Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

VEČ KOT 14.500 OTROK USPEŠNO V BOJU PROTI ZAVRŽENI HRANI

Objavljeno:

09/06/2023

Deli:

Projekt Hrana ni za tjavendan, ki ga izvajamo skupaj s programom Ekošola, je že deveto leto zapored združil slovenske šolarje in otroke v boju proti zavrženi hrani. Z raznolikimi aktivnostmi, merjenjem količin zavržene hrane in ozaveščanjem so v projektu sodelujoče izobraževalne ustanove v povprečju zmanjšale količino zavržene hrane za 30 %, nekatere pa so uspele zavržke zmanjšati skoraj v celoti.

Slika

Projektu, ki že vrsto leto združuje slovenske šolarje in otroke v prizadevanjih za manj zavržene hrane, se je v šolskem letu 2022/2023 pridružilo rekordno število – kar 215 – vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter fakultet, skupno pa je sodelovalo več kot 14.500 otrok in mladostnikov ter 933 mentorjev.

Slika

Okusni recepti iz ostankov hrane

Sodelujoči v projektu Hrana ni za tjavendan so imeli možnost sodelovati tudi v natečaju Reciklirana kuharija, v okviru katerega so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane, ki bi sicer romali v smeti. Otroci so skupaj z mentorji ustvarili kar 278 domiselnih receptov, partnerji projekta pa so nagradili 20 najboljših.

Iz zmagovalnih receptov je nastala že osma izdaja knjižice Reciklirana kuharija, ki je na voljo na povezavi:

Slovenski dan brez zavržene hrane razglašen na nacionalni ravni

V Lidlu Slovenija je problematika zavržene hrane ena temeljnih tematik trajnostne strategije že vrsto let in se z njo na več nivojih intenzivno ukvarjamo. Zadnji dosežek našega prizadevanja na tem področju pa je nacionalna razglasitev slovenskega dne brez zavržene hrane, ki se bo od letos dalje obeleževal vsako leto  24. aprila

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Ustvarimo boljši svet za ljudi v stiski11. 08. 2023 By boljsisvet@lidl.si

#TEAMLIDL POMAGA

V Lidlu Slovenija smo se tudi v letu 2023 pridružili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v dobrodelni akciji Pomežik soncu. Skupaj bomo na počitnice peljali otroke s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin, ki za brezskrbno uživanje na počitnicah potrebujejo spremljevalca. Z uspešno humanitarno prodajno akcijo z Lidlovimi izdelki Lupilu in Cien Kids smo zbrali sredstva za kar 409 brezskrbnih počitniških dni.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 06. 2023 By boljsisvet@lidl.si

NOVA SEZONA PODKASTA USTVARIMO BOLJŠI SVET

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
TOP