Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Z BLOGERJI V BOJ PROTI PREVELIKIM KOLIČINAM ZAVRŽENE HRANE

Da hrana res ni za tjavendan so nas učili že davno, a podatki kažejo, da ljudje še vedno vsako leto zavržemo ogromne količine hrane. Za občutek: V Sloveniji letno zavržemo preko 150 tisoč ton hrane, kar pomeni, da vsak Slovenec letno zavrže približno 72 kilogramov. Precej šokantno, kajne?

Objavljeno:

22/03/2019

Deli:

Ker se problema zavržene hrane v Lidlu Slovenija dobro zavedamo, v sklopu projekta Hrana ni za tjavendan že peto leto zapored skupaj z Ekošolo skrbimo za osveščanje otrok in mladih o zmanjšanju količin zavržene hrane. Odločili smo se, da priljubljeni projekt, v katerem je do sedaj sodelovalo več tisoč otrok in več sto izobraževalnih ustanov, tudi letos s pomočjo znanih blogarjev razširimo še na družbena omrežja. V sklopu natečaja smo zanje pripravili 4 poučne in obenem zabavne izzive, ki jih bomo od konca marca pa vse do velike noči spremljali na naših kanalih.

Z nami se bodo družili Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj guštDrzna dekleta in Mami na vrtu V prvem tednu natečaja Hrana ni za tjavendan bodo blogarji spremljali količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam zaupali svoje rezultate ter ugotovitve. Zanje smo pripravili prav poseben dnevnik zavržene hrane, ki jim bo pri vem v pomoč. S klikom na spodnjo povezavo ga lahko snamete tudi vi in preverite, kako dobro vam gre pri zmanjševanju količin zavržene hrane.

Vabimo vas, da se nam pridružite na Facebook-u in Instagramu ter spremljate dogodivščine naših blogarjev. Obljubimo, da se boste vsekakor naučili kaj novega in poučnega za spopad s količinami zavržene hrane v domačem gospodinjstvu, razvajali pa vas bomo tudi s suuper nagradami! 🙂

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane15. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NA VOLJO VSEH 6 KNJIŽIC RECIKLIRANA KUHARIJA!

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že šesto knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti. Letos pa v knjižici ne boste našli le okusnih receptov. Za navdih in spodbudo objavljamo tudi pet zmagovalnih zgodb, ki so jih slovenske družine ustvarile v okviru literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. Te na edinstven način prikazujejo, kako lahko krojimo usodo naši najljubši hrani.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane15. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ŠOLE IN VRTCI ZMANJŠALI KOLIČINO ZAVRŽENE HRANE ZA 42 %

Slovenske šole in vrtci so se ponovno priključili projektu Hrana ni za tjavendan in uspešno zmanjšali količino zavržene hrane. Projekt programa Ekošola in Lidla Slovenija, ki je namenjen ozaveščanju mladih o problematiki zavržene hrane, je v tem šolskem letu združil 4304 otrok in 189 mentorjev iz 110 izobraževalnih ustanov iz vse Slovenije. Z različnimi aktivnostmi so slovenske šole in vrtci količino zavržene hrane v povprečju zmanjšali za 42 %, najbolj uspešni tudi za 95 %. Sodelujoči otroci in mentorji v Hrana ni za tjavendan so svoje aktivnosti nadgradili s pridružitvijo prvemu Slovenskemu dnevu brez zavržene hrane, ki smo ga obeležili 24. aprila.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane14. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NAJDI NAJBOLJŠE RECEPTE ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE V 6. KNJIŽICI RECIKLIRANA KUHARIJA

Zavržena hrana, predvsem tista, ki nam v loncih ostane po kuhanju ali pa se nam neporabljena in nedotaknjena pokvari v hladilniku ali shrambi, je danes eden večjih svetovnih izzivov. Zato se Lidl Slovenija in program Ekošola v okviru projekta Hrana ni za tjavendan že sedem let trudita za zmanjševanje količin zavržene hrane, ki tudi v Sloveniji povzroča velike težave. Gospodinjstva namreč ustvarijo kar polovico od 141 tisoč ton hrane, ki v naši deželi konča med odpadki.
TOP