Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

»V GLAVI SEM NAREDILA KLIK IN SPOZNALA, DA MI NIČ NE MANJKA«

Avtorica:

Senta Jeler

Objavljeno:

28/06/2021

Deli:

Pred šestimi leti sem začela igrati odbojko sede, od takrat igram za reprezentanco pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja. Prej niti nisem vedela za zvezo. Odkar pa sem tu, sem spoznala tudi ostale parašporte.

Z mojo športno potjo pa je takole: najprej sem igrala nogomet, potem sem plesala hip hop standardne plese, ukvarjala sem se tudi s športno aerobiko. Bila sem zelo aktivna. Po nesreči pa sem začela s plavanjem v ŠD Plavalček pri trenerki Tatjan Lapuh. Prav ona pa mi je potem priporočila odbojko sede in me tudi odpeljala na prvi trening,

Leta 2015 jeseni sem bila prvič v reprezentanci, ko smo doma na domačem evropskem prvenstvu osvojili bronasto kolajno. To je moja edina kolajna zaenkrat! V ekipi se počutim dobro, igram pa tam, kjer me potrebujejo. Se pa veselim skorajšnjega odhoda na tekmovanje na Nizozemsko, kjer se bomo v začetku julija pomerili na tekmah zlate lige.

Minuli tedni so bili zagotovo zaznamovani s kampanjo Nič mi ne manjka. Sprva mi je bila ideja zelo všeč. Potem me je postalo malce strah, saj sem spoznala, da bom celi Sloveniji pokazala, kdo sem jaz. Potem smo to naredili in sedaj vidim, kako je celotna kampanja pozitivno sprejeta. Zelo sem vesela, ker sem se odločila za sodelovanje. Da smo ljudi opozorili na parašport in vse nas!

Sicer pa je s sporočilom Nič mi ne manjka takole: po nesreči, ki sem jo doživela, ni bilo tako. Potrebovala sem čas, tudi na zdravljenju še ni bilo tega spoznanja. Potem pa sem začela hoditi v šolo, opravljala sem študentsko delo, vse tako, kot vsi ostali. Dejansko sem ugotovila, da ni ovir, čeprav sem brez noge. Da lahko normalno delam vse: hodim v šolo, služim denar, pomagam doma. V glavi sem naredila klik in spoznala, da mi nič ne manjka.

Odbojka in parašport sta mi veliko dala. Nenazadnje sem z reprezentanco prvič odpotovala na tekmo z letalom. Premagati je bilo treba strah pred letenjem in zaprtimi prostori. Pa sem na poti na priprave v Rusijo premagala tudi ta strah. Bilo je tudi malce turbulence. Ob tem sem pogledala Leno, ki pa je dejala, da je ni še nikoli na letalu tako 'prerukalo'. Srce mi je padlo v hlače, a poti nazaj ni bilo. Strah sem premagala.

Blog zapis je nastal v sklopu kampanje Nič mi ne manjka.

Vir profilne in naslovne fotografija blog zapisa je Peter Giodani. Fotografije so nastale ob pripravi kampanje Nič mi ne manjka.

Avtorica:

Senta Jeler

 

Senta Jeler je članica reprezentance odbojke sede.

Blog zapisi izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi Lidla Slovenija ali uredništva boljsi-svet.si. Besedila avtorjev niso lektorirana.
Vam je vsebina všeč? Imate pripombe, pohvale ali priporočila? Veseli bomo vašega mnenja. Pišete nam lahko na: boljsisvet@lidl.si. 

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog12. 07. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»PARAŠPORTNIKI SO ME FASCINIRALI S SVOJO VOLJO, ŽELJO IN VSEM, KAR ZMOREJO«

Verjetno oz. skoraj zagotovo je bilo v Laškem. Tam je potekal eden od turnirjev v namiznem tenisu za parašportnike, 10 in še več let je od tedaj. Kot novinar Slovenskih novic sem se odpravil po zgodbo, po pogled in utrip v športno areno, ki je sicer redko prišla v medije. Takrat sta me v dvorani Tri lilije prijazno sprejeli in me opremili s prvi informacijami Andreja in Silva Razlag, parašportniki so me fascinirali s svojo voljo, željo in z vsem tem, kar zmorejo, kljub hendikepu.
Preberi več + Blog21. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»KDAJ SEM SAM SPOZNAL, DA MI NIČ NE MANJKA?«

Počasi dojemam, kaj se mi je zgodilo v minulem tednu. Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite je obelodanil odločitev, kdo od parakolesarjev potuje na paralimpijske igre v Tokio. Noč pred končno odločitvijo nisem zatisnil oči. Potem pa sem izvedel, da v Tokio potujem prav jaz. Po tihem sem upal, da bo tako. Vedel sem, da sem dobro delal, a ob dobrem delu potrebuješ v športu tudi srečo. Tako je to v življenju, ki me je pripeljalo v parašport.
Preberi več + Blog14. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»NIČ MI NE MANJKA, NAJ SE IGRE ŽE ZAČNEJO«

Pred nami parašportniki je vrhunec sezone, štiriletnega ciklusa, zadnji traja pet, pred nami so paralimpijske igre, ki se v Tokiu začnejo 24. avgusta. Ta vikend smo imeli vnovič skupne priprave v Ljubljani, kjer sva s Frančkom Gorazdom Tirškom trenirala pod taktirko naše trenerke Polone Sladič. Veselimo se tekmovanja. Pandemija gor ali dol, če imaš željo, lahko tudi treniraš.
TOP