Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

TOP 3 NASVETI ZA RAVNANJE Z ŽIVILI, KO KUHANJE NE GRE PO NAČRTIH

Objavljeno:

24/02/2021

Deli:

Problematiko zavržene hrane med drugim povečuje tudi to, da jedi, ki se nam prismodijo, prekomerno skuhajo ali jih preveč začinimo, enostavno zavržemo. A to ni edina rešitev, ko kuhanje ne gre ravno po načrtih. Preberite si top 3 nasvete, s katerimi boste takšne kuharske zagate spreobrnili v okusen obrok.

Prekuhana zelenjava

Se vam je med kuhanjem zelenjava razkuhala? Nikar je ne zavrzite, temveč iz nje naredite pire. Razkuhano zelenjavo lahko vedno preobrazite tudi v slastne juhe ali omake. Zelenjavo, kot je na primer cvetača, korenje, brokoli, krompir preprosto dajte v mešalnik, dodajte jušno osnovo, mleko ali smetano in zmešajte.

Preveč soli?

Če zelenjavno juho preveč posolite, ji dodajte kis, limonin sok ali rjavi sladkor. Lahko jo tudi razredčite z vodo, mletim paradižnikom ali ji dodate nesoljeno jušno osnovo. Pomagajte si še s surovim krompirjem, ki ga položite v lonec z juho. Krompir bo iz juhe absorbiral odvečno sol, kasneje pa bo dobro služil za zgostitev vaše juhe.

Prismojene jedi

Med kuhanjem nas lahko nenadno nekaj zmoti in se nam zato v loncu ali ponvici naša jed prismodi. A je nikar ne vrzite proč. Jed odstranite z ognja, neprismojeni del predenite v drugo posodo ter jo za deset minut pokrijte z vlažno krpo. Tako se boste znebili okusa po zažganem.

Če okus jedi tudi s tem trikom ne bo primeren za samostojno uživanje, ji dodajte ostre začimbe, kot sta čili ali pekoča omaka.

 

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Ponudba10. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z NOVIMI UČNIMI PRIPOMOČKI DO BOLJŠEGA RAZVOJA GLUHIH IN NAGLUŠNIH OTROK

V sklopu letne dobrodelne donacije Deluxe, s katero pod okriljem naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet že vrsto let prispevamo k lepši prihodnosti otrok in mladostnikov, smo ljubljanskemu, mariborskemu in portoroškemu zavodu oziroma centru za gluhe in naglušne predali donacijo za nakup različnih učnih pripomočkov, ki so potrebni za optimalen razvoj gluhih in naglušnih otrok in mladostnikov ter za nudenje ustrezne strokovne pomoči.
TOP