Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

TOP 3 NASVETI ZA RAVNANJE Z ŽIVILI, KO KUHANJE NE GRE PO NAČRTIH

Objavljeno:

24/02/2021

Deli:

Problematiko zavržene hrane med drugim povečuje tudi to, da jedi, ki se nam prismodijo, prekomerno skuhajo ali jih preveč začinimo, enostavno zavržemo. A to ni edina rešitev, ko kuhanje ne gre ravno po načrtih. Preberite si top 3 nasvete, s katerimi boste takšne kuharske zagate spreobrnili v okusen obrok.

Prekuhana zelenjava

Se vam je med kuhanjem zelenjava razkuhala? Nikar je ne zavrzite, temveč iz nje naredite pire. Razkuhano zelenjavo lahko vedno preobrazite tudi v slastne juhe ali omake. Zelenjavo, kot je na primer cvetača, korenje, brokoli, krompir preprosto dajte v mešalnik, dodajte jušno osnovo, mleko ali smetano in zmešajte.

Preveč soli?

Če zelenjavno juho preveč posolite, ji dodajte kis, limonin sok ali rjavi sladkor. Lahko jo tudi razredčite z vodo, mletim paradižnikom ali ji dodate nesoljeno jušno osnovo. Pomagajte si še s surovim krompirjem, ki ga položite v lonec z juho. Krompir bo iz juhe absorbiral odvečno sol, kasneje pa bo dobro služil za zgostitev vaše juhe.

Prismojene jedi

Med kuhanjem nas lahko nenadno nekaj zmoti in se nam zato v loncu ali ponvici naša jed prismodi. A je nikar ne vrzite proč. Jed odstranite z ognja, neprismojeni del predenite v drugo posodo ter jo za deset minut pokrijte z vlažno krpo. Tako se boste znebili okusa po zažganem.

Če okus jedi tudi s tem trikom ne bo primeren za samostojno uživanje, ji dodajte ostre začimbe, kot sta čili ali pekoča omaka.

 

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 06. 2023 By boljsisvet@lidl.si

NOVA SEZONA PODKASTA USTVARIMO BOLJŠI SVET

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
TOP