Za najmlajše bolnike pediatrične klinike

Praznični čas vsak izmed nas še raje pospremi z dobrimi dejanji. V Lidlu Slovenija smo tako to obdobje pospremili z donatorsko akcijo za za najmlajše bolnike Pediatrične klinike v Ljubljani – novorojenčke Kliničnega oddelka za neonatologijo. Za vsak nakup izdelkov Deluxe smo del sredstev namenili za posebej prilagojen defibrilator za najmlajše bolnike. Kliničnemu oddelku za neonatologijo smo ga predali v januarju 2014.

Na klinični oddelek za neonatologijo Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani so napoteni novorojenčki iz vseh slovenskih porodnišnic, usmerjeni pa so v specialno diagnostiko bolnih novorojenčkov in nedonošenčkov. Na neonatalni oddelek sprejemajo novorojenčke, katerih zdravstvene težave izhajajo že iz časa pred rojstvom, med rojstvom ali po njem, v povprečju jih sprejmejo med 600 in 700 letno.

Strokovni direktor Pediatrične klinike prof. dr. Rajko Kenda, dr. med., je dejal, da so vsake tovrstne donacije izjemno veseli: “Na prvi pogled se mogoče zdi, da je Pediatrična klinika nova bolnišnica in nam opreme ne primanjkuje, pa temu žal ni tako.”

Ob predaji defibrilatorja so na Pediatrični kliniki pripravili tudi brezplačno strokovno predavanje za starše, o tem, kako lahko starši nudijo učinkovito prvo pomoč pri različnih nujnih situacijah, ki se lahko pripetijo otrokom. Predavanje je vodil asist. dr. Borut Bratanič, dr. med.

V Lidlu Slovenija vedno radi prisluhnemo pomoči potrebnim, še posebej, če so to naši najmlajši, ki potrebujejo strokovno pomoč pri zdravljenju.

Organizator:

PEDIATRIČNA KLINIKA
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

Kontakt:

E: rajko.kenda@mf.uni-lj.si
T: (01) 522 92 20
Fax: (01) 522 93 57

Povej svoje mnenje:

DELUXE DONACIJA ZA ŠE UČINKOVITEJŠO REHABILITACIJO OTROK NA URI – SOČA

Vsak izmed nas kdaj potrebuje nekoga, ki bi mu priskočil na pomoč. Tega se zavedamo tudi v Lidlu Slovenija, zato vsako leto pod okriljem naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet v prazničnem božično-novoletnem času v okviru naše praznične linije izdelkov Deluxe zbiramo donatorska sredstva. Tokrat smo razveselili paciente in zaposlene na URI-Soča, saj smo zbrana sredstva namenili za nakup naprave Nirvana.

Z Deluxe donacijo za rehabilitacijo otrok

Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS – POK) smo 22. februarja 2017 napovedali nadaljnje sodelovanje z vrsto novih navdihujočih zgodb. Napoved nadaljnjega sodelovanja smo združili z letno donatorsko akcijo Deluxe, ki jo Lidl Slovenija pod trajnostnim konceptom Ustvarimo boljši svet letos prireja četrtič zapored. Otroški oddelek na URI – Soča je s prevzemom donacije bogatejši za dve sodobni gibalni napravi za podporo pri rehabilitaciji otrok.

Navdih za letošnjo donacijo Deluxe so športniki invalidi

Športniki invalidi, paraolimpijca Veselka Pevec in Darko Đurić ter paraplavalec Nino Batagelj, so napovedali letošnjo Lidlovo dobrodelno akcijo Deluxe ter se družili z otroki na Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu RS – Soča (URI Soča). Športnike je sprejela dr. Katja Groleger Sršen, dr. med., vodja oddelka za rehabilitacijo otrok, pridružil se pa jim je še Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK), katere ponosni podpornik je Lidl Slovenija.

Donacija Deluxe 2016: Letos v podporo gibalnim aktivnostim pri rehabilitaciji otrok

Letošnje leto je v Lidlu Slovenija prepleteno z navdihom. Poleg naših zvestih kupcev so nam velik navdih slovenski športniki invalidi, ki so močno zaznamovali naše aktivnosti v okviru trajnostnega koncepta Ustvarimo boljši svet, in so nam pokazali kako pomembna sta trdna volja duha in telesa. Letošnja donacija Deluxe je tako povezana z rehabilitacijo gibalnih sposobnosti pri otrocih na URI Soča.