Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ZAPOSLENI

Naša zgodba in uspeh ne bi bila tako zavzeto in dinamično spisana, brez naših sodelavcev, ki krojijo uspeh podjetja. Vsak dan pripomorejo h dolgoročni rasti in razvoju ter soustvarjanju pozitivnega delovnega okolja okoli nas. Naše vrednote, uspešnost, dinamičnost, poštenost, skrbnost in povezanost, oblikujejo naše delo in življenje v Lidlu Slovenija.

Za svoje zaposlene, ki jih je že več kot 1800, zagotavljamo varno delovno mesto, privlačno plačilo, dnevne izzive in odlično možnost za osebno kot delovno napredovanje. Dobro počutje zaposlenih nam je prioriteta. Usmerjamo se k aktivnostim za lažje usklajevanje delovnih in zasebnih obveznosti, ozaveščamo o zdravem načinu življenja in o varstvu pri delu. Zavedamo se, da le zaradi naših sodelavcev dosegamo tako velike uspehe.

Več o karieri v Lidlu Slovenija lahko preverite tudi na naši spletni strani: https://kariera.lidl.si/

Družini prijazno podjetje

Ponosni smo na certifikat Družini prijazno podjetje. Leta 2014 smo prejeli osnovnega (oranžnega), za mnoge izvedene aktivnosti za lažje usklajevanje delovnih in zasebnih obveznosti pa smo konec leta 2017 prejeli tudi polni, modri certifikat Družini prijazno podjetje. V sklopu certifikata izvajamo prek 25 aktivnosti za lažje usklajevanje delovnih in zasebnih obveznosti zaposlenih(vse od organizacije dela, razvoja kadrov, vodstvenih veščin, organizacije dogodkov za zaposlene in njihove družinske člane ter še vrsto drugih).

Top employer in Zlata nit

Štiri leta zapored (od 2014 do 2017) pa smo bili v Lidlu Slovenija tudi bil finalisti nacionalnega izbora za najboljšega zaposlovalca Zlata nit. To dokazuje, da se dan za dnem trudimo prepoznati in ceniti talent svojih zaposlenih ter jim omogočiti stalen razvoj na osebnem kot službenem področju.

V letih 2017 in 2018 smo v Lidlu Slovenija pridobil mednarodno priznani certifikat Top Employer. Tega podeljuje neodvisno podjetje Top Employers Institute podjetjem, ki v svetovnem merilu izstopajo s svojimi kadrovskimi praksami in razvojnimi programi za zaposlene.

Interno komuniciranje

Skrbimo za učinkovit pretok informacij med zaposlenimi. Vsak mesec se razveselimo internega časopisa Štacunar, vse aktualne novice in informacije pa najdemo na intranetu.

Raziskave o zadovoljstvu zaposlenih

Vsako leto izvedemo interno raziskavo Utrip, s katero preverjamo zadovoljstvo zaposlenih z Lidlom kot delodajalcem. To nam daje odlično izhodišče za ohranjanje dobrih praks in izvedbo izboljšav.

Zaupnik za zaposlene in anonimno svetovanje

Vsak kdaj pa kdaj potrebuje sogovornika. V takšnih primerih imamo na voljo zaupnike zaposlenih in zunanjega psihologa, ki predstavljajo nevtralne sogovornike za vprašanja ali oporo v težki situaciji z namenom čim hitrejše rešitve.

Dogodki za zaposlene

Radi delamo in radi se družimo. In to čimbolj pogosto! Vsako leto spomladi za en dan zapremo vse trgovine in se odpravimo na Lidlov piknik. Decembra se sprostimo na novoletni zabavi, maja za en dan na delovno mesto povabimo otroke zaposlenih in z njimi preživimo zabaven dan, ne uidejo pa nam niti skupna praznovanja obletnic in dosežkov ter teambuildingi.

Delo od doma in služben odklop

Za delovna mesta, kjer to delovni proces omogoča, smo uvedli možnost dela od doma. Veseli nas, da s tem pripomoremo k usklajevanju zasebnega in poklicnega življenja. Sodelavcem, ki so z nami že 5 ali več let, nudimo možnost neplačanega službenega odklopa do treh mesecev, v tem času pa poskrbimo za plačilo vseh zakonsko predpisanih prispevkov. Določena delovna mesta s seboj prinesejo ugodnost službenega avtomobila. V tem primeru boste lahko službeni avtomobil uporabljali neomejeno za službene in zasebne opravke, prav tako lahko v primeru večje družine izberete večji avtomobil.

Ugodnosti za zaposlene

Zaposleni prejmejo kartico ugodnosti s popusti za več kot 50 ponudnikov gostinskih storitev, šport, prosti čas, razvajanje, hotelske storitve, izobraževanje, mobilne storitve.

Skrbimo za prihodnost Lidlovcev. Premije v 2. pokojninski steber vplačujemo mesečno, ob upokojitvi pa boste s tem upravičeni do dodatne pokojnine.

Rojstni dan je nekaj posebnega, zato naše zaposlene vsako leto za rojstni dan obdarimo z Lidlovo vrednostno kartico. Vsakemu zaposlenemu ob rojstvu novorojenca podarimo darilni paket, prvi šolski dan pa je za starše prvošolčke dela prost dan.

Prav tako veliko pozornost namenjamo otrokom naših zaposlenih. Poleti jih brezplačno peljemo na počitniško letovanje na morje, decembra jih razveselimo z novoletnim obdarovanjem, novopečene starše pa na domu pričaka paket za novorojenčka.

Promocija zdravja

Na vseh ravneh podjetja pospešeno izvajamo promocijo zdravja v okviru mnogih ukrepov, aktivnosti in delavnic. Imamo skoraj 100 ambasadorjev zdravja, ki skrbijo za promocijo zdravja med sodelavci. Enkrat mesečno imamo tudi sadni dan, ko za dodatno energijo pri delu poskrbi brezplačno sadje.

O pomenu zdravja na delovnem mestu izobražujemo skozi različne vsebine. Pri tem je ključen naš interni časopis Štacunar. Vsako leto organiziramo en Dan ambasadorjev zdravja, ki je namenjen izmenjavi izkušenj, predlogov in vprašanj za spodbujanju zdravega načina življenja v okviru promocije zdravja na delovnem mestu. Enkrat letno pa za zaposlene priredimo dan zdravja, ko sodelavkam in sodelavcem ponudimo zdrav zajtrk.

Podpiramo tudi udeležbo naših sodelavcev na maratonih in drugih športno-humanitarnih prireditvah, med drugim sodelujemo na: Oviratlonu, Ljubljanskem maratonu, Ruthinem teku, teku 10 krogov za 10 nasmehov, …

Zdravko Lidl

Leta 2012 smo v Lidlu Slovenija oblikovali maskoto Zdravka Lidla, ki v prvi vrsti promovira zdrav način življenja, Je prijatelj in motivator otrok, zaveznik staršev ter pobudnik zdravega načina življenja. Zdravko Lidl, ki je prisoten na internih in eksternih dogodkih podjetja ter velikokrat obišče tudi Lidlove trgovine po Sloveniji, spodbuja zdrav način življenja med zaposlenimi, kupci, otroci in širšo javnostjo. »Interna misija« Zdravka Lidla je tako na spontan in organski način postala tudi celovita misija podjetja Lidl Slovenija, saj se Zdravko Lidl uveljavlja kot strateški pobudnik ter prvo srce pri ozaveščanju o zdravem načinu življenja.

Na otroke (in starše ter učitelje) prenaša znanje, dobro prakso in skrbi za lepši jutri.

Več o Zdravku Lidlu pa najdete na: www.zdravko-lidl.si.

TOP