Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

V podjetju Lidl Slovenija večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam in podpiramo številne projekte, ki se trudijo izboljšati svet. Ker je povpraševanje po pomoči iz dneva v dan večje, je nemogoče priskočiti na pomoč vsem, zato potrebujemo v podjetju nekaj časa za organizacijo in pregled vseh prispelih prošenj. S tem namenom smo naš sistem prejemanja prošenj prenovili in pripravili spodnji obrazec, kamor lahko vaša organizacija odda prošnjo za donacijo. Prednost bodo imele organizacije in projekti, ki bodo odražali vrednote in poslanstvo projekta Ustvarimo boljši svet in Lidla Slovenija.

Prošnje za donacije fizičnim (posameznim) osebam po naših smernicah žal avtomatsko zavrnemo. Izdelke donirane fizičnim osebam je namreč po slovenski zakonodaji potrebno prijaviti, konec leta pa se posamezniku darovana sredstva štejejo v dohodnino, kar bi negativno vplivalo na posameznikovo finančno situacijo. V podjetju Lidl Slovenija tako večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam, ki nato neposredno pomagajo posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

Prošnje sprejemamo od 1. do 30. septembra 2023, o naši odločitvi pa bodo izbrane organizacije obveščene v roku 30 dni po zaključku razpisa. Podrobnejše informacije o pravilih in pogojih si preberite TUKAJ.

Pomembno: v tem sklopu povabil k oddaji prošenj za donacije doniramo naše izdelke ali vrednostne kartice Lidla Slovenija, ne pa finančnih sredstev za izvedbo projektov in financiranje določenih stroškov.

Prosimo, da potrebe po donaciji podrobneje opišite v razdelku Opis projekta, kjer navedite točno višino vrednostne/ih kartice/ih oziroma točne količine izdelkov, ki si jih želite oziroma potrebujete za izvedbo vašega projekta.

Odgovori bodo organizacijam posredovani v roku 30 dni po zaključku razpisa. Predaja donacij bo predvidoma v drugi polovici avgusta. Povabilo za oddajo prošnje za donatorska sredstva je tokrat namenjeno za projekte, ki bodo potekali v oktobru in novembru 2023.

Lidl Slovenija bo v tem poslovnem letu zopet odprl več povabil za oddajo prošenj za donatorska sredstva. Objavljeni bodo na spletni strani boljsisvet.si. Prijavni roki bodo veljali od objave na spletni strani do preklica oziroma do morebitne spremembe teh pravil in pogojev.

SPONZORSKA SODELOVANJA

V primeru, da si želite našega sponzorskega sodelovanja nam pošljite e-sporočilo na boljsisvet@lidl.si. Za to kategorijo prošnje obravnavamo individualno, na sestanku oddelka, ki poteka le enkrat mesečno. Ker priprava na sponzorsko sodelovanje terja nekaj časa in dokumentacije, nam prošnjo pošljite vsaj 8 tednov pred vašim dogodkom.

Pripravili smo tudi nekaj usmeritev, ki so vam lahko v pomoč pri pripravi donacijskih in sponzorskih prošenj. Na voljo so TUKAJ.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu: boljsisvet@lidl.si.

Veselimo se že vaših prošenj in se zahvaljujemo za razumevanje.

Ekipa Boljši svet Lidl Slovenija

  Naziv organizacije *

  Davčna številka organizacije/društva *

  Naslov in poštna številka organizacije/društva *

  Datum dogodka *

  Bo dogodek medijsko pokrit? *

  Koliko ljudi pričakujete na dogodku? *

  E-naslov: *

  Kontaktna oseba *

  Telefonska številka: *

  Kraj: *

  Opis projekta *

  (format: .doc,.docx,.pdf | Max. velikost: 3Mb)

  Uspešno izpeljani projekti za navdih

  Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

  KAKO PRAVILNO SHRANJEVATI ŽIVILA, DA BODO OSTALA ČIM DLJE SVEŽA?

  Našo prehrano sestavljajo različne kategorije živil, ki popestrijo dnevni jedilnik in poskrbijo za dovoljšen vnos raznolikih hranil, vitaminov in mineralov, potrebnih za ohranjanje našega zdravja. Ob prihodu iz trgovine nas živila, kot so sadje in zelenjava, testenine, meso, ribe, jajca in še kaj, čakajo, da jih pospravimo na njihovo mesto. A kam jih postaviti, da bodo ta ostala čim dlje sveža in primerna za uživanje? Pravilno shranjevanje lahko močno vpliva na daljšo obstojnost živil, s čemer lahko tudi vi pridobite dodaten čas, za pripravo svoje najljubše jedi brez zavržkov.
  Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

  OSMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

  V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že osmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.
  Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane14. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

  VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE 24. APRILA RAZGLASILA ZA SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

  Na pobudo partnerjev projekta, ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane je Vlada RS na včerajšnji seji sprejela Sklep o razglasitvi slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga bomo, kot že pretekli dve leti, obeleževali 24. aprila. Na ta dan bodo vsako leto potekale različne aktivnosti, povezane s preprečevanjem izgub hrane in odpadne hrane.
  TOP