Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

V podjetju Lidl Slovenija večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam in podpiramo številne projekte, ki se trudijo izboljšati svet. Čas epidemije je s sabo prinesel še večje stiske in težave posameznikov. Ker je povpraševanje po pomoči iz dneva v dan večje, je nemogoče priskočiti na pomoč vsem, zato potrebujemo v podjetju nekaj časa za organizacijo in pregled vseh prispelih prošenj. S tem namenom smo naš sistem prejemanja prošenj prenovili in pripravili spodnji obrazec, kamor lahko vaša organizacija odda prošnjo za donacijo. Prednost bodo imele donacije, ki bodo odražale vrednote in poslanstvo projekta Ustvarimo boljši svet in Lidla Slovenija.

Prošnje za donacije fizičnim (posameznim) osebam po naših smernicah žal avtomatsko zavrnemo. Izdelke donirane fizičnim osebam je namreč po slovenski zakonodaji potrebno prijaviti, konec leta pa se posamezniku darovana sredstva štejejo v dohodnino, kar bi negativno vplivalo na posameznikovo finančno situacijo. V podjetju Lidl Slovenija tako večino sredstev posvečamo humanitarnim organizacijam, ki nato neposredno pomagajo posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

Prošnje sprejemamo od 1. do 30. septembra 2022, po 20. oktobru 2022 pa vas bomo obvestili o naši odločitvi. Podrobnejše informacije o pravilih in pogojih si preberite TUKAJ.

Pomembno: v tem sklopu povabil k oddaji prošenj za donacije doniramo naše izdelke ali vrednostne kartice Lidla Slovenija, ne pa finančnih sredstev za izvedbo projektov in financiranje določenih stroškov.
Zato vas vljudno prosimo, da v spodnjem obrazcu ustrezno označite, kaj si želite (* finančne podpore = Lidlove vrednostne kartice, * materialnih izdelkov = izdelke, ki jih prodajamo v naših Lidlovih trgovinah in *drugo, če želite kakšno drugačno sodelovanje/potrebujete kakšno specifično pomoč).
Prosimo, da potrebe po donaciji podrobneje opišite v razdelku Opis projekta, kjer navedite točno višino vrednostne/ih kartice/ih oziroma točne količine izdelkov, ki si jih želite oziroma potrebujete za izvedbo vašega projekta.

Odgovori bodo organizacijam posredovani po 20. oktobru 2022. Predaja donacij bo v začetku novembra 2022. Povabilo za oddajo prošnje za donatorska sredstva je namenjeno za projekte, ki bodo potekali med 15. novembrom in 31. januarjem 2022.

Lidl Slovenija bo v tem poslovnem letu odprl več povabil za oddajo prošenj za donatorska sredstva. Objavljeni bodo na spletni strani boljsisvet.si. Prijavni roki bodo veljali od objave na spletni strani do preklica oziroma do morebitne spremembe teh pravil in pogojev.

SPONZORSKA SODELOVANJA

V primeru, da si želite našega sponzorskega sodelovanja nam pošljite e-sporočilo na boljsisvet@lidl.si. Za to kategorijo prošnje obravnavamo individualno, na sestanku oddelka, ki poteka le enkrat mesečno. Ker priprava na sponzorsko sodelovanje terja nekaj časa in dokumentacije, nam prošnjo pošljite vsaj 8 tednov pred vašim dogodkom.

Pripravili smo tudi nekaj usmeritev, ki so vam lahko v pomoč pri pripravi donacijskih in sponzorskih prošenj. Na voljo so TUKAJ.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu: boljsisvet@lidl.si.

Veselimo se že vaših prošenj in se zahvaljujemo za razumevanje.

Ekipa Boljši svet Lidl Slovenija

P.S.: V primeru morebitnih tehničnih težav smo vam na voljo na naslovu: boljsisvet@lidl.si

  Oddajamo prošnjo za: *
  Želimo si: *
  Naziv organizacije *
  Bo dogodek medijsko pokrit? *
  Koliko ljudi pričakujete na dogodku? *
  E-naslov: *
  Kontaktna oseba *
  Telefonska številka: *
  Kraj: *
  Opis projekta *  Uspešno izpeljani projekti za navdih

  Preberi več + Aktualno    Okolje    Trajnostna pobuda19. 08. 2022 By boljsisvet@lidl.si

  USTREZEN KAVCIJSKI SISTEM JE KORAK K BOLJ TRAJNOSTNI PRIHODNOSTI

  V Lidlu Slovenija trajnostno in okoljsko ozaveščeno delovanje postavljamo v središče poslovanja, zato pozdravljamo in podpiramo prizadevanja za uvedbo kavcijskega sistema v Sloveniji, s katerim bi zmanjšali vpliv plastike na okolje.
  Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane10. 06. 2022 By boljsisvet@lidl.si

  SEDMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

  V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že sedmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.
  Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane22. 04. 2022 By boljsisvet@lidl.si

  Z OBISKOM PREDSEDNIKA RS BORUTA PAHORJA V VRTCU ANTONA MEDVEDA V KAMNIKU OBELEŽILI LETOŠNJI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je kot častni pokrovitelj 2. Slovenskega dne brez zavržene hrane obiskal Vrtec Antona Medveda v Kamniku, kjer so tamkajšnji otroci prikazali, kako se odgovorno obnašati do prehranskih izdelkov ter kako jih čim manj zavreči v smeti.
  TOP