Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ŽE TRETJE LETO PRAZNUJEMO BREZ POKA

Objavljeno:

27/12/2021

Deli:

V Lidlu Slovenija že 3. leto praznujemo brez poka, kar pomeni, da tudi letos v naši ponudbi ni pirotehnike. Odločitev za umik pirotehnike pred tremi leti je bila za nas logična nadgradnja tradicionalnega projekta Koraki za tačke, s katero spodbujamo k razmisleku o odgovornem lastništvu domačih ljubljenčkov ter o tem, da je v Sloveniji še vedno preveč nezaželenih in zavrženih žival; obenem pa tudi dodaten korak pri uresničevanju naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet.

V okviru te pobude združujemo vse naše družbeno odgovorne aktivnosti, k odgovornemu ravnanju spodbujamo tudi kupce, zaposlene in poslovne partnerje. Pobude za ukinitev prodaje pirotehnike smo sicer dobili tudi s strani kupcev in zaposlenih, izjemno pozitivne reakcije javnosti na našo ukinitev prodaje pirotehnike pa ponovno potrjujejo, da je bila naša odločitev pred tremi leti prava.

Že drugič se bomo pridružili tudi oglaševalski akciji Petarde? Ne, hvala!, saj smo mnenja, da lahko prav vsi sprejmemo odgovorno odločitev in poskrbimo, da ljudi in živali – pa ne le hišnih ljubljenčkov, pač pa tudi ptic in divjih živali – zaradi nekaj trenutkov slavja ob prehodu v novo leto ne bo strah.

V sklopu te akcije bo pred našimi tremi trgovinami v Ljubljani (na Slovenčevi, Vojkovi in Toplarniški) pripravljena posebna aktivacija z namenom opozarjanja na problematiko pokanja petard in posledičnega vpliva na živali. Na mestu kjer vas pred trgovino počakajo hišni ljubljenčki, bodo nameščeni strgani povodci, kot opozorilo, da se mnoge živali ob pokih prestrašijo, pobegnejo in se izgubijo, nekatere tudi za vedno. Aktivacijo pripravljamo skupaj s Tam Tam.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
TOP