Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

V podjetju Lidl Slovenija večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam in podpiramo številne projekte, ki se trudijo izboljšati svet. Ker je povpraševanje po pomoči iz dneva v dan večje, je nemogoče priskočiti na pomoč vsem, zato potrebujemo v podjetju nekaj časa za organizacijo in pregled vseh prispelih prošenj. S tem namenom smo naš sistem prejemanja prošenj prenovili in pripravili spodnji obrazec, kamor lahko vaša organizacija odda prošnjo za donacijo. Prednost bodo imele organizacije in projekti, ki bodo odražali vrednote in poslanstvo projekta Ustvarimo boljši svet in Lidla Slovenija.

Prošnje za donacije fizičnim (posameznim) osebam po naših smernicah žal avtomatsko zavrnemo. Izdelke donirane fizičnim osebam je namreč po slovenski zakonodaji potrebno prijaviti, konec leta pa se posamezniku darovana sredstva štejejo v dohodnino, kar bi negativno vplivalo na posameznikovo finančno situacijo. V podjetju Lidl Slovenija tako večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam, ki nato neposredno pomagajo posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

Prošnje sprejemamo od 1. do 31. marca 2023, po 20. aprilu 2023 pa vas bomo obvestili o naši odločitvi. Podrobnejše informacije o pravilih in pogojih si preberite TUKAJ.

Pomembno: v tem sklopu povabil k oddaji prošenj za donacije doniramo naše izdelke ali vrednostne kartice Lidla Slovenija, ne pa finančnih sredstev za izvedbo projektov in financiranje določenih stroškov.

Prosimo, da potrebe po donaciji podrobneje opišite v razdelku Opis projekta, kjer navedite točno višino vrednostne/ih kartice/ih oziroma točne količine izdelkov, ki si jih želite oziroma potrebujete za izvedbo vašega projekta.

Odgovori bodo organizacijam posredovani po 20. aprilu 2023. Predaja donacij bo v začetku maja 2023. Povabilo za oddajo prošnje za donatorska sredstva je namenjeno za projekte, ki bodo potekali med 15. majem in 30. junijem 2023.

Lidl Slovenija bo v tem poslovnem letu zopet odprl več povabil za oddajo prošenj za donatorska sredstva. Objavljeni bodo na spletni strani boljsisvet.si. Prijavni roki bodo veljali od objave na spletni strani do preklica oziroma do morebitne spremembe teh pravil in pogojev.

SPONZORSKA SODELOVANJA

V primeru, da si želite našega sponzorskega sodelovanja nam pošljite e-sporočilo na boljsisvet@lidl.si. Za to kategorijo prošnje obravnavamo individualno, na sestanku oddelka, ki poteka le enkrat mesečno. Ker priprava na sponzorsko sodelovanje terja nekaj časa in dokumentacije, nam prošnjo pošljite vsaj 8 tednov pred vašim dogodkom.

Pripravili smo tudi nekaj usmeritev, ki so vam lahko v pomoč pri pripravi donacijskih in sponzorskih prošenj. Na voljo so TUKAJ.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu: boljsisvet@lidl.si.

Veselimo se že vaših prošenj in se zahvaljujemo za razumevanje.

Ekipa Boljši svet Lidl Slovenija

  Naziv organizacije *

  Davčna številka organizacije/društva *

  Naslov in poštna številka organizacije/društva *

  Datum dogodka *

  Bo dogodek medijsko pokrit? *

  Koliko ljudi pričakujete na dogodku? *

  E-naslov: *

  Kontaktna oseba *

  Telefonska številka: *

  Kraj: *

  Opis projekta *

  (format: .doc,.docx,.pdf | Max. velikost: 3Mb)

  Uspešno izpeljani projekti za navdih

  Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

  LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

  Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
  Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane26. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

  HRANA NI ZA TJAVENDAN VSTOPA V DEVETO SEZONO

  Ob prihajajočem Mednarodnem dnevu ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani program Ekošola in Lidl Slovenija napovedujeta že deveto sezono projekta Hrana ni za tjavendan. Projekt otroke in mladostnike ter s tem tudi njihove starše že vrsto let ozavešča o prevelikih količinah zavržene hrane in išče učinkovite rešitve za njeno zmanjšanje. Vrhunec projekta bo tudi v tem šolskem letu predstavljal že tretji slovenski Dan brez zavržene hrane, ki bo 24. aprila 2023.
  Preberi več + Aktualno    Okolje    Trajnostna pobuda19. 08. 2022 By boljsisvet@lidl.si

  USTREZEN KAVCIJSKI SISTEM JE KORAK K BOLJ TRAJNOSTNI PRIHODNOSTI

  V Lidlu Slovenija trajnostno in okoljsko ozaveščeno delovanje postavljamo v središče poslovanja, zato pozdravljamo in podpiramo prizadevanja za uvedbo kavcijskega sistema v Sloveniji, s katerim bi zmanjšali vpliv plastike na okolje.
  TOP