Zdravko Lidl na Brežiškem teku s Kozmusom

Festival Brežice, moje mesto, s katerim so te dni dihale Brežice, je bil zadnjo junijsko soboto po zaslugi olimpijca Primoža Kozmusa znova tudi v znamenju športa.

Zdravko Lidl se je pridružil ogrevanju. Foto: Mitja Mladkovič ŠD Kozmus

Tekaškemu tekmovanju, ki ga je Primož Kozmus v sodelovanju s soorganizatorji pripravil že deveto leto zapored, se je znova pridružilo nekaj nad 400 tekačev vseh starosti. Kot vsako leto Kozmus največji poudarek daje teku za najmlajše, na katerem je v igrivem vzdušju z Zdravkom Lidlom opravilo več kot 260 otrok. Ponovno so se najbolj razveselili Zdravkove medalje iz rok posavskega olimpijca, ki je bil tudi z letošnjo izpeljavo tekmovanja zadovoljen.

Zdravko Lidl in Primož Kozmus. Foto: Mitja Mladkovič ŠD Kozmus

Ob tem je povedal: »Tek je lepa priložnost, da se v Brežicah podružim s svojimi Posavci in športnimi navdušenci ter hkrati mestu na lep način vrnem  za podporo v času moje kariere na svoj, športni način. Vzpodbujanje najmlajših h gibanju je najlepši način, da moj športni pečat v Posavju še vedno ohranjam. Zato sem vesel, da prav otroški tek vsako leto požanje največje navdušenje med otroci, starši in gledalci. Zahvaljujem se soorganizatorjem, svoji ekipi in izvrstnemu Petru Kavčiču, ki vsako leto blesti v vlogi komentatorja našega teka

Več o teku in rezultatih je na voljo na tej povezavi. Po končanih tekaških preizkušnjah pa je Brežice ponovno preplavila glasba. Na velikem odru festivala so letos zablesteli Nika Zorjan, Gibonni in hrvaška skupina Elemental.

Povej svoje mnenje: