Za varno udeležbo otrok v prometu

Ob vstopu v novo šolsko leto Zavod Varna pot in Lidl Slovenija organizirata brezplačne preventivno-izobraževalne delavnice o prometni varnosti. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok in mladostnikov, saj so le-ti najbolj ranljiva skupina v prometu, v svoji mladostni razposajenosti pa na prometna pravila pogosto pozabijo.

Delavnice so v letu 2014 potekale v 11 slovenskih krajih pred Lidlovimi trgovinami in so vključevale prometni poligon s simulacijami realnih situacij v prometu. V ustvarjalnem kotičku so otroci lahko ustvarili predmete, ki jih bodo spomnili na prometni dan, Zavod Varna pot pa je v okviru delavnic pokazal pomen varnostnega pasu in otroških varnostnih sedežev ter pravilen način pripenjanja. Na voljo so bile tudi tehtnice za naletno težo, s pomočjo katerih so tako otroci kot odrasli izvedeli, kakšne sile delujejo pri prometnih nesrečah, ter simulacijska očala za osveščanje o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola.

Osveščanje o varnosti v prometu je s pomočjo aplikacije potekalo tudi na družbenem omrežju Facebook. Uporabniki so se namreč lahko pomerili v znanju cestno-prometnih predpisov ter se potegovali za lepe nagrade.

Organizator:

Zavod Varna pot
Linhartova 51
1000 Ljubljana

Kontakt:

Telefon: 05 995 50 22
E-pošta: info@varna-pot.si
Spletno mesto: http://www.varna-pot.si
TRR: SI56 2900 0005 5388 312, UniCreditBank d.d. Ljubljana
Davčna številka: SI94961352

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.