Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ŽE TRETJE LETO PRAZNUJEMO BREZ POKA

Objavljeno:

27/12/2021

Deli:

V Lidlu Slovenija že 3. leto praznujemo brez poka, kar pomeni, da tudi letos v naši ponudbi ni pirotehnike. Odločitev za umik pirotehnike pred tremi leti je bila za nas logična nadgradnja tradicionalnega projekta Koraki za tačke, s katero spodbujamo k razmisleku o odgovornem lastništvu domačih ljubljenčkov ter o tem, da je v Sloveniji še vedno preveč nezaželenih in zavrženih žival; obenem pa tudi dodaten korak pri uresničevanju naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet.

V okviru te pobude združujemo vse naše družbeno odgovorne aktivnosti, k odgovornemu ravnanju spodbujamo tudi kupce, zaposlene in poslovne partnerje. Pobude za ukinitev prodaje pirotehnike smo sicer dobili tudi s strani kupcev in zaposlenih, izjemno pozitivne reakcije javnosti na našo ukinitev prodaje pirotehnike pa ponovno potrjujejo, da je bila naša odločitev pred tremi leti prava.

Že drugič se bomo pridružili tudi oglaševalski akciji Petarde? Ne, hvala!, saj smo mnenja, da lahko prav vsi sprejmemo odgovorno odločitev in poskrbimo, da ljudi in živali – pa ne le hišnih ljubljenčkov, pač pa tudi ptic in divjih živali – zaradi nekaj trenutkov slavja ob prehodu v novo leto ne bo strah.

V sklopu te akcije bo pred našimi tremi trgovinami v Ljubljani (na Slovenčevi, Vojkovi in Toplarniški) pripravljena posebna aktivacija z namenom opozarjanja na problematiko pokanja petard in posledičnega vpliva na živali. Na mestu kjer vas pred trgovino počakajo hišni ljubljenčki, bodo nameščeni strgani povodci, kot opozorilo, da se mnoge živali ob pokih prestrašijo, pobegnejo in se izgubijo, nekatere tudi za vedno. Aktivacijo pripravljamo skupaj s Tam Tam.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP