Z blogerji v boj proti prevelikim količinam zavržene hrane

Da hrana res ni za tjavendan so nas učili že davno, a podatki kažejo, da ljudje še vedno vsako leto zavržemo ogromne količine hrane. Za občutek: V Sloveniji letno zavržemo preko 150 tisoč ton hrane, kar pomeni, da vsak Slovenec letno zavrže približno 72 kilogramov. Precej šokantno, kajne?

Ker se problema zavržene hrane v Lidlu Slovenija dobro zavedamo, v sklopu projekta Hrana ni za tjavendan že peto leto zapored skupaj z Ekošolo skrbimo za osveščanje otrok in mladih o zmanjšanju količin zavržene hrane. Odločili smo se, da priljubljeni projekt, v katerem je do sedaj sodelovalo več tisoč otrok in več sto izobraževalnih ustanov, tudi letos s pomočjo znanih blogarjev razširimo še na družbena omrežja. V sklopu natečaja smo zanje pripravili 4 poučne in obenem zabavne izzive, ki jih bomo od konca marca pa vse do velike noči spremljali na naših kanalih.

Z nami se bodo družili Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj guštDrzna dekleta in Mami na vrtu V prvem tednu natečaja Hrana ni za tjavendan bodo blogarji spremljali količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam zaupali svoje rezultate ter ugotovitve. Zanje smo pripravili prav poseben dnevnik zavržene hrane, ki jim bo pri vem v pomoč. S klikom na spodnjo povezavo ga lahko snamete tudi vi in preverite, kako dobro vam gre pri zmanjševanju količin zavržene hrane.

DNEVNIK ZAVRŽENE HRANE

Vabimo vas, da se nam pridružite na Facebook-u in Instagramu ter spremljate dogodivščine naših blogarjev. Obljubimo, da se boste vsekakor naučili kaj novega in poučnega za spopad s količinami zavržene hrane v domačem gospodinjstvu, razvajali pa vas bomo tudi s suuper nagradami! 🙂

Povej svoje mnenje:

Blogerji spremljali količine zavržene hrane

Prvi teden našega Hrana ni za tjavendan izziva je za nami, naši blogerji pa so pridno merili količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam odkrito zaupali, kako uspešno se oni spopadajo s količinami zavržene hrane.

V SEZONI 2018/2019 REKORDNO ŠTEVILO IZOBRAŽEVALNIH USTANOV V BOJ PROTI PREVELIKIM KOLIČINAM ZAVRŽENE HRANE

Program Ekošola in Lidl Slovenija že peto leto zapored izvajata projekt Hrana ni za tjavendan, ki nagovarja otroke, mladostnike, učitelje in starše k zmanjševanju količin zavržene hrane ter k razmisleku o socialnih, okoljskih in ekonomskih problematikah, povezanih z zavrženo hrano. V šolskem letu 2018/2019 se je v projekt prijavilo rekordnih 111 izobraževalnih ustanov iz vse Slovenije.

Kam z ostanki hrane po praznikih?

Prvi del praznikov je že za nami, pred nami pa je le še zadnje dejanje tega leta. Večina ljudi med prazniki zase in za svoje bližnje pripravi prave pojedine in ne malokrat se zgodi, da nam veliko hrane ostane. A najpomembneje je, da hrane ne vržemo stran, temveč jo z malce domišljije spremenimo v okusne in vabljive popraznične jedi.

Naložite si vse tri knjižice Reciklirana kuharija!

V okviru natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo že nekaj let zapored, smo doslej skupaj z Ekošolo pripravili že tri knjižice z enostavnimi, recikliranimi recepti ter jih poimenovali Reciklirana kuharija. Ker vemo, da tudi najbolj veščim kuharjem tu in tam zmanjka idej za pripravo jedi, tokrat vse tri knjižice objavljamo na enem mestu

Več kot 5.200 otrok za manj zavržene hrane

Danes, 8. junija, se je zaključil projekt Hrana ni za tjavendan, ki smo ga že četrto leto zapored izvedli v sodelovanju s programom Ekošola. Letos je v projektu sodelovalo več kot 5.200 učencev in 150 mentorjev, sodelovale pa so tudi šole s prilagojenim programom. Na zaključnem dogodku smo nagradili ustanove, ki so pri tem dosegle najboljše rezultate.