Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Z BLOGERJI V BOJ PROTI PREVELIKIM KOLIČINAM ZAVRŽENE HRANE

Da hrana res ni za tjavendan so nas učili že davno, a podatki kažejo, da ljudje še vedno vsako leto zavržemo ogromne količine hrane. Za občutek: V Sloveniji letno zavržemo preko 150 tisoč ton hrane, kar pomeni, da vsak Slovenec letno zavrže približno 72 kilogramov. Precej šokantno, kajne?

Objavljeno:

22/03/2019

Deli:

Ker se problema zavržene hrane v Lidlu Slovenija dobro zavedamo, v sklopu projekta Hrana ni za tjavendan že peto leto zapored skupaj z Ekošolo skrbimo za osveščanje otrok in mladih o zmanjšanju količin zavržene hrane. Odločili smo se, da priljubljeni projekt, v katerem je do sedaj sodelovalo več tisoč otrok in več sto izobraževalnih ustanov, tudi letos s pomočjo znanih blogarjev razširimo še na družbena omrežja. V sklopu natečaja smo zanje pripravili 4 poučne in obenem zabavne izzive, ki jih bomo od konca marca pa vse do velike noči spremljali na naših kanalih.

Z nami se bodo družili Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj guštDrzna dekleta in Mami na vrtu V prvem tednu natečaja Hrana ni za tjavendan bodo blogarji spremljali količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam zaupali svoje rezultate ter ugotovitve. Zanje smo pripravili prav poseben dnevnik zavržene hrane, ki jim bo pri vem v pomoč. S klikom na spodnjo povezavo ga lahko snamete tudi vi in preverite, kako dobro vam gre pri zmanjševanju količin zavržene hrane.

Vabimo vas, da se nam pridružite na Facebook-u in Instagramu ter spremljate dogodivščine naših blogarjev. Obljubimo, da se boste vsekakor naučili kaj novega in poučnega za spopad s količinami zavržene hrane v domačem gospodinjstvu, razvajali pa vas bomo tudi s suuper nagradami! 🙂

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane28. 09. 2021 By boljsisvet@lidl.si

HRANA SVOJE MESTO NAJDE – OBČINSKA INICIATIVA ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

29. septembra obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. V Lidlu Slovenija skupaj z Ekologi brez meja pričenjamo aktivnosti za celostno preprečevanje in zmanjševanje količin zavržene hrane na ravni lokalnih skupnosti. Za sodelovanje v pilotnem projektu Hrana svoje mesto najde je bila izbrana občina Škofja Loka.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan23. 09. 2021 By boljsisvet@lidl.si

JESEN 2021: V ZNAMENJU NOVIH PROJEKTOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

V letošnjem letu ponovno krepimo prizadevanja in aktivnosti na področju zmanjševanja količin zavržene hrane. Ob že uveljavljenih projektih, kot so Hrana ni za tjavendan in Donirana hrana, se kot prvi trgovec pridružujemo projektu LIFE IP CARE4CLIMATE, pri katerem je zavržena hrana eno od ključnih področij ozaveščanja in usposabljanja deležnikov prehranske verige. Obenem z društvom Ekologi brez meja začenjamo izvajati pilotski projekt občinske iniciative za manj zavržene hrane, kjer bomo na lokalni ravni pripravili ukrepe in aktivnosti za reševanje te problematike.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane15. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NA VOLJO VSEH 6 KNJIŽIC RECIKLIRANA KUHARIJA!

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že šesto knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti. Letos pa v knjižici ne boste našli le okusnih receptov. Za navdih in spodbudo objavljamo tudi pet zmagovalnih zgodb, ki so jih slovenske družine ustvarile v okviru literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. Te na edinstven način prikazujejo, kako lahko krojimo usodo naši najljubši hrani.
TOP