PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

Glavni namen delavnic je izobraževanje in osveščanje najbolj ranljivih skupin v prometu, ki se ob začetku šolskega leta vračajo v šolske klopi, obenem pa tudi na ceste, saj preventiva predstavlja temelj za njihovo ravnanje v cestnem prometu in posledično za njihovo varnost. Na delavnicah se bodo najmlajši preizkusili na posebej oblikovanem prometnem poligonu, prek igre spoznali pomen obvezne opreme, naletne teže ter otroške varnostne sedeže. Za malce starejše otroke bo na voljo spretnostni poligon na kolesu in skiroju, kjer se bodo lahko preizkusili tudi starši, pripravljena pa bo tudi simulacija vožnje pod vplivom alkohola, drog in utrujene vožnje. Za vse udeležence bodo na voljo ustvarjalne delavnice in foto kotiček.

Letos bodo delavnice v avgustu in septembru potekale v osmih slovenskih krajih pred Lidlovimi trgovinami:

  • Ljubljana Moste, Toplarniška ulica 10, torek, 28.8.2018 od 10.00 do 18.00,
  • Maribor, Veljka Vlahoviča 18, četrtek, 6.9.2018 od 10.00 do 18.00,
  • Slovenj Gradec, Ronkova ulica 39: torek, 11. 9. 2018 od 10.00 do 18.00,
  • Murska Sobota, Lendavska ulica 75, četrtek, 13.9.2018 od 10.00 do 18.00,
  • Kranj, Šuceva ulica 58, torek, 18.9.2018 od 10.00 do 18.00
  • Črnomelj, Ulica 21. oktobra 13: četrtek, 20. 9. 2018 od 10.00 do 18.00,
  • Sevnica, Hermanova cesta 30, torek, 25.9.2018 od 10.00 do 18.00,
  • Postojna, Reška cesta 4: četrtek, 27. 9. 2018 od 10.00 do 18.00.

Vljudno vabljeni!

 

Povej svoje mnenje:

Ljubitelji kosmatincev naredili dobrodelne Korake za tačke

Zavod Naš kuža je ob podpori Lidla Slovenija in naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet pripravil dogodek Koraki za tačke. Že četrto leto zapored smo se v prijetnem vzdušju družili in sprehajali ljubitelji kosmatincev, ki smo obenem zbirali sredstva za različna društva in organizacije za pomoč živalim, s katerimi sodeluje Zavod Naš kuža.

Koraki za tačke – pomagajmo brezdomnim kosmatincem

V Lidlu Slovenija se trudimo na vsakem koraku ustvarjati bolši svet; tako za ljudi, kot tudi za živali. Letos smo se povezali z Zavodom Naš kuža, ki z našo pomočjo organizira dobrodelni dogodek Koraki za tačke.

LIDL SLOVENIJA POMAGA BREZDOMNIM ŽIVALIM

“V Lidlu Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet z majhnimi koraki skrbimo za lepši jutri ranljivih skupin. Akcijo zbiranja izdelkov za živali v Lidlu Slovenija izvajamo tradicionalno, letos že šesto leto zapored. Naše kupce tudi tokrat vabimo, da skupaj z nami ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomagajo lahko tako, da ob izhodu iz naše trgovine prispevajo hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali,” so povedali v Lidlu Slovenija.

Pohvala da ljudem krila

Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato smo nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Povabili smo vas, da predlagate sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije.

Na Čarobnem dnevu smo zbrali 1905 evrov

Čarobni dan, ki je potekal prvo septembrsko nedeljo, dan pred začetkom novega šolskega leta, v Arboretumu Volčji Potok, je tudi letos našim najmlajšim pričaral nepozabno zabavo.