Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ZBRALI DVE TONI IN POL HRANE ZA BREZDOMNE ŽIVALI

Objavljeno:

04/10/2022

Deli:

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo danes, v Lidlu Slovenija končujemo letošnje dejavnosti v sklopu svojega tradicionalnega dobrodelnega projekta Koraki za tačke. Skupaj s partnerjema, portalom Pes moj prijatelj in Zavodom Naš kuža, številnimi zavetišči ter društvi za zaščito živali po Sloveniji smo minuli mesec z različnimi aktivnosti zbirali hrano za brezdomne živali, ozaveščali o bolj odgovornem lastništvu ter iskali nove domove za živali v zavetiščih. Z aktivacijo uporabnikov na družbenih omrežjih ter dejavnostmi v interni javnosti smo tako zbrali kar za dve toni in pol hrane.

Letošnji projekt Koraki za tačke smo v Lidlu Slovenija začeli že poleti in sicer smo na svojih družbenih omrežjih imeli pravo "Pasje vročo debato", kjer smo lastnike živali opozarjali na nevarnosti, ki jih s sabo prinesejo visoke poletne temperature. V septembru pa smo nato, že sedmo leto zapored, pripravili projekt Koraki za tačke, za dobrobit (brezdomnih) živali. Osrednja tematika so bili starejši psi in mačke, t. i. seniorčki, ki se iz različnih razlogov v zavetišču pogosteje znajdejo in nato najdlje čakajo na svoj dom.

Zbrali kar dve toni in pol hrane za brezdomne živali

Posebno pozornost so starejše živali dobile tudi na naših družbenih omrežjih, kjer so bile aktivnosti poleg ozaveščevanja namenjene aktivnemu zbiranju donacij hrane. S prikupnimi posnetki smo ustvarili »reel« posnetke, v katerih so zavetiški psi in mačke iz največjega slovenskega zavetišča za zapuščene živali v Ljubljani, 'povedali' svojo zgodbo in povabili k donaciji. Našemu pozivu so se pridružili številni ljubitelji živali in tako širili sporočilo odgovornega lastništva. V času aktivacije smo zbrali kar 19.970 delitev na Instagramu. Z vsemi internimi in eksternimi aktivacijami v septembru smo tako za brezdomne živali zbrali kar dve toni in pol hrane. Hrano bomo donirali Zavodu Naš kuža, kjer jo bodo nato razdelili med društva za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.

V Lidlu Slovenija se vsako leto z določeno tematiko osredotočimo na določeno problematiko in jo nagovorimo. Z dobrodelnim projektom smo letos ozaveščali, izobraževali in zbirali hrano. Vse to pa ne bi bilo mogoče brez naših zaposlenih, kupcev in vseh, ki nas spremljajo na naših družbenih omrežjih. Zato iskrena hvala za vsak všeček, komentar, delitev in donirano hrano, saj bomo prav z vašo pomočjo razveselili brezdomne tačke. Še posebej pa smo veseli, da sta tekom akcije, dve izmed štirih izpostavljenih brezdomnih živali dobile nov dom.

Tudi letos smo v trgovine postavili zbiralne košare za zbiranje hrane za brezdomne živali. Na kreativah sta bila nekdanja zavetiščnika kuža Franko in maček Oreo. Zbrane donacije so neposredno prevzele lokalne organizacije, ki skrbijo za zavetiščne živali po vsej Sloveniji. Prav tako smo komunikacijsko podprli tudi SMS-linijo TACKE5 na 1919. Vsa zbrana sredstva bo Zavod Naš kuža namenil organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba21. 02. 2023 By boljsisvet@lidl.si

DONACIJSKA KARAVANA DELUXE SKLENILA POT V LJUBLJANI

Bogatejši za izraze hvaležnosti, topline in nepozabne vtise smo v ljubljanski porodnišnici sklenil podeljevanje tradicionalne donacije Deluxe. V okviru donacije in ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu smo tokrat vsem slovenskim porodnišnicam podarili grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke, porodnišnica v Ljubljani pa je kot največja porodnišnica v Sloveniji prejela dve grelni gnezdeci. Skupaj so se slovenske porodnišnice razveselile 15 grelnih gnezdec.
Preberi več + Aktualno    Družba12. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LETOŠNJA DONACIJA DELUXE VSEM SLOVENSKIM PORODNIŠNICAM

Letos v Lidlu Sloveniija praznujemo 15. let zato z letošnjo donacijo Deluxe zaobjemamo vso Slovenijo. Del del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe bomo namenili nakupu 15 grelnih gnezdec za novorojenčke za vse slovenske porodnišnice.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
TOP