ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

Na delavnicah se bodo najmlajši lahko preizkusili na posebej oblikovanem prometnem poligonu, prek igre spoznali pomen obvezne opreme na kolesu, naletne teže ter otroške varnostne sedeže. Za starejše otroke je na voljo spretnostni poligon na kolesu in skiroju, kjer se bodo lahko preizkusili tudi starši, pripravljena pa je še simulacija vožnje pod vplivom alkohola, drog in utrujene vožnje. Za vse udeležence so na voljo tudi ustvarjalne delavnice in foto kotiček.

 

VARNOST V PROMETU JE ODGOVORNOST VSEH NAS

Otvoritvenega dogodka ob prvi delavnici pred našo trgovino na Toplarniški ulici v Ljubljani se je med drugimi udeležila tudi Dragana Trivundža Tomanić iz Javne Agencije RS za varnost prometa, ki je izpostavila pomemben prispevek tovrstnih delavnic k večji prometni varnosti otrok. »Za varnost otrok in mladostnikov v prometu moramo prispevati vsi in najmanj, kar lahko naredimo za to, je zmanjšanje hitrosti v naseljih. Osveščevalni projekti, kot jih izvajata Zavod Varna pot in Lidl Slovenija, tvorijo pomemben element v sistemu prometne varnosti. Otrokom se prek delavnic približamo na način, ki jim je blizu, in s tem pomembno dopolnjujejo aktivnosti javnih institucij

Na sliki iz leve: Dragana Trivundža Tomanič, Anja Žurga, Robert Štaba, Boštjan Smolej, Mojca Dolinar in Tina cipot.

 

Tudi v Zavodu Varna pot izpostavljajo, da si otroci z učenjem prek igre, s poučnimi poligoni in z ustvarjanjem lažje zapomnijo osnove ravnanja v prometu. »Številne aktivnosti, ki jih izvajamo vladne in nevladne organizacije so zagotovo pravi koraki k uresničevanju Vizije NIČ, saj na ta način izkazujemo, da vsi med nami kot aktivni udeleženci v prometu, zaposleni v podjetjih, krajani in državljani lahko s svojim zgledom, odgovornostjo in jasno lastno zavezo naredimo največ. Ta največ pa je darilo življenju in zdravju nas samih ter hkrati naših bližnjih. Še posebno pozornost velja nameniti otrokom, invalidom in starejšim, ki so najranljivejši udeleženci vsakodnevne mobilnosti,« je na današnji novinarski konferenci poudaril tudi Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot.


DELAVNICE VSAKO LETO BOLJ OBISKANE

Vsako leto se delavnic pred našimi trgovinami udeleži okoli 1.000 otrok iz okoliških vrtcev in šol, pridružijo pa se jim tudi naši kupci z družinami ter mimoidoči. Zanimanje za delavnice je vsako leto večje, saj pomembno prispevajo k obogatitvi programa na področju prometne vzgoje v vrtcih in šolah. »Pri zagotavljanju prometne varnosti se moramo angažirati vsi, tako javne institucije, starši, nevladne organizacije in ne nazadnje podjetja. Želeli smo, da se delavnic udeleži čim več ljudi, zato smo jih postavili na parkirišča naših izbranih trgovin. Izredno smo veseli, da nas vrtci in šole že pred začetkom delavnic kontaktirajo o datumih delavnic, saj mnogi med njimi te dogodke umeščajo v letni delovni načrt. Želimo si, da bomo tudi letos privabili kar se da veliko število udeležencev in da se bodo otroci, pa tudi starši, naučili marsikaj novega,« je dejala Tina Cipot, vodja področja za Korporativno komuniciranje v Lidlu Slovenija.

Delavnice bodo potekale pred našimi trgovinami v osmih slovenskih krajih (v primeru slabega vremena se delavnice zamaknejo za en dan):

  • Ljubljana Moste, Toplarniška ulica 10: torek, 28.8.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Maribor, Veljka Vlahoviča 18: četrtek, 6.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Murska Sobota, Lendavska ulica 75: četrtek, 11.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Slovenj Gradec, Ronkova ulica 39: torek, 13. 9. 2018 ,od 10.00 do 18.00,
  • Kranj, Šuceva ulica 58: torek, 18.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Črnomelj, Ulica 21. oktobra 13: četrtek, 20. 9. 2018, od 10.00 do 18.00,
  • Sevnica, Hermanova cesta 30: torek, 25.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Postojna, Reška cesta 4: četrtek, 27. 9. 2018, od 10.00 do 18.00.

Povej svoje mnenje:

Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov

V Lidlu Slovenija bomo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu. Dragocene izkušnje in nasvete o izzivih, ki nam jih prinaša (ne)komunikacija, bodo vsak teden z nami delili ambasadorji akcije Ustavi se.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

SODELOVANJE v akciji Ustavi se!

V Lidlu Slovenija smo že leta 2012 sprejeli zavezo, da bomo na vseh ravneh podjetja celostno izvajali program Promocija zdravja. V letošnjem letu različne aktivnosti na tem področju povezujemo tudi z našo trajnostno pobudo ter spodbujamo Lidlovke in Lidlovce, da poskrbijo zase in tako začnejo ustvarjati boljši svet pri sebi.

229 brezskrbnih morskih dni za otroke

Huraaaa!!! Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) peljemo na morje otroke, ki živijo v pomanjkanju. 229 brezskrbnih počitniških dni bomo omogočili otrokom s posebnimi potrebami, ki potrebujejo spremljevalca.