Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

»ZLATI IZDELEK« JUNAKOM 3. NADSTROPJA PODARIL 4845 EVROV

Objavljeno:

18/10/2022

Deli:

V Lidlu Slovenija smo že drugo leto zapored obeležili zlati september – mesec ozaveščanja o otroškem raku. Tudi tokrat sta se nam pri dobrodelni noti pridružila dva slovenska dobavitelja, Konditor in Petlja. Skupaj z Lidlovimi kupci smo tako od prodaje linških keksov z Viki kremo zbrali 4845 EUR in jih namenili društvu Junaki 3. nadstropja.

Na letni ravni v Sloveniji za rakom zboli 70 do 80 otrok, rak pa je tudi drugi najpogostejši vzrok smrti pri otrocih, starih od 5 do 14 let. Ker bolezen zaznamuje vso družino, je poslanstvo društva Junaki 3. nadstropja poleg ozaveščanja o otroškem raku tudi zagotavljanje pomoči in opore obolelim otrokom ter njihovim bližnjim.

»Zlati izdelek« za junake

Zlati izdelek, linški keksi, polnjeni z vedno priljubljeno Viki kremo, je bil odet v posebej označeno embalažo. Keksi so narejeni iz slovenskih jajc in moke, njihova embalaža pa je v 90 % iz reciklirane plastike. V Lidlu Slovenija smo se tudi letos za to posebno donacijsko akcijo povezali s slovenskim dobaviteljem Konditorjem, letos pa se nam je pri akciji pridružilo še podjetje Petlja, dobavitelj Viki kreme.

»Neizmerno smo hvaležni Lidlu Slovenija, da nas podpira že od začetka našega delovanja. Cenimo vsako donacijo, ki jo dobimo. Lidlu pa smo še toliko bolj hvaležni, saj nam z zlatim izdelkom, poleg finančne pomoči, izdatno pomaga tudi pri ozaveščanju in širjenju glasu o Junakih. Letošnjo donacijo, ki je res velika, bomo namenili za direktno finančno pomoč družinam otrok z rakom. V novembru bomo objavili razpis, preko katerega bomo finančno pomagali družinam otrok, ki so za rakom zboleli v zadnjem letu,« so povedali v društvu Junaki 3. nadstropja.

V Lidlu Slovenija smo veseli, ko se našim pobudam pridružijo slovenski dobavitelji in tako skupaj ustvarjamo boljši svet za naše najmlajše. To pa tudi ni naše prvo sodelovanje z društvom Junaki 3. nadstropja. V sklopu praznične donacije Deluxe smo za društvo leta 2020 zbirali sredstva za vzpostavitev sobe zaupanja na hematološko-onkološkem inštitutu v Ljubljani.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
TOP