Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

VEČ KOT 14.500 OTROK USPEŠNO V BOJU PROTI ZAVRŽENI HRANI

Objavljeno:

09/06/2023

Deli:

Projekt Hrana ni za tjavendan, ki ga izvajamo skupaj s programom Ekošola, je že deveto leto zapored združil slovenske šolarje in otroke v boju proti zavrženi hrani. Z raznolikimi aktivnostmi, merjenjem količin zavržene hrane in ozaveščanjem so v projektu sodelujoče izobraževalne ustanove v povprečju zmanjšale količino zavržene hrane za 30 %, nekatere pa so uspele zavržke zmanjšati skoraj v celoti.

Slika

Projektu, ki že vrsto leto združuje slovenske šolarje in otroke v prizadevanjih za manj zavržene hrane, se je v šolskem letu 2022/2023 pridružilo rekordno število – kar 215 – vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter fakultet, skupno pa je sodelovalo več kot 14.500 otrok in mladostnikov ter 933 mentorjev.

Slika

Okusni recepti iz ostankov hrane

Sodelujoči v projektu Hrana ni za tjavendan so imeli možnost sodelovati tudi v natečaju Reciklirana kuharija, v okviru katerega so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane, ki bi sicer romali v smeti. Otroci so skupaj z mentorji ustvarili kar 278 domiselnih receptov, partnerji projekta pa so nagradili 20 najboljših.

Iz zmagovalnih receptov je nastala že osma izdaja knjižice Reciklirana kuharija, ki je na voljo na povezavi:

Slovenski dan brez zavržene hrane razglašen na nacionalni ravni

V Lidlu Slovenija je problematika zavržene hrane ena temeljnih tematik trajnostne strategije že vrsto let in se z njo na več nivojih intenzivno ukvarjamo. Zadnji dosežek našega prizadevanja na tem področju pa je nacionalna razglasitev slovenskega dne brez zavržene hrane, ki se bo od letos dalje obeleževal vsako leto  24. aprila

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP