Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

»VSAKA ŽIVAL, KI JO FOTOGRAFIRAM, PUSTI ENO ŠAPO NA MOJI POTI DO URESNIČITVE CILJEV«

Avtorica:

Tea Nagode

Objavljeno:

15/11/2021

Deli:

Ko so me v Lidlu Slovenija povabili k sodelovanju v projektu Koraki za tačke sem bila zelo vesela. Lepo mi je ko vidim, da je nekomu mar, da želi pomagati živalim in da se projekt tako dobro organizira in poveže s pomoči potrebnimi. V zavetiščih so me lepo sprejeli in pomagali z modeli. Poleg fotografij živali za projekt sem jim brezplačno naredila tudi fotografije ostalih kosmatih prebivalcev zavetišč, da bodo le ti imeli material za objavo na spletni strani in socialnih omrežjih, eni pa tudi za koledar.

S fotografiranjem se intenzivno ukvarjam dobra štiri leta. Ob vpisu na fakulteto še nisem začutila tako močne želje po fotografiji. Magistrirala sem na Fakulteti za varnostne vede in se po končanem študiju začela vedno bolj posvečat fotografiji. V prostem času sem najraje fotografirala moje ljubljenčke. Živali in fotografija so bili že od malih nog moja strast. Disk našega družinskega računalnika sem že leta polnila skoraj samo z njihovimi fotografijami. Po magisteriju sem se odločila meni najljubši stvari združiti v eno. S pomočjo domačih sem začela z uresničevanjem svojih ciljev – odprla sem svoj foto studio za živali. Veliko vlogo pri tem pa je imel moj mops Nacho. Ta je, v zameno za njemu najslajše priboljške, z veseljem poziral zame. Še danes mi.

Leta 2017 sem si tako ustvarila svoje ime in začela z najboljšim delom na svetu. Fotografiranja izvajam v svojem studiu FluffyPixels v Postojni in pa tudi na prostem. Res je dober občutek, ko se nekdo odloči prav tebi zaupati pri ustvarjanju spominov na njihove najboljše prijatelje, ki bodo z njimi ostali za vedno. Življenje naših ljubljenčkov je bistveno prekratko. Na žalost oni ne morejo ostati z nami za vedno zato pa lahko vsaj njihove fotografije.


Združitev ljubezni do živali z ljubeznijo do fotografije je do zdaj najboljša odločitev v mojem življenju. V svojem delu neizmerno uživam in svoj talent usmerjam tudi v dobrodelne namene. Od samega začetka je v moji ponudbi mesto tudi za brezplačno fotografiranje brezdomnih živali. Namen je pomagati pri čimprejšnji oddaji živali v dober dom. Če ima kakšno društvo, zavetišče ali prostovoljec problem pri iskanju doma za določeno žival se lahko obrne name.

Po Sloveniji sem  predstavila tudi svojo fotografsko razstavo. Poimenovala sem jo ''Poglej me v oči …''. Govorila je o tem, da ima vsak kuža neko svojo zgodbo – eni imajo žalostno, drugi srečno. Namen razstave je bil ljudem odpreti oči in jim pokazati pasje življenje še iz druge perspektive, tiste bolj žalostne, a žal realne. Na vsaki razstavi sem zbirala tudi hrano, odeje, posodice in vse ostale stvari, ter jih po končani predala društvu ali zavetišču, ki deluje na področju v kateri je bila razstava. Žal mi je Covid preprečil nadaljnje razstavljanje le te, a namen jo imam prikazati še širše, saj so bili odzivi takratnih obiskovalcev fenomenalni.

Fotografiranja nikogaršnjih živali so nekoliko bolj zapletena, kot recimo živali, ki imajo dom, so socializirane, poznajo osnovne ukaze … Pri živalih v zavetiščih, predvsem psih, ne veš točno kaj jih spravlja v stres, česa se bojijo, kaj vse so doživeli v preteklosti in kako bodo v določeni situaciji reagirali. Pri omenjenih je treba biti veliko bolj previden in potrpežljiv. Kljub vsem nam je uspelo kar smo si zastavili in upam, da se je, ali pa se še bo, trud poplačal in da smo s skupnimi močmi pomagali vsaj enemu kosmatincu.

Fotografiranje za revijo Preprosto je bila zame neka nova izkušnja, pa čeprav sem delala tisto, kar delam praktično vsak dan. Še nikoli nisem fotografirala za kako večjo revijo. Poleg tega pa sem prvič delala v studiu, ki ni bil moj. Seveda sem bila že par dni prej malce živčna, a sem v trenutku ko sem prispela na lokacijo in začutila tisto dobro energijo in sproščenost, živce in nervozo pustila pred vrati. Bilo je zabavno, delali smo skupaj, vsak je podal neke svoje predloge in vsi smo se med sabo poslušali in upoštevali. Delali smo v eni super zasedbi in v timskem duhu. Tudi lastniki in njihovi ljubljenčki so lepo sodelovali. Po dolgem, napornem a hkrati super dnevu, smo prišli do želenih rezultatov. Dobila sem en kup pasjih poljubčkov in celo dogodivščino bi takoj še enkrat ponovila! Vsaka živalca, ki pride k meni je posebna in drugačna in čisto vsaka pusti eno šapo na moji poti do uresničitve ciljev.

Blog zapis je nastal v sklopu sodelovanja Lidla Slovenija, skupaj s portalom Pes moj prijatelj in fotografinjo Teo Nagode, v sklopu projekta Koraki za tačke.

Vir profilne fotografije: Tea Nagode
Foto naslovne fotografije: Tea Nagode FluffyPixels

Avtorica:

Tea Nagode

Tea Nagode je fotografinja, ki večinoma fotografira hišne ljubljenčke vseh vrst. Ustvarja pod imenom FluffyPixels.

Blog zapisi izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi Lidla Slovenija ali uredništva boljsi-svet.si. Besedila avtorjev niso lektorirana.
Vam je vsebina všeč? Imate pripombe, pohvale ali priporočila? Veseli bomo vašega mnenja. Pišete nam lahko na: boljsisvet@lidl.si. 

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog01. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SEPTEMBER JE MESEC JUNAKOV

September je mesec Junakov, mesec otroškega raka. Zlati september. Ne spreglejte Junakov, tudi oni so otroci, želijo si biti sprejeti in videni. Želijo se igrati z zdravimi otroki in vsaj za trenutek pozabiti na skrbi in težave, ki jih prinese bolezen.
Preberi več + Blog17. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

5 KORAKOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Prav vsak od nas ima vpliv, da bo na svetu manj odpadkov ter zavržene hrane. Z majhnimi lahko koraki prispevamo k boljšemu svetu. V Sloveniji še vedno zavržemo 68 kg hrane na osebo vsako leto ...
Preberi več + Blog22. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z OPTIMIZACIJO VREČK ZA KRUH LETNO KAR 9 TON MANJ PLASTIKE

Skoraj ne mine obisk Lidlove poslovalnice, da se v (mojem) nakupovalnem vozičku nebi znašel vsaj en sveže pečen Lidlov pekovski izdelek. Ob vsakem nakupu pa to pomeni tudi uporabo papirnate vrečke s plastičnim okencem in posledično ustvarjanje odpadkov ...
TOP