Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

USTVARI BOLJŠI SVET
SKUPAJ Z NAMI

Imate prošnjo?

Opišite svoj projekt/dogodek.

Delite projekt/dogodek z nami.

V podjetju Lidl Slovenija večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam in podpiramo številne projekte, ki se trudijo izboljšati svet. Čas epidemije je s sabo prinesel še večje stiske in težave posameznikov. Ker je povpraševanje po pomoči iz dneva v dan večje, je nemogoče priskočiti na pomoč vsem, zato potrebujemo v podjetju nekaj časa za organizacijo in pregled vseh prispelih prošenj. S tem namenom smo, za obdobje po epidemiji, pripravili povabila za oddajo donacijskih prošenj, kamor lahko vaša organizacija odda prošnjo za donacijo. Prednost bodo imele donacije, ki bodo odražale vrednote in poslanstvo projekta Ustvarimo boljši svet in Lidla Slovenija.

Prošnje za donacije fizičnim (posameznim) osebam po naših smernicah žal avtomatsko zavrnemo. Izdelke donirane fizičnim osebam je namreč po slovenski zakonodaji potrebno prijaviti, konec leta pa se posamezniku darovana sredstva štejejo v dohodnino, kar bi negativno vplivalo na posameznikovo finančno situacijo. V podjetju Lidl Slovenija tako večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam, ki nato neposredno pomagajo posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

Prvo povabil k oddaji donacijskih prošenj je potekalo od 10. junija do 10. julija 2020, drugo povabilo od 1. do 30. septembra in tretje od 1. do 31. decembra 2020. Odgovori vsem prijavljenim organizacijam bodo  posredovani po 20. januarju 2021. Predaja donacij bo v začetku februarja 2021 (izbrane organizacije obvestimo o dveh možnih terminih). O odprtju prihodnjega razpisa boste obveščeni na tej spletni strani, zato nas spremljajte.

Lidl Slovenija bo v poslovnem letu 2020/21 odprl več povabil za oddajo prošenj za donatorska sredstva. Objavljeni bodo na spletni strani boljsisvet.si. Prijavni roki bodo veljali od objave na spletni strani do preklica oziroma do morebitne spremembe teh pravil in pogojev.

Si želite sponzorsko sodelovanje?
V primeru, da si želite našega sponzorskega sodelovanja nam pošljite prošnjo na boljsisvet@lidl.si. Za to kategorijo prošnje obravnavamo individualno, na sestanku oddelka, ki poteka le enkrat mesečno. Za sodelovanje z nami, nam v bodoče, prosim, pošljite prošnjo vsaj 8 tednov pred vašim dogodkom, da imamo v podjetju čas prošnjo obdelati in v primeru sodelovanja pripraviti vso potrebno dokumentacijo.

Pripravili smo tudi nekaj usmeritev, ki so vam lahko v pomoč pri pripravi prošenj. Na voljo so TUKAJ.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu: boljsisvet@lidl.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje in se veselimo ustvarjanja boljšega sveta skupaj z vami.

Ekipa Boljši svet Lidl Slovenija

Uspešno izpeljani projekti za navdih

Čevlji iz reciklirane plastike.Preberi več + Aktualno    Okolje    Trajnostna pobuda    Trajnostna ponudba09. 10. 2020 By boljsisvet@lidl.si

PRVIČ V PONUDBI: ČEVLJI IZ RECIKLIRANE PLASTIKE

Novi čevlji za šport in prosti čas Crivit so prvi čevlji naše lastne blagovne znamke s tekstilnim vrhnjim materialom iz reciklirane plastike. Tako v Lidlu Slovenija prispevamo nove korake v strategiji za zmanjšanje uporabe plastike v svojem poslovanju. V Lidlovih čevljih plastični odpadki znova zaživijo kot kakovostni izdelek za nadaljnjo uporabo.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane22. 06. 2020 By boljsisvet@lidl.si

NALOŽITE SI VSEH PET KNJIŽIC RECIKLIRANA KUHARIJA!

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo že šest let zapored, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že peto knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.
Preberi več + Okolje25. 03. 2020 By boljsisvet@lidl.si

PRVI PREJEMNIKI CERTIFIKATA ZA TRAJNOSTNO GRADNJO LEED V SLOVENIJI

V Lidlu Slovenija smo za trajnostno gradnjo logističnega centra Arja vas kot prvi v Sloveniji prejeli zlati certifikat LEED, ki ga podeljuje US Green Building Council.
TOP