Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

TOP 3 NASVETI ZA RAVNANJE Z ŽIVILI, KO KUHANJE NE GRE PO NAČRTIH

Objavljeno:

24/02/2021

Deli:

Problematiko zavržene hrane med drugim povečuje tudi to, da jedi, ki se nam prismodijo, prekomerno skuhajo ali jih preveč začinimo, enostavno zavržemo. A to ni edina rešitev, ko kuhanje ne gre ravno po načrtih. Preberite si top 3 nasvete, s katerimi boste takšne kuharske zagate spreobrnili v okusen obrok.

Prekuhana zelenjava

Se vam je med kuhanjem zelenjava razkuhala? Nikar je ne zavrzite, temveč iz nje naredite pire. Razkuhano zelenjavo lahko vedno preobrazite tudi v slastne juhe ali omake. Zelenjavo, kot je na primer cvetača, korenje, brokoli, krompir preprosto dajte v mešalnik, dodajte jušno osnovo, mleko ali smetano in zmešajte.

Preveč soli?

Če zelenjavno juho preveč posolite, ji dodajte kis, limonin sok ali rjavi sladkor. Lahko jo tudi razredčite z vodo, mletim paradižnikom ali ji dodate nesoljeno jušno osnovo. Pomagajte si še s surovim krompirjem, ki ga položite v lonec z juho. Krompir bo iz juhe absorbiral odvečno sol, kasneje pa bo dobro služil za zgostitev vaše juhe.

Prismojene jedi

Med kuhanjem nas lahko nenadno nekaj zmoti in se nam zato v loncu ali ponvici naša jed prismodi. A je nikar ne vrzite proč. Jed odstranite z ognja, neprismojeni del predenite v drugo posodo ter jo za deset minut pokrijte z vlažno krpo. Tako se boste znebili okusa po zažganem.

Če okus jedi tudi s tem trikom ne bo primeren za samostojno uživanje, ji dodajte ostre začimbe, kot sta čili ali pekoča omaka.

 

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke    Mi smo Lidl Slovenija04. 10. 2021 By boljsisvet@lidl.si

KORAKI ZA TAČKE: USPEŠNO OZAVEŠČANJE ZA BOLJŠO MAČJO IN PASJO PRIHODNOST

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, končujemo naše letošnje dejavnosti v sklopu dobrodelnega projekta Koraki za tačke. Skupaj s partnerjema, portalom Pes moj prijatelj in Zavodom Naš kuža, številnimi zavetišči ter društvi za zaščito živali po Sloveniji smo minuli mesec z različnimi aktivnosti ozaveščali o bolj odgovornem lastništvu, zbirali hrano za brezdomne živali ter iskali nove, tople domove. Z aktivacijo uporabnikov na družbenih omrežjih ter dejavnostmi v interni javnosti smo zbrali kar za dve toni hrane.
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Zaposleni30. 03. 2021 By boljsisvet@lidl.si

Z MAJEM DVIGUJEMO PLAČE NAŠIM PRODAJALCEM IN SKLADIŠČNIKOM

V Lidlu Slovenija smo včeraj, ob 14. obletnici našim zaposlenim sporočil dobro novico – z majem 2021 bomo v podjetju prodajalcem in skladiščnikom dvignili plačo za 100 evrov bruto, kar v povprečju pomeni več kot 10-odstotno zvišanje plač. Na tak način ostajamo zvesti naši zavezi, da so plače v našem podjetju nad povprečjem v trgovinski panogi.
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Trajnostna pobuda25. 03. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZRNO NA ZRNO POGAČA, DOBRO DELO NA DOBRO DELO BOLJŠI SVET

V preteklih tednih smo v prvem trajnostnem poročilu Lidla Slovenija in v iztekajoči se trajnostni kampanji strnjeno prikazali, kaj vse smo na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja dosegli v zadnjih dveh poslovnih letih. Za boljši pregled in lažjo predstavo smo ključne dosežke ujeli tudi v kratkem videu. Motivirani za nove korake v smer boljšega sveta postavljamo nove smele cilje ter nadgrajujemo obstoječe družbeno odgovorne in trajnostne aktivnosti – z roko v roki z Lidlovkami in Lidlovci, kupci in drugimi deležniki.
TOP