ŽE DRUGO LETO MED NAJBOLJŠIMI ZAPOSLOVALCI NA SVETU

Ponosni smo, da je mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute našemu podjetju podelila certifikata Top Employer Slovenija 2018 in Top Employer Europe 2018. Certifikata smo v Lidlu Slovenija prejeli že drugič zapored, in sicer za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene ter za skrb za pozitivno in prijetno delovno okolje.

Kot prvi trgovec v Sloveniji smo si že lani prislužili certifikat Top Employer za odličnost kadrovskih praks, letos pa smo uspeh ponovili.

»Naziv Top Employer potrjuje, da v Lidlu Slovenija ustvarjamo odlične pogoje za zaposlene, izvajamo inovativne projekte za razvoj sodelavcev in negujemo kulturo, ki temelji na skupnih vrednotah in povezanosti Lidlove ekipe. Na svetovni ravni je takšnih podjetij le nekaj več kot 1.200, zato smo še posebej veseli, da sodimo mednje. Gre za dolgotrajen proces dokazovanja, da na dolgi rok izvajamo dobre kadrovske prakse. Ponosni smo na nagrado in na svoje ekipe, ki uresničujejo strategijo razvoja podjetja in so temelj uspešnosti,« je povedal generalni direktor našega podjetja Gregor Kosi.

Certifikat Top Employer Europe 2018 (modri) je Lidl Slovenija prejel, ker je del mednarodne Skupine Lidl, v kateri je nacionalni certifikat Top Employer 2018 letos prejelo več kot pet Lidlov iz različnih evropskih držav. Poleg Lidla Slovenija so v okviru Skupine Lidl certifikat za svojo državo in Evropo prejeli še Lidl Italija, Lidl Nizozemska, Lidl Poljska, Lidl Slovaška, Lidl Španija, Lidl Romunija, Lidl Grčija in Lidl Ciper.

Razvoj zaposlenih prioriteta

Že lani se je v okviru certificiranja pokazalo, da na področju razvoja kadrov in poštene obravnave zaposlenih Lidl Slovenija nadpovprečno izstopa. Še posebej smo bili pohvaljeni za:

  • odlične programe razvoja kompetenc zaposlenih,
  • za prepoznavanje talentov v podjetju s planiranjem razvojih aktivnosti,
  • enotne usmeritve vodenja, ki spodbujajo vodje, da v središče postavljajo skupni uspeh in ga prenesejo na sodelavce,
  • skrb za stalen razvoj kompetenc zaposlenih in njihovo opolnomočenje na različnih delovnih mestih.

Stimulativno plačilo in pošteni delovni pogoji

V Lidlu Slovenija z razvojnimi programi in drugimi kadrovskimi projekti skrbimo za dobro počutje več kot 1500 sodelavcev na delovnem mestu. Plačilo v Lidlu Slovenija je stimulativno in je višje od povprečja v trgovinski panogi. Od 1. marca 2016 za svoje zaposlene vplačujemo premije v 2. pokojninski steber, božičnica je prav tako stalnica, regres pa izplačamo vsako leto junija.

Poleg tega za zaposlene in njihove družine že od leta 2014 izvajamo več kot 20 ukrepov in projektov za lažje usklajevanje delovnega in zasebnega življenja. Vse te aktivnosti so zbrane v okviru projekta Družini prijazno podjetje, za katerega smo ravno konec minulega leta prejeli polni (modri) certifikat.

Povej svoje mnenje:

ODLIČNA ENERGIJA NA DNEVU AMBASADORJEV ZDRAVJA

V objemu narave, stran od mestnega vrveža in v zavetrju vsakodnevnih izzivov, so se Lidlovci in Lidlovke srečali z namenom ustvarjanja boljšega sveta in še bolj zdravega jutri zase, za svoje sodelavce, prijatelje in družino.

Lidlov piknik: Bilo je čarobno!

Resnično lahko sklenemo: na letošnjem Lidlovem pikniku je bilo čarobno! Več kot 2000 se nas je zbralo – Lidlovk in Lidlovcev z našimi najdražjimi – in preživeli smo prekrasen dan. V najboljši družbi, na čudoviti lokaciji, ob okusni hrani, številnih presenečenjih, dobri glasbi in sproščenem vzdušju. Za piko na i pa nam je ugodilo še vreme. Boljšega dne si preprosto ne bi mogli zamisliti.

USTVARJALI SMO NEPOZABNE SPOMINE

Ta vikend je v Pacugu potekala delovna akcija, ki že dolgo ni več samo to. V samo dveh dneh je več kot 70 Lidlovk in Lidlovcev ustvarilo ogromno priložnosti za nepozabne spomine. Spomine za otroke, ki bodo tam preživljali počitnice in tudi vse nas, ki smo se jih odločili ustvariti.

ŽE PETIČ SMO SE DOBILI NA DNEVU AMBASADORJEV ZDRAVJA

V sredo, 17. 5. 2017 je potekal že peti dan ambasadorjev zdravja. Na gradu Jable se je zbralo skoraj 70 ambasadorjev zdravja, zanimivosti in strokovno znanje pa so nam predajali tako sodelavci kot tudi zunanji strokovnjaki iz medicine, športa in medosebnih odnosov.