Problematiko zavržene hrane med drugim povečuje tudi to, da jedi, ki se nam prismodijo, prekomerno skuhajo ali jih preveč začinimo, enostavno zavržemo. A to ni edina rešitev, ko kuhanje ne gre ravno po načrtih. Preberite si top 3 nasvete, s katerimi boste takšne kuharske zagate spreobrnili v okusen obrok.
Se vam je med kuhanjem zelenjava razkuhala? Nikar je ne zavrzite, temveč iz nje naredite pire. Razkuhano zelenjavo lahko vedno preobrazite tudi v slastne juhe ali omake. Zelenjavo, kot je na primer cvetača, korenje, brokoli, krompir preprosto dajte v mešalnik, dodajte jušno osnovo, mleko ali smetano in zmešajte.
Preveč soli?
Če zelenjavno juho preveč posolite, ji dodajte kis, limonin sok ali rjavi sladkor. Lahko jo tudi razredčite z vodo, mletim paradižnikom ali ji dodate nesoljeno jušno osnovo. Pomagajte si še s surovim krompirjem, ki ga položite v lonec z juho. Krompir bo iz juhe absorbiral odvečno sol, kasneje pa bo dobro služil za zgostitev vaše juhe.
Med kuhanjem nas lahko nenadno nekaj zmoti in se nam zato v loncu ali ponvici naša jed prismodi. A je nikar ne vrzite proč. Jed odstranite z ognja, neprismojeni del predenite v drugo posodo ter jo za deset minut pokrijte z vlažno krpo. Tako se boste znebili okusa po zažganem.
Če okus jedi tudi s tem trikom ne bo primeren za samostojno uživanje, ji dodajte ostre začimbe, kot sta čili ali pekoča omaka.