Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

SEDMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

Objavljeno:

10/06/2022

Deli:

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga v Lidlu Slovenija ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že sedmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.

Tokratno izdajo Reciklirane kuharije sestavlja 25 izvirnih recikliranih receptov.  Letos so imeli sodelujoči v projektu Hrana ni za tjavendan možnost sodelovati tudi v natečaju Reciklirana kuharija, v okviru katerega so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane, ki bi sicer romali v smeti. Otroci iz slovenskih šol in vrtcev so skupaj z mentorji ustvarili kar 271 domiselnih receptov, partnerji projekta pa so nagradili 20 najboljših.

Pet receptov pa je nastalo v sklopu nagradnega natečaja Nisem za stran, vzemi me v bran, ki je potekal v okviru letošnjega slovenskega dneva brez zavržene hrane. Prejeli smo kar 51 okusnih receptov in tule vam predstavljamo najboljših 5, ki so se uvrstili v 7. knjižico Reciklirana kuharija:

- Ponedeljkove bombice,

- Kolač iz rdeče pese,

- Potica s čežano,

- Arancini in paradižnikova omaka,

- Rezanci thai ala Meli in Nino.

Kot boste sami lahko prebrali, domišljija zares ne pozna meja. Ker pa vemo, da tudi najbolj veščim kuharjem tu in tam zmanjka idej za pripravo jedi, tokrat vseh sedem knjižic objavljamo na enem mestu.

Vabljeni, da si jih brezplačno naložite, vsekakor pa bomo zelo veseli, če boste na družbenih omrežjih delili tudi slike jedi, ki jih boste s pomočjo naših knjižic pripravili. Slike označite z #HranaNiZaTjavendan.

Pa dober tek!

Knjižice lahko prelistate ali prenesete s klikom na spodnje fotografije:

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

KAKO PRAVILNO SHRANJEVATI ŽIVILA, DA BODO OSTALA ČIM DLJE SVEŽA?

Našo prehrano sestavljajo različne kategorije živil, ki popestrijo dnevni jedilnik in poskrbijo za dovoljšen vnos raznolikih hranil, vitaminov in mineralov, potrebnih za ohranjanje našega zdravja. Ob prihodu iz trgovine nas živila, kot so sadje in zelenjava, testenine, meso, ribe, jajca in še kaj, čakajo, da jih pospravimo na njihovo mesto. A kam jih postaviti, da bodo ta ostala čim dlje sveža in primerna za uživanje? Pravilno shranjevanje lahko močno vpliva na daljšo obstojnost živil, s čemer lahko tudi vi pridobite dodaten čas, za pripravo svoje najljubše jedi brez zavržkov.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

OSMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že osmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane14. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE 24. APRILA RAZGLASILA ZA SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Na pobudo partnerjev projekta, ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane je Vlada RS na včerajšnji seji sprejela Sklep o razglasitvi slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga bomo, kot že pretekli dve leti, obeleževali 24. aprila. Na ta dan bodo vsako leto potekale različne aktivnosti, povezane s preprečevanjem izgub hrane in odpadne hrane.
TOP