Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Z BLOGERJI V BOJ PROTI PREVELIKIM KOLIČINAM ZAVRŽENE HRANE

Da hrana res ni za tjavendan so nas učili že davno, a podatki kažejo, da ljudje še vedno vsako leto zavržemo ogromne količine hrane. Za občutek: V Sloveniji letno zavržemo preko 150 tisoč ton hrane, kar pomeni, da vsak Slovenec letno zavrže približno 72 kilogramov. Precej šokantno, kajne?

Objavljeno:

22/03/2019

Deli:

Ker se problema zavržene hrane v Lidlu Slovenija dobro zavedamo, v sklopu projekta Hrana ni za tjavendan že peto leto zapored skupaj z Ekošolo skrbimo za osveščanje otrok in mladih o zmanjšanju količin zavržene hrane. Odločili smo se, da priljubljeni projekt, v katerem je do sedaj sodelovalo več tisoč otrok in več sto izobraževalnih ustanov, tudi letos s pomočjo znanih blogarjev razširimo še na družbena omrežja. V sklopu natečaja smo zanje pripravili 4 poučne in obenem zabavne izzive, ki jih bomo od konca marca pa vse do velike noči spremljali na naših kanalih.

Z nami se bodo družili Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj guštDrzna dekleta in Mami na vrtu V prvem tednu natečaja Hrana ni za tjavendan bodo blogarji spremljali količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam zaupali svoje rezultate ter ugotovitve. Zanje smo pripravili prav poseben dnevnik zavržene hrane, ki jim bo pri vem v pomoč. S klikom na spodnjo povezavo ga lahko snamete tudi vi in preverite, kako dobro vam gre pri zmanjševanju količin zavržene hrane.

Vabimo vas, da se nam pridružite na Facebook-u in Instagramu ter spremljate dogodivščine naših blogarjev. Obljubimo, da se boste vsekakor naučili kaj novega in poučnega za spopad s količinami zavržene hrane v domačem gospodinjstvu, razvajali pa vas bomo tudi s suuper nagradami! 🙂

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane26. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

OBELEŽILI SMO PRVI SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Minulo soboto, 24. aprila smo obeležili prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki je nastal na pobudo Lidla Slovenija in programa Ekošola ter v partnerstvu z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem TAM-TAM. Na dogodku v živo sta komičarka in radijska voditeljica Tanja Kocman in njena mama Duška Kocman skupaj z gledalci kuhali iz ostankov hrane. Ustvarjali sta slastne recepte in se pogovarjali z zanimivimi gosti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane20. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

VSA SLOVENIJA BO 24. APRILA KUHALA BREZ ZAVRŽENE HRANE

Prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki je nastal na pobudo Lidla Slovenija in programa Ekošola ter v partnerstvu z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem TAM-TAM bomo obeležili v soboto, 24. aprila. Samo v Sloveniji na letni ravni zavržemo približno 140 tisoč ton hrane, od tega več kot polovico v naših gospodinjstvih. Številne aktivnosti, ki smo jih s partnerji organizirali v zadnjih dneh, so zato namenjene ozaveščanju in izobraževanju vseh generacij o tem globalnem izzivu, hkrati pa vabimo tudi k podpisu pobude za manj zavržene hrane.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane13. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NAJBOLJŠE ZGODBE O ZAVRŽENI HRANI ZAŽIVELE V ILUSTRACIJAH

Danes so na ulicah slovenskih mest zaživeli TAM-TAM plakati z ilustracijami petih zmagovalnih zgodb literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. V natečaju je sodelovalo več kot 200 družin, plakati pa napovedujejo prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga bomo na pobudo Lidla Slovenije in programa Ekošola obeležili 24. aprila. Pobudi so se pridružili tudi Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije ter TAM-TAM. Pobudniki projekta si želimo, da bi dan tudi uradno postal del slovenskega koledarja, ki bi ga obeležili vsako leto.
TOP