Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

SEDMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

Objavljeno:

10/06/2022

Deli:

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga v Lidlu Slovenija ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že sedmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.

Tokratno izdajo Reciklirane kuharije sestavlja 25 izvirnih recikliranih receptov.  Letos so imeli sodelujoči v projektu Hrana ni za tjavendan možnost sodelovati tudi v natečaju Reciklirana kuharija, v okviru katerega so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane, ki bi sicer romali v smeti. Otroci iz slovenskih šol in vrtcev so skupaj z mentorji ustvarili kar 271 domiselnih receptov, partnerji projekta pa so nagradili 20 najboljših.

Pet receptov pa je nastalo v sklopu nagradnega natečaja Nisem za stran, vzemi me v bran, ki je potekal v okviru letošnjega slovenskega dneva brez zavržene hrane. Prejeli smo kar 51 okusnih receptov in tule vam predstavljamo najboljših 5, ki so se uvrstili v 7. knjižico Reciklirana kuharija:

- Ponedeljkove bombice,

- Kolač iz rdeče pese,

- Potica s čežano,

- Arancini in paradižnikova omaka,

- Rezanci thai ala Meli in Nino.

Kot boste sami lahko prebrali, domišljija zares ne pozna meja. Ker pa vemo, da tudi najbolj veščim kuharjem tu in tam zmanjka idej za pripravo jedi, tokrat vseh sedem knjižic objavljamo na enem mestu.

Vabljeni, da si jih brezplačno naložite, vsekakor pa bomo zelo veseli, če boste na družbenih omrežjih delili tudi slike jedi, ki jih boste s pomočjo naših knjižic pripravili. Slike označite z #HranaNiZaTjavendan.

Pa dober tek!

Knjižice lahko prelistate ali prenesete s klikom na spodnje fotografije:

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane22. 04. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z OBISKOM PREDSEDNIKA RS BORUTA PAHORJA V VRTCU ANTONA MEDVEDA V KAMNIKU OBELEŽILI LETOŠNJI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je kot častni pokrovitelj 2. Slovenskega dne brez zavržene hrane obiskal Vrtec Antona Medveda v Kamniku, kjer so tamkajšnji otroci prikazali, kako se odgovorno obnašati do prehranskih izdelkov ter kako jih čim manj zavreči v smeti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane11. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TUDI LETOS BOMO OBELEŽILI SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Po uspešno izpeljanem prvem Slovenskem dnevu brez zavržene hrane v letu 2021, bomo tudi aprila letos obeležili 2. Slovenski dan brez zavržene hrane. Projekt je nastal skupaj s programom Ekošola ter v partnerstvu z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem TAM-TAM.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane30. 11. 2021 By boljsisvet@lidl.si

PROJEKTU HRANA NI ZA TJAVENDAN SE LETOS PRIKLJUČUJE REKORDNO ŠTEVILO ŠOL IN VRTCEV

V letošnjo, že osmo sezono projekta Hrana ni za tjavendan, ki ga izvajamo skupaj s programom Ekošola, se je prijavilo največje število slovenskih izobraževalnih ustanov do sedaj. Kar 160 vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz cele Slovenije se bo letos ukvarjalo s problematiko zavržene hrane.
TOP