Za naziv Lidlov mladi vinar letos boj med tremi univerzami

Natečaj Lidlov mladi vinar, v okviru katerega se bodo študenti vinogradništva in vinarstva pomerili v izdelavi najboljšega vina, letos poteka že tretje leto zapored. Letos se bodo sodelujoče ekipe morale podati še korak dlje in pripraviti tudi izviren načrt, kako pridelano vino prodati. Bitka bo razburljiva, saj bodo tekmovale štiri ekipe treh slovenskih univerz.

Ekipa »Grofje Meranski« bo s sauvignonom zastopala barve Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, ekipa »Lanthierijeve zvezde« se bo z vinom sorte zelen potegovala za lovoriko za Visoko šolo za vinarstvo in vinogradništvo Univerze v Novi Gorici, ekipi študentov, »In tresle so se brajde« ter »Rebolucija«, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, pa bosta pridelovali vino sorte rebula.

Udeleženci se bodo pomerili v pridelavi in negi vina, torej »od trte do soda«, pripraviti pa bodo morali tudi trženjski načrt za svoja pridelana vina oz. »zgodbo o vinu«. »Z nalogo priprave trženjskega načrta želimo mlade spodbuditi k novim načinom razmišljanja. Študentje bodo tako letos premišljevali tudi o tem, kako predstaviti zgodbo o svojih izdelkih,« je o nadgradnji projekta povedal Gregor Bregač, vodja nabave prehrambnih izdelkov v Lidlu Slovenija.

Študentom bodo pri praktičnem delu natečaja Lidlov mladi vinar pomagali mentorji fakultet, pri pripravi trženjskega načrta pa organizator natečaja podjetje Lidl Slovenija in podjetje P&F Jeruzalem Ormož, ki se je letos kot partner pridružilo projektu. V okviru natečaja bo organizirana tudi posebna delavnica, na kateri bodo študentje z vinsko kraljico Slovenije spregovorili na temo mladih in vina.

Člani ekipe, ki se bo na natečaju odrezala najbolje, bodo prejeli zanimive nagrade. P&F Jeruzalem Ormož članom zmagovalne ekipe ponuja možnost opravljanja enomesečnega plačanega praktičnega dela v podjetju, preostali del nagrade pa bomo zagotovili podjetje Lidl Slovenija – zmagovalni ekipi bomo poklonili finančno nagrado v višini 1.000 evrov in strokovno ekskurzijo v vinorodno deželo.

Zmagovalci natečaja bodo znani na Slovenskem festivalu vin, ki letos poteka 19. in 20. novembra v Ljubljana.

 

Pričetek Lidlovega mladega vinarja na Štajerskem >

Pridružite se nam na klopotčevanju 2015 >

Lidlov mladi vinar >

Povej svoje mnenje:

Znan je Lidlov mladi vinar za leto 2018

Zaključila se je še ena sezona natečaja Lidlov mladi vinar – to je postal perspektivni 29-letni Martin Erzetič (Čarga 1767) iz Goriških Brd, ki je zmagal z vinom merlot, pozna trgatev. Med štiri finaliste so se poleg Erzetiča uvrstili še Peter Gönc iz Gönc Winery s sivim pinotom, Jakob Bizjak iz Domačije Bizjak s cabernet sauvignonom ter mlada vinarka Špela Štokelj iz Posestva Štokelj z vinom pinela.