Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Z BLOGERJI V BOJ PROTI PREVELIKIM KOLIČINAM ZAVRŽENE HRANE

Da hrana res ni za tjavendan so nas učili že davno, a podatki kažejo, da ljudje še vedno vsako leto zavržemo ogromne količine hrane. Za občutek: V Sloveniji letno zavržemo preko 150 tisoč ton hrane, kar pomeni, da vsak Slovenec letno zavrže približno 72 kilogramov. Precej šokantno, kajne?

Objavljeno:

22/03/2019

Deli:

Ker se problema zavržene hrane v Lidlu Slovenija dobro zavedamo, v sklopu projekta Hrana ni za tjavendan že peto leto zapored skupaj z Ekošolo skrbimo za osveščanje otrok in mladih o zmanjšanju količin zavržene hrane. Odločili smo se, da priljubljeni projekt, v katerem je do sedaj sodelovalo več tisoč otrok in več sto izobraževalnih ustanov, tudi letos s pomočjo znanih blogarjev razširimo še na družbena omrežja. V sklopu natečaja smo zanje pripravili 4 poučne in obenem zabavne izzive, ki jih bomo od konca marca pa vse do velike noči spremljali na naših kanalih.

Z nami se bodo družili Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj guštDrzna dekleta in Mami na vrtu V prvem tednu natečaja Hrana ni za tjavendan bodo blogarji spremljali količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam zaupali svoje rezultate ter ugotovitve. Zanje smo pripravili prav poseben dnevnik zavržene hrane, ki jim bo pri vem v pomoč. S klikom na spodnjo povezavo ga lahko snamete tudi vi in preverite, kako dobro vam gre pri zmanjševanju količin zavržene hrane.

Vabimo vas, da se nam pridružite na Facebook-u in Instagramu ter spremljate dogodivščine naših blogarjev. Obljubimo, da se boste vsekakor naučili kaj novega in poučnega za spopad s količinami zavržene hrane v domačem gospodinjstvu, razvajali pa vas bomo tudi s suuper nagradami! 🙂

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

KAKO PRAVILNO SHRANJEVATI ŽIVILA, DA BODO OSTALA ČIM DLJE SVEŽA?

Našo prehrano sestavljajo različne kategorije živil, ki popestrijo dnevni jedilnik in poskrbijo za dovoljšen vnos raznolikih hranil, vitaminov in mineralov, potrebnih za ohranjanje našega zdravja. Ob prihodu iz trgovine nas živila, kot so sadje in zelenjava, testenine, meso, ribe, jajca in še kaj, čakajo, da jih pospravimo na njihovo mesto. A kam jih postaviti, da bodo ta ostala čim dlje sveža in primerna za uživanje? Pravilno shranjevanje lahko močno vpliva na daljšo obstojnost živil, s čemer lahko tudi vi pridobite dodaten čas, za pripravo svoje najljubše jedi brez zavržkov.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

OSMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že osmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane14. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE 24. APRILA RAZGLASILA ZA SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Na pobudo partnerjev projekta, ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane je Vlada RS na včerajšnji seji sprejela Sklep o razglasitvi slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga bomo, kot že pretekli dve leti, obeleževali 24. aprila. Na ta dan bodo vsako leto potekale različne aktivnosti, povezane s preprečevanjem izgub hrane in odpadne hrane.
TOP