Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Z NOVIMI UČNIMI PRIPOMOČKI DO BOLJŠEGA RAZVOJA GLUHIH IN NAGLUŠNIH OTROK

Objavljeno:

10/02/2022

Deli:

 

V okviru letošnje donacije Deluxe smo ljubljanskemu, mariborskemu in portoroškemu zavodu oziroma centru za gluhe in naglušne predali donacijo za nakup različnih učnih pripomočkov, ki so potrebni za optimalen razvoj gluhih in naglušnih otrok in mladostnikov ter za nudenje ustrezne strokovne pomoči. Sredstva v skupni vrednosti 18.000 evrov smo podaril v okviru letne dobrodelne donacije Deluxe, s katero pod okriljem naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet že vrsto let prispevamo k lepši prihodnosti otrok in mladostnikov.

V Sloveniji živi okoli 1500 gluhih ljudi. Med njimi je kar nekaj otrok in mladostnikov, ki si zaslužijo lepo prihodnost, odraščanje s sovrstniki in spodbudno okolje, v katerem lahko ob primerni podpori razvijajo svoje veščine in pridobivajo nova znanja. Za to si intenzivno prizadevajo na Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, Centru za sluh in govor Maribor ter Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož. V zavodih z izobraževanjem in rehabilitacijo gluhih in naglušnih otrok, oseb s težavami v govorno-jezikovni komunikaciji na predšolski, osnovnošolski in srednješolski stopnji in otrok z avtističnimi motnjami skrbijo za optimalen razvoj sposobnosti na vseh področjih njihove osebnosti, s posebnim poudarkom na razvoju sluha, govora, jezika in komunikacije.

Za optimalen razvoj otrokovih sposobnosti

Na zavodih pri svojem delu uporabljajo različne vizualne pripomočke, ročne lutke, igrače, instrumente ter razne gibalne in didaktične rekvizite, a sta bili želja in potreba po novih učnih pripomočkih za še optimalnejši razvoj otok precejšnji. S podarjeno donacijo Lidla Slovenija bodo lahko zavodi svoje načrte še učinkoviteje uresničili. »Donacija nam bo omogočila nakup sicer nedosegljivih in nadstandardnih učnih pripomočkov, s katerimi bodo strokovni delavci pomoč lahko izvajali učinkovitejše in na bolj zabaven način. Verjamemo, da se bo z novimi pridobitvami povečala in izboljšala tudi motivacija otrok ter da bodo naši cilji na področju razvoja govora, jezika in poslušanja sedaj hitreje in lažje dosegljivi,« je v imenu vseh treh zavodov povedal direktor Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana dr. Boris Černilec.

Kot še poudarjajo na vseh treh zavodih, novi učni pripomočki ne bodo pripomogli le k optimalnemu razvoju sluha, govora, jezika in komunikacije njihovih varovancev, pač pa bodo lahko z njihovo pomočjo posredno poskrbeli tudi za njihovo čim bolj enakovredno vključevanje v širšo družbo ter za njihov boljši jutri. Nenazadnje je ena izmed vizij zavodov tudi sprejemanje drugačnosti in medsebojno spoštovanje.

Donacija Deluxe ustvarja boljši svet

Z uspešnim zaključkom donacije Deluxe smo tako nanizali še eno v vrsti uspešnih in navdihujočih zgodb, ki jih za boljši jutri ustvarjamo skupaj z našimi kupci. Vsekakor je ta donacija vsako leto nekaj res posebnega, saj z njo zadovoljujemo potrebe ustanov in zavodov ter uresničujemo njihove želje, da lahko pri svojem delu postanejo še boljši ter tako na bolje spreminjajo tudi življenja tistih, pred katerimi leži še vsa prihodnost.

Dosedanje donacije Deluxe so bile v preteklosti deležne zdravstvene ustanove, ki skrbijo za zdravljenje in rehabilitacijo najmlajših bolnikov. Tako smo Pediatrični kliniki Ljubljana pomagali pri nakupu pripomočkov za pomoč pri zdravljenju otrok, lani pa smo uredili tudi sobo zaupanja na hemato-onkološkem oddelku, ki služi pogovoru staršev z zdravnikom. V minulih letih je donacijo Deluxe večkrat zapored prejela tudi URI – Soča, kjer so z njeno pomočjo lahko rehabilitacijski programi otrok in mladostnikov z gibalnimi oviranostmi ali poškodbami postali še kakovostnejši. Letos smo donacijo Deluxe prvič namenili kar trem zavodom za pomoč pri razvoju gluhih in naglušnih otrok ter mladostnikov.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP