Za prvi slovenski medalji poskrbeli strelci

V brazilskem Riu je v soboto odmevala slovenska himna – edina ženska zastopnica naše države na paraolimpijskih, Veselka Pevec, je z zračno puško stoje v disciplini R4 v kategoriji SH2 osvojila zlato medaljo, njen uspeh v tej disciplini pa je več kot odlično s srebrno medaljo dopolnil še Franček Gorazd Tiršek – Nani!

Veselka in Nani sta se že v kvalifikacijah odrezala odlično, saj je Veselka postavila nov paraolimpijski rekord, nato pa si kot debitantka na letošnjih paraolimpijskih igrah pristreljala ZMAGO! Nani je bil odličen drugi, kar je pomenilo kar dvojno zmago slovenskih strelcev.

Francek Gorazd Tirsek - Nani in Veselka Pevec ob podelitvi medalj. Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Francek Gorazd Tirsek – Nani in Veselka Pevec ob podelitvi medalj. Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Veselka Pevec in njena trenerka Polona Sladič se veselita zmage. Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Veselka Pevec in njena trenerka Polona Sladič se veselita zmage.  Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Tudi ostali paraolimpijci so se do sedaj odlično odrezali, mi pa seveda navijamo še naprej!

Kako navijamo zaposleni v Lidlu Slovenija si lahko ogledate v spodnjem videu.

Povej svoje mnenje:

Odštevamo do paralimpijskih iger v Tokiu

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Pred Lidlovo trgovino otvoritev paralimpijskega odštevalnika

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

URI Soča gostil Parafest

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite, URI – Soča ter Lidl Slovenija so za paciente na URI – Soča, mlade invalide in ostale obiskovalce pripravili PARAFEST – dan športa invalidov. Na dogodku so uspešni športniki invalidi in paralimpijci predstavili najbolj priljubljene parašporte, ki so jih lahko obiskovalci preizkusili.

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt MISIJA SAMOZAVEST. Z njim z motivacijskimi videi nagovarjajo mlade invalide ter njihove starše, naj šport postane del njihovega življenja, saj prinaša številne koristi. K projektu je ob lansiranju pristopilo več kot 250 otrok z različnimi oblikami invalidnosti iz 24 slovenskih osnovnih in srednjih šol.