ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

Na delavnicah se bodo najmlajši lahko preizkusili na posebej oblikovanem prometnem poligonu, prek igre spoznali pomen obvezne opreme na kolesu, naletne teže ter otroške varnostne sedeže. Za starejše otroke je na voljo spretnostni poligon na kolesu in skiroju, kjer se bodo lahko preizkusili tudi starši, pripravljena pa je še simulacija vožnje pod vplivom alkohola, drog in utrujene vožnje. Za vse udeležence so na voljo tudi ustvarjalne delavnice in foto kotiček.

 

VARNOST V PROMETU JE ODGOVORNOST VSEH NAS

Otvoritvenega dogodka ob prvi delavnici pred našo trgovino na Toplarniški ulici v Ljubljani se je med drugimi udeležila tudi Dragana Trivundža Tomanić iz Javne Agencije RS za varnost prometa, ki je izpostavila pomemben prispevek tovrstnih delavnic k večji prometni varnosti otrok. »Za varnost otrok in mladostnikov v prometu moramo prispevati vsi in najmanj, kar lahko naredimo za to, je zmanjšanje hitrosti v naseljih. Osveščevalni projekti, kot jih izvajata Zavod Varna pot in Lidl Slovenija, tvorijo pomemben element v sistemu prometne varnosti. Otrokom se prek delavnic približamo na način, ki jim je blizu, in s tem pomembno dopolnjujejo aktivnosti javnih institucij

Na sliki iz leve: Dragana Trivundža Tomanič, Anja Žurga, Robert Štaba, Boštjan Smolej, Mojca Dolinar in Tina cipot.

 

Tudi v Zavodu Varna pot izpostavljajo, da si otroci z učenjem prek igre, s poučnimi poligoni in z ustvarjanjem lažje zapomnijo osnove ravnanja v prometu. »Številne aktivnosti, ki jih izvajamo vladne in nevladne organizacije so zagotovo pravi koraki k uresničevanju Vizije NIČ, saj na ta način izkazujemo, da vsi med nami kot aktivni udeleženci v prometu, zaposleni v podjetjih, krajani in državljani lahko s svojim zgledom, odgovornostjo in jasno lastno zavezo naredimo največ. Ta največ pa je darilo življenju in zdravju nas samih ter hkrati naših bližnjih. Še posebno pozornost velja nameniti otrokom, invalidom in starejšim, ki so najranljivejši udeleženci vsakodnevne mobilnosti,« je na današnji novinarski konferenci poudaril tudi Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot.


DELAVNICE VSAKO LETO BOLJ OBISKANE

Vsako leto se delavnic pred našimi trgovinami udeleži okoli 1.000 otrok iz okoliških vrtcev in šol, pridružijo pa se jim tudi naši kupci z družinami ter mimoidoči. Zanimanje za delavnice je vsako leto večje, saj pomembno prispevajo k obogatitvi programa na področju prometne vzgoje v vrtcih in šolah. »Pri zagotavljanju prometne varnosti se moramo angažirati vsi, tako javne institucije, starši, nevladne organizacije in ne nazadnje podjetja. Želeli smo, da se delavnic udeleži čim več ljudi, zato smo jih postavili na parkirišča naših izbranih trgovin. Izredno smo veseli, da nas vrtci in šole že pred začetkom delavnic kontaktirajo o datumih delavnic, saj mnogi med njimi te dogodke umeščajo v letni delovni načrt. Želimo si, da bomo tudi letos privabili kar se da veliko število udeležencev in da se bodo otroci, pa tudi starši, naučili marsikaj novega,« je dejala Tina Cipot, vodja področja za Korporativno komuniciranje v Lidlu Slovenija.

Delavnice bodo potekale pred našimi trgovinami v osmih slovenskih krajih (v primeru slabega vremena se delavnice zamaknejo za en dan):

  • Ljubljana Moste, Toplarniška ulica 10: torek, 28.8.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Maribor, Veljka Vlahoviča 18: četrtek, 6.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Murska Sobota, Lendavska ulica 75: četrtek, 11.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Slovenj Gradec, Ronkova ulica 39: torek, 13. 9. 2018 ,od 10.00 do 18.00,
  • Kranj, Šuceva ulica 58: torek, 18.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Črnomelj, Ulica 21. oktobra 13: četrtek, 20. 9. 2018, od 10.00 do 18.00,
  • Sevnica, Hermanova cesta 30: torek, 25.9.2018, od 10.00 do 18.00,
  • Postojna, Reška cesta 4: četrtek, 27. 9. 2018, od 10.00 do 18.00.

Povej svoje mnenje:

Ljubitelji kosmatincev naredili dobrodelne Korake za tačke

Zavod Naš kuža je ob podpori Lidla Slovenija in naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet pripravil dogodek Koraki za tačke. Že četrto leto zapored smo se v prijetnem vzdušju družili in sprehajali ljubitelji kosmatincev, ki smo obenem zbirali sredstva za različna društva in organizacije za pomoč živalim, s katerimi sodeluje Zavod Naš kuža.

Koraki za tačke – pomagajmo brezdomnim kosmatincem

V Lidlu Slovenija se trudimo na vsakem koraku ustvarjati bolši svet; tako za ljudi, kot tudi za živali. Letos smo se povezali z Zavodom Naš kuža, ki z našo pomočjo organizira dobrodelni dogodek Koraki za tačke.

LIDL SLOVENIJA POMAGA BREZDOMNIM ŽIVALIM

“V Lidlu Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet z majhnimi koraki skrbimo za lepši jutri ranljivih skupin. Akcijo zbiranja izdelkov za živali v Lidlu Slovenija izvajamo tradicionalno, letos že šesto leto zapored. Naše kupce tudi tokrat vabimo, da skupaj z nami ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomagajo lahko tako, da ob izhodu iz naše trgovine prispevajo hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali,” so povedali v Lidlu Slovenija.

Pohvala da ljudem krila

Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato smo nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Povabili smo vas, da predlagate sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije.

Na Čarobnem dnevu smo zbrali 1905 evrov

Čarobni dan, ki je potekal prvo septembrsko nedeljo, dan pred začetkom novega šolskega leta, v Arboretumu Volčji Potok, je tudi letos našim najmlajšim pričaral nepozabno zabavo.