Za Rdeče noske smo zbrali 1000 EUR

Zaposleni smo ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, prejeli vsak svoj rdeči nosek, obenem pa smo se (noski) postavili pred fotografski objektiv. Naše podjetje je za vsako prejeto fotografijo doniralo 10 EUR Društvu Rdeči noski. Prejeli smo 75 fotografij in tako zbrali 750 EUR. Skupaj z dodatno donacijo za obisk Rdečih noskov na URI Soča smo tako društvu namenili skupno 1000 EUR.

Dobrodelna akcija z rdečimi noski za Rdeče noske je resnično dosegla svoj namen – nasmejati se iz srca ter tako prispevati k dobri volji in počutju. Naše podjetje je za vsako prejeto fotografijo doniralo 10 EUR Društvu Rdeči noski. Prejeli smo 75 fotografij in tako zbrali 750 EUR. Skupaj z dodatno donacijo za obisk Rdečih noskov na URI Soča smo tako društvu namenili skupno 1000 EUR.

 

DSC_0618_small   IMG_20160407_191052   IMG_4204

 

 

 

Organizator:

Društvo RDEČI NOSKI
Bohoričeva ulica 17
1000 Ljubljana
IBAN SI56 6100 0000 8643 823 Delavska hranilnica d.d. Ljubljana
ID za DDV: 55670725

Kontakt:

Tel.: 041 967 967
Tel.: 080 88 98
E-pošta: nasmeh@rdecinoski.org

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.