Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ŽE DRUGO LETO MED NAJBOLJŠIMI ZAPOSLOVALCI NA SVETU

Objavljeno:

01/03/2018

Deli:

Ponosni smo, da je mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute našemu podjetju podelila certifikata Top Employer Slovenija 2018 in Top Employer Europe 2018. Certifikata smo v Lidlu Slovenija prejeli že drugič zapored, in sicer za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene ter za skrb za pozitivno in prijetno delovno okolje.

Kot prvi trgovec v Sloveniji smo si že lani prislužili certifikat Top Employer za odličnost kadrovskih praks, letos pa smo uspeh ponovili. »Naziv Top Employer potrjuje, da v Lidlu Slovenija ustvarjamo odlične pogoje za zaposlene, izvajamo inovativne projekte za razvoj sodelavcev in negujemo kulturo, ki temelji na skupnih vrednotah in povezanosti Lidlove ekipe. Na svetovni ravni je takšnih podjetij le nekaj več kot 1.200, zato smo še posebej veseli, da sodimo mednje. Gre za dolgotrajen proces dokazovanja, da na dolgi rok izvajamo dobre kadrovske prakse. Ponosni smo na nagrado in na svoje ekipe, ki uresničujejo strategijo razvoja podjetja in so temelj uspešnosti,« je povedal generalni direktor našega podjetja Gregor Kosi.

Certifikat Top Employer Europe 2018 (modri) je Lidl Slovenija prejel, ker je del mednarodne Skupine Lidl, v kateri je nacionalni certifikat Top Employer 2018 letos prejelo več kot pet Lidlov iz različnih evropskih držav. Poleg Lidla Slovenija so v okviru Skupine Lidl certifikat za svojo državo in Evropo prejeli še Lidl Italija, Lidl Nizozemska, Lidl Poljska, Lidl Slovaška, Lidl Španija, Lidl Romunija, Lidl Grčija in Lidl Ciper.

Razvoj zaposlenih prioriteta

Že lani se je v okviru certificiranja pokazalo, da na področju razvoja kadrov in poštene obravnave zaposlenih Lidl Slovenija nadpovprečno izstopa. Še posebej smo bili pohvaljeni za:
* odlične programe razvoja kompetenc zaposlenih,
* za prepoznavanje talentov v podjetju s planiranjem razvojih aktivnosti,
* enotne usmeritve vodenja, ki spodbujajo vodje, da v središče postavljajo skupni uspeh in ga prenesejo na sodelavce,
* skrb za stalen razvoj kompetenc zaposlenih in njihovo opolnomočenje na različnih delovnih mestih.

Stimulativno plačilo in pošteni delovni pogoji

V Lidlu Slovenija z razvojnimi programi in drugimi kadrovskimi projekti skrbimo za dobro počutje več kot 1500 sodelavcev na delovnem mestu. Plačilo v Lidlu Slovenija je stimulativno in je višje od povprečja v trgovinski panogi. Od 1. marca 2016 za svoje zaposlene vplačujemo premije v 2. pokojninski steber, božičnica je prav tako stalnica, regres pa izplačamo vsako leto junija.

Poleg tega za zaposlene in njihove družine že od leta 2014 izvajamo več kot 20 ukrepov in projektov za lažje usklajevanje delovnega in zasebnega življenja. Vse te aktivnosti so zbrane v okviru projekta Družini prijazno podjetje, za katerega smo ravno konec minulega leta prejeli polni (modri) certifikat.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP