Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

»ZLATI IZDELEK« JUNAKOM 3. NADSTROPJA PODARIL 4845 EVROV

Objavljeno:

18/10/2022

Deli:

V Lidlu Slovenija smo že drugo leto zapored obeležili zlati september – mesec ozaveščanja o otroškem raku. Tudi tokrat sta se nam pri dobrodelni noti pridružila dva slovenska dobavitelja, Konditor in Petlja. Skupaj z Lidlovimi kupci smo tako od prodaje linških keksov z Viki kremo zbrali 4845 EUR in jih namenili društvu Junaki 3. nadstropja.

Na letni ravni v Sloveniji za rakom zboli 70 do 80 otrok, rak pa je tudi drugi najpogostejši vzrok smrti pri otrocih, starih od 5 do 14 let. Ker bolezen zaznamuje vso družino, je poslanstvo društva Junaki 3. nadstropja poleg ozaveščanja o otroškem raku tudi zagotavljanje pomoči in opore obolelim otrokom ter njihovim bližnjim.

»Zlati izdelek« za junake

Zlati izdelek, linški keksi, polnjeni z vedno priljubljeno Viki kremo, je bil odet v posebej označeno embalažo. Keksi so narejeni iz slovenskih jajc in moke, njihova embalaža pa je v 90 % iz reciklirane plastike. V Lidlu Slovenija smo se tudi letos za to posebno donacijsko akcijo povezali s slovenskim dobaviteljem Konditorjem, letos pa se nam je pri akciji pridružilo še podjetje Petlja, dobavitelj Viki kreme.

»Neizmerno smo hvaležni Lidlu Slovenija, da nas podpira že od začetka našega delovanja. Cenimo vsako donacijo, ki jo dobimo. Lidlu pa smo še toliko bolj hvaležni, saj nam z zlatim izdelkom, poleg finančne pomoči, izdatno pomaga tudi pri ozaveščanju in širjenju glasu o Junakih. Letošnjo donacijo, ki je res velika, bomo namenili za direktno finančno pomoč družinam otrok z rakom. V novembru bomo objavili razpis, preko katerega bomo finančno pomagali družinam otrok, ki so za rakom zboleli v zadnjem letu,« so povedali v društvu Junaki 3. nadstropja.

V Lidlu Slovenija smo veseli, ko se našim pobudam pridružijo slovenski dobavitelji in tako skupaj ustvarjamo boljši svet za naše najmlajše. To pa tudi ni naše prvo sodelovanje z društvom Junaki 3. nadstropja. V sklopu praznične donacije Deluxe smo za društvo leta 2020 zbirali sredstva za vzpostavitev sobe zaupanja na hematološko-onkološkem inštitutu v Ljubljani.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Ustvarimo boljši svet za ljudi v stiski11. 08. 2023 By boljsisvet@lidl.si

#TEAMLIDL POMAGA

V Lidlu Slovenija smo se tudi v letu 2023 pridružili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v dobrodelni akciji Pomežik soncu. Skupaj bomo na počitnice peljali otroke s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin, ki za brezskrbno uživanje na počitnicah potrebujejo spremljevalca. Z uspešno humanitarno prodajno akcijo z Lidlovimi izdelki Lupilu in Cien Kids smo zbrali sredstva za kar 409 brezskrbnih počitniških dni.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija09. 06. 2023 By boljsisvet@lidl.si

VEČ KOT 14.500 OTROK USPEŠNO V BOJU PROTI ZAVRŽENI HRANI

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 06. 2023 By boljsisvet@lidl.si

NOVA SEZONA PODKASTA USTVARIMO BOLJŠI SVET

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
TOP