VIP štafeta

Ko gre za pomoč ljudem ali živalim, so pripravljeni zavihati rokave tudi znani Slovenci. V okviru projekta Ustvarimo boljši svet si podajajo štafeto za dobrodelna in družbeno odgovorna dejanja.

“VIP-štafeta” smo poimenovali dobrodelno akcijo, v okviru katere si znani Slovenci podajajo štafeto in tako lepšajo vsakdan ljudem ali živalim iz različnih društev, zavetišč, zavodov ipd. V letu 2015 so si jo predali kar 15-krat. Začeli smo z Boštjanom 6Pack Čukurjem, ki je z ekipo prepleskal in prenovil sanitarije v letovišču Debeli rtič, končali pa z Nino Šušnjara, slovensko modno oblikovalko in našim kuharskim mojstrom Tomažem Kavčičem, ki sta kuhala za socialno ogrožene v Zavodu Pod Strehco. Vse VIP-štafete smo zabeležili v videih in lahko rečemo le, da je bilo je ganljivo, srčno in zabavno.

Povej svoje mnenje:

Zadnja VIP-štafeta s Tomažem Kavčičem in Nino Šušnjara

Zadnjo VIP-štafeto, ki si jo podajajo znani Slovenci in z njo ustvarjajo boljši svet, je od pevke Nine Pušlar prejela njena soimenjakinja in dobra prijateljica, Nina Šušnjara, priznana moda oblikovalka. Nina si je izbrala prav poseben, kuharski izziv in s seboj pripeljala skritega gosta. To ni bil nihče drug kot Lidlov vrhunski kuharski mojster Tomaž Kavčič.

Nina Pušlar med varovanci VDC Želva

Pevka Nina Pušlar je v okviru VIP-štafete za boljši svet za en dan obiskala varovance varstveno delovnega centra (VDC) Želva. Z njimi je pekla piškote, šivala in ustvarjala, na koncu pa jih razveselila še z mini koncertom.

Nogometni derbi z Zlatkom

Zlatko si je za VIP-štafeto zadal posebno misijo. Svoj prosti dan je namenil otrokom, ki živijo v Mladinskem domu Malči Beličeve. V njihovi družbi je preživel aktiven dan – igrali so nogomet in se pomerili tudi v penalih.

Perica Jerković o osnovah računalništva in stand-upa

Veščine stand-up komika so tako široko uporabne, da smo se prav razveselili, da je naslednja dobrodelna VIP štafeta pristala v rokah še enega stand-up umetnika. Pižama je izziv predal Perici Jerkoviću, ki te dni navdušuje s svojo monokomedijo Zgodovina selfi butla. Perica je presenetil skupino starejših v medgeneracijskem centru Simbioza in prispel ravno, ko so udeleženci začetniškega računalniškega tečaja izklapljali računalnike.

Pižama med malimi igralci

VIP štafeta z znanim stand-up komikom Boštjanom Gorencem – Pižamo je, kot pričakovano, zajadrala v zabavne vode. Pižama se namreč pridružil gledališki skupini Zveze prijateljev mladine Moste-Polje na vajah, kjer smeha in dobre volje ni manjkalo. Veliko so improvizirali, krepili pozornost, svojo domišljijo ter govorne spretnosti. Navdušenje je bilo obojestransko.

Srce za študente, ki nimajo za stanovanje

Tokratna VIP-štafeta dobrih del se je ustavila pri socialno ogroženih študentih, ki so že pol meseca polno zaposleni s študijskimi obveznostmi. V študentski hiši Srce jih je obiskala je novinarka Jelena Aščić.

Jadranka Juras za slišnost Spominčice

Pevka Jadranka Juras, ki je prevzela štafeto od pevske kolegice Nuške Drašček, se je odločila, da bo ob svetovnem dnevu alzheimerjeve bolezni, 21. septembra, z dobrim delom pomagala Slovenskemu združenju za pomoč pri demenci, Spominčica – Alzheimer Slovenija. Udeležila se je sprehoda za spomin, s katerim so v društvu želeli prispevati k boljši ozaveščenosti in prepoznavanju demence v Sloveniji.

Nuška Drašček proti nasilju

Prva, ki ji je pripadla čast, da začne jesensko sezono VIP-štafete, je bila pevka Nuška Drašček. S posebnim seznamom se je odpravila po nakup v Lidlovo trgovino, nato pa s polno košaro toaletnih izdelkov razveselila varovanke društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli obroč.

Uresničili smo Klemnovo željo. VIP štafeta se nadaljuje!

Tudi jeseni bomo z dobrimi delu ustvarjali boljši svet. Klemnu Bunderli, ki je spomladi prejel zadnjo VIP-štafeto, se je uresničila želja. Presenetili smo ga v studiu, kjer je prvo štafeto dobrodelnosti ponosno predal pevki Nuški Drašček.

Zadnja VIP štafeta s Klemenom Bunderlo

Če VIP štafeto prevzame zgovoren radijski voditelj in pevec Klemen Bunderla, potem zagotovo ni dolgčas. Na pobudo svoje radijske sodelavke Ajde Mlakar je s ponosom sprejel nov izziv in z donacijo svojega prostega časa humanitarnemu društvu Hrana za življenje zaokrožil prvo serijo dobrodelnih VIP štafet.

Dobrodelnost med gasilci

Radijska voditeljica Ajda Mlakar je preživela dan v odlični družbi. V okviru VIP štafete, ki jo je prevzela od Kaje Bajda, je pomagala je ljudem, ki so vedno pripravljeni pomagati nam – prostovoljnim gasilcem.

Mis športa med Kralji ulice

Aktualna mis športa Kaja Bajda je nedavno brez pomislekov sprejela dobrodelen izziv. Na nominacijo TV-voditelja Nejca Simšiča je prevzela VIP štafeto in se podala na ljubljanske ulice, kjer se je preizkusila v prodaji časopisa Kralji ulice.

Nejc Simšič je Anina zvezdica

Televizijski voditelj in novinar Nejc Simšič se je z veseljem odzval povabilu prijateljice Neishe, ki ga je nominirala v pretekli VIP-štafeti. Podal se je kar med Lidlove prodajne police in za Zavod Anina zvezdica nakupil za 200 EUR hrane. Bone za nakup smo prispevali v Lidlu Slovenija.

Neisha je obiskala Mačjo hišo

Špela je naslednjo VIP štafeto predala pevki Neishi, ljubiteljici mačk in ponosni lastnici himalajskega perzijca Mukija, ki je svojo pomoč namenila zavodu za pomoč zavrženim mucam Mačja hiša.

Špela Jereb je pomagala žabicam

VIP štafeto je po Alyi prevzela TV-voditeljica Špela Jereb, ki se je odločila pomagati prav posebnim živalim. Te niso nič kaj prijetne in puhaste na otip, so pa pomembne za človeka, saj se večina prehranjuje z žuželkami, s čimer neposredno zavirajo njihov razvoj na rastlinah koristnih človeku.

Alya prevzela VIP štafeto

Alya se je z veseljem odzvala na nominacijo 6pack Čukurja, naj tudi ona pomaga ustvarjati boljši svet, saj vedno rada sodeluje v dobrodelnih akcijah. In ni ji bilo treba razmišljati več kot sekundo, da nam je predlagala, da se tokrat odpravimo v Orovo vas v Rehabilitacijski center Petra.

VIP štafeta s 6Pack Čukurjem

Na Debelem rtiču se je prašilo, mazalo, mešalo in polagalo. 6Pack Čukur je prvi prevzel v roke Lidlovo VIP-štafeto in naredil prvo akcijo za boljši svet. S skupino “majstrov” so shrambo preuredili v kopalnico, prilagojeno invalidom.

VIP štafeta

Ko gre za pomoč ljudem ali živalim, so pripravljeni zavihati rokave tudi znani Slovenci. V okviru projekta Ustvarimo boljši svet si podajajo štafeto za dobrodelna in družbeno odgovorna dejanja.