Zdrav zajtrk za otroke slovenskih vrtcev

V Lidlu Slovenija smo tudi letos pripravili zdrav zajtrk v slovenskih vrtcih. Že tretjič zapovrstjo so v okviru projekta »Zdrav obrok za srečo otrok« otrokom iz 15 slovenskih vrtcev želeli predstaviti pomen zdrave in uravnotežene prehrane za njihovo rast in razvoj.

Letos smo za zdrav zajtrk zagotovili kakovostne izdelke naših lastnih blagovnih znamk, ki predstavljajo del uravnotežene vsakodnevne prehrane: štručke s semeni, bio sir in bio maslo ter 100 % bio jabolčni sok. Število vrtcev, sodelujočih v projektu, se je letos še povečalo. K zdravemu zajtrku je letos pristopilo 15 vrtcev iz 11 slovenskih krajev: Celja, Črenšovcev, Ljubljane, Kamnika, Kranja, Kopra, Kočevja, Maribora, Postojne, Radelj ob Dravi in Trbovelj.

Posebej za to priložnost smo izdali poučno knjižico z zgodbicami Zdravkove dogodivščine, ki otroke pouči o zdravem prehranjevanju, slabih prehranjevalnih navadah ter hrani, ki je za otroke priporočljiva, a je pogosto ne marajo preveč, kot sta denimo sadje in zelenjava. Glavni junak v knjižici je Zdravko Lidl, maskota Lidla Slovenije za promocijo zdravja, avtorica zgodbic pa je otroška pisateljica in pesnica Damjana Kenda Husu. Knjižico, ki sicer ni naprodaj, so prejeli otroci vseh sodelujočih vrtcev.

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.