Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

IZŠLA JE PETA ŠTEVILKA KNJIŽICE RECIKLIRANA KUHARIJA – NALOŽITE JO IN PREIZKUSITE RECEPTE!

V sklopu projekta Hrana ni za tjavendan je izšla že peta številka knjižice Reciklirana kuharija. Knjižica je tudi letos prava sodobna kuharica, ki ponuja številne nasvete in recepte, kako ponovno uporabiti ostanke od jedi, na primer kosila ali večerje.

Objavljeno:

22/06/2020

Deli:

Prevzeti vlogo glavnega kuharskega chefa v družini je vse prej kot lahko delo. Kuhanje hrane, ki bo ustrezala vsem zahtevnim okusom, je včasih izziv že sam po sebi, ko pa temu dodate še načrtovanje pravilnih količin in ustvarjanje vedno novih jedi, družinska kuharija postane pravi podvig. S knjižico Reciklirana kuharija vam bomo pomagali pri tem, da vaše kuharske mojstrovine zaradi prevelikih količin ali izbirčnih jedcev ne pristanejo v smeteh, temveč jih boste lahko na preprost način uporabili v novih slastnih jedeh.

Knjižica je nastala v okviru projekta Hrana ni za tjavendan, ki že šestič poteka pod okriljem Lidla Slovenija in programa Ekošola. Povprečen Slovenec zavrže kar tretjino hrane, ki jo kupi, od približno 132 tisoč ton hrane, ki jo zavržemo, pa je skoraj 40 % užitnega dela; predvsem ta delež bi lahko z odgovornejšim ravnanjem s hrano zelo zmanjšali. Namen projekta Hrana ni za tjavendan je ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju količine zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo ostankov prehrambnih izdelkov. V šolskem letu 2019/2020 je v projektu sodelovalo 94 izobraževalnih ustanov iz vse Slovenije.

Recepte za knjižico Reciklirana kuharija je prispevalo 12 izobraževalnih ustanov programa Ekošola, kjer so otroci, učenci in dijaki jedi pripravili iz ostankov tam pripravljenih obrokov.

Zagotovo boste ob listanju knjižice nemudoma našli recept iz ostankov hrane, ki v vašem gospodinjstvu navadno romajo v smeti. Vabimo vas, da ga preizkusite in s čisto novo jedjo navdušite svojo družino.

Želimo vam ustvarjalno (reciklirano) kuhanje.

DOBER TEK!

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane12. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NAJBOLJŠE ZGODBE O ZAVRŽENI HRANI ZAŽIVELE V ILUSTRACIJAH

Danes so na ulicah slovenskih mest zaživeli TAM-TAM plakati z ilustracijami petih zmagovalnih zgodb literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. V natečaju je sodelovalo več kot 200 družin, plakati pa napovedujejo prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga bomo na pobudo Lidla Slovenije in programa Ekošola obeležili 24. aprila. Pobudi so se pridružili tudi Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije ter TAM-TAM. Pobudniki projekta si želimo, da bi dan tudi uradno postal del slovenskega koledarja, ki bi ga obeležili vsako leto.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane12. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

VABLJENI K PODPISU ZAVEZE ZA ZMANJŠANJE ZAVRŽENE HRANE

V okviru obeležitve Slovenskega dneva brez zavržene hrane organizatorji vabimo posameznike, družine, organizacije in podjetja, da se s podpisom zaveze na spletni strani www.danbrezzavrzenehrane.si pridružijo pobudi za odgovorno ravnanje in zmanjševanje količin zavržene hrane.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane09. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZAKAJ SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE?

Ozaveščenost o problematiki zavržene hrane je vse večja, vendar pa ogromna količina neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane na žalost še vedno konča med odpadki. Da bi opozorili in zmanjšali količine zavržene hrane smo se v Lidlu Slovenija v sodelovanju z Ekošolo odločili obeležiti prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki bo 24. aprila. Pobudi se lahko pridruži vsakdo, ki želi primakniti svoj delež pri ustvarjanju boljšega jutri.
TOP