Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Z OPTIMIZACIJO VREČK ZA KRUH LETNO KAR 9 TON MANJ PLASTIKE

Avtorica:

Laura Haklin

Objavljeno:

22/02/2022

Deli:

Skoraj ne mine obisk Lidlove poslovalnice, da se v (mojem) nakupovalnem vozičku ne bi znašel vsaj en sveže pečen Lidlov pekovski izdelek. Ob vsakem nakupu pa to pomeni tudi uporabo papirnate vrečke s plastičnim okencem in posledično ustvarjanje odpadkov. V enem letu kupci Lidla uporabimo okoli 19.000.000 vrečk. Pri takšni količini vrečk to pomeni, da letno ustvarimo 24 ton plastike in 118 ton papirja.

Ker se v Lidlu zavedamo, da lahko veliko naredimo z majhnimi koraki, smo naredili korak naprej in zmanjšali debelino papirja in plastičnega okna. Plastično okno smo tudi zožali in tako še dodatno prihranili na količini plastike. Ob enaki količini porabljenih vrečk bomo tako na letni ravni zmanjšali za okoli 9 ton plastike.

Ob nakupu kruha ali pekovskih izdelkov lahko uporabimo štiri različne velikosti. V kolikor kupite le en manjši izdelek, izberite velikost vrečke S. Označeno velikost lahko najdete v regalu za kruh. V primeru večjega nakupa pa izberite vrečko velikosti M ali L. Bagete so že predpakirane v za to namenjeno vrečko.

Po uporabi vrečki ločite plastično okno od papirja in ga zavrzite v embalažo. Papir se nato odvrže med odpadni papir.

Pa se namig, da bomo vsi bolj trajnostni: vrečko lahko ponovno uporabite in jo s sabo prinesete ob naslednjem obisku.

Vir profilne fotografije in fotografije v besedilu je MP Production.

Avtorica:

Laura Haklin

 

Laura Haklin je projektna vodja v oddelku tehnične nabave v Lidlu Slovenija.

Blog zapisi izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi Lidla Slovenija ali uredništva boljsi-svet.si. Besedila avtorjev niso lektorirana.
Vam je vsebina všeč? Imate pripombe, pohvale ali priporočila? Veseli bomo vašega mnenja. Pišete nam lahko na: boljsisvet@lidl.si. 

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog01. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SEPTEMBER JE MESEC JUNAKOV

September je mesec Junakov, mesec otroškega raka. Zlati september. Ne spreglejte Junakov, tudi oni so otroci, želijo si biti sprejeti in videni. Želijo se igrati z zdravimi otroki in vsaj za trenutek pozabiti na skrbi in težave, ki jih prinese bolezen.
Preberi več + Blog17. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

5 KORAKOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Prav vsak od nas ima vpliv, da bo na svetu manj odpadkov ter zavržene hrane. Z majhnimi lahko koraki prispevamo k boljšemu svetu. V Sloveniji še vedno zavržemo 68 kg hrane na osebo vsako leto ...
Preberi več + Blog21. 12. 2021 By boljsisvet@lidl.si

INSTANTNA BOŽIČNA DOBRODELNOST

Spomnim se decembra, ki je v otroštvu dišal po babičinih vaniljevih kifeljčkih in toplem čaju … Ni dišal po kupljeni potici. Dišal je po ljubezni, po posušenih krhljih, zeliščnem čaju v pikasti skodelici, mokrih objemih, snegu in iskrivosti …
TOP