠIH PARAOLIMPIJCEV

Za naše paraolimpijce smo ob njihovem prihodu domov iz paraolimpijskih iger v Riu, 21. septembra, organizirali nepozaben sprejem. Skupaj z več sto glavo množico smo jih pričakali pred našo trgovino na Rudniku.

Za prvi slovenski medalji poskrbeli strelci

V brazilskem Riu je v soboto odmevala slovenska himna – edina ženska zastopnica naše države na paraolimpijskih, Veselka Pevec, je z zračno puško stoje v disciplini R4 v kategoriji SH2 osvojila zlato medaljo, njen uspeh v tej disciplini pa je več kot odlično s srebrno medaljo dopolnil še Franček Gorazd Tiršek – Nani!

DARKO ĐURIĆ: BORBENA DUŠA, KI NE POZNA OVIR

»Ovire so izziv, ki jih je treba premagati in najti pot, da prideš do cilja, ki si si ga zastavil,« pravi eden od slovenskih adutov na letošnjih paraolimpijskih igrah v Riu, 26-letni Darko Đurić, plavalec, ki v radovljiškem bazenu vztrajno in z napredkom plava proti svojemu cilju. Na igrah bo nastopil v štirih panogah (50m delfin, 50m, 100m in 200 m prosti slog).

SANDI NOVAK: VIRTUOZ OKUSOV V RIO PO NOV OSEBNI REKORD

»Beseda ne zmorem zame ne obstaja. Vse zmorem. Moram pa včasih vložiti več napora. Naredim pa lahko vse,« pravi Sandi Novak, včasih dober nogometaš, danes pa uspešni maratonec, ki bo v Rio šel po najboljši možen rezultat in ima za seboj tudi težko življenjsko preizkušnjo.

DEJAN FABČIČ: VZTRAJNOST, KI NE POZNA MEJA

Včasih plavalec prsno in hrbtno na 100m, danes parakajakaš v šprintu na 200m, vsestranski športni talent Dejan Fabčič se je rodil brez golenskih kosti. Po več kot dvajsetih operacijah v otroštvu, je svoje življenje zapisal zdravstvu (je namreč zdravnik) in športu. Dejan se je zavedal, da bo že zavoljo zdravja potrebno, da ga šport in rekreacija spremljata na njegovi življenjski poti.

UIGRANA EKIPA STRELCEV BRANI BARVE SLOVENSKE ZASTAVE

Legenda slovenskega paraolimpizma, 62-letni Franc Pinter Ančo, debitantka na letošnjih paraolimpijskih igrah in parašportnica leta 2014, 51-letna Veselka Pevec, dobitnik srebrne paraolimpijske medalje v Londonu 2012, 41-letni Franček Gorazd – Nani Tiršek, in že petič udeleženi na paraolimpijskih igrah ter evropski prvak v streljanju, 42-letni Damjan Pavlin, sestavljajo kvartet naših strelskih junakov, ki bodo v Riu branili barve Slovenije.

Primož Jeralič: Živi svoje sanje

»Zavedati se moramo, da je vsakdo izmed nas športnikov invalidov moral iti skozi težko obdobje, obdobje spremembe in sprejemanja samega sebe v drugačni luči in to je tisto, kar nas dela posebne, to je tisto kar daje navdih. Pobrali smo se s tal in pokazali najprej sebi in nato ostalim, da smo, da lahko z močno voljo, energijo, trmo, predanostjo, vztrajnostjo in podporo kljub invalidnosti, ki nas je zaznamovala, živimo svoje sanje. Živeti svoje sanje daje inspiracijo širši populaciji, ki se zaradi nas zaveda vrednot življenja.«

Ponosno navijamo za naše paraolimpijce

So ljudje, ki jemljejo dih, in so posamezniki, ki vzamejo sapo. Podpiramo navdihujoče posameznike in ekipe, ki s svojo vztrajnostjo oblikujejo boljši svet za vse. Za Lidl Slovenija je letošnje leto resnično v znamenju navdiha. Iščemo ga vsepovsod okoli nas – našli smo ga pri svojih kupcih, zaposlenih in v izjemnih posameznikih, ki jih srečujemo na naši poti. Zato zagotovo ni naključje, da so se naše poti prekrižale s športnicami in športniki invalidi, ki so neizmeren vir motivacije in navdiha.

Do 26. septembra v Arboretumu na ogled fotografska razstava o paraolimpijcih »Energija navdiha«

Kako ujameš navdih? Tako, da se prepustiš nepremagljivi energiji, ki jo izžarevajo neverjetni posamezniki, ekipe in njihove zgodbe. Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) smo prepričani, da so slovenski paraolimpijski športniki neizmeren vir navdiha. Zato smo skupaj z ZŠIS-POK v Arboretumu Volčji Potok pripravili prav posebno fotografsko razstavo na prostem z naslovom »Energija navdiha«, s katero želimo pokazati njihovo energijo, predanost, motivacijo in vztrajnost, s katero presegajo meje, ki jih je prednje postavilo življenje in ki jih vodi k športnim in osebnim dosežkom. Razstava Energija navdiha bo na ogled vse do 26. septembra 2016.

ParaFest je predstavil paraolimpijske športe

Eden od ciljev Lidlovega sodelovanja z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskim komitejem je tudi večja prepoznavnost slovenskih paraolimpijcev in pomena športa invalidov v Slovenii. Zato smo se v petek, 18. junija, našim paraolimpijcem pridružili v Tivoliju na prireditvi ParaFest, na katerem so se predstavili potniki na letošnje paraolimpijske igre ter mimoidočim predstavili paraolimpijske športne discipline.

Smo ponosni sponzorji Zveze športnikov invalidov Slovenije

Naše podjetje v tem letu deluje v znamenju navdiha, zato se v tem letu še posebej povezujemo s posamezniki in ekipami, ki nas navdihujejo. Prav zato ni naključje, da smo postali ponosni sponzor Zveze športnikov invalidov Slovenije (ZŠIS). Prepoznali smo navdihujoč trud športnic in športnikov invalidov, njihovih ekip ter resno delo ZŠIS in Paraolimpijskega komiteja (POK). Verjamemo, da bomo v letošnjem letu skupaj tkali neverjetne in navdihujoče zgodbe.