Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

»ZLATI IZDELEK« JUNAKOM 3. NADSTROPJA PODARIL 4845 EVROV

Objavljeno:

18/10/2022

Deli:

V Lidlu Slovenija smo že drugo leto zapored obeležili zlati september – mesec ozaveščanja o otroškem raku. Tudi tokrat sta se nam pri dobrodelni noti pridružila dva slovenska dobavitelja, Konditor in Petlja. Skupaj z Lidlovimi kupci smo tako od prodaje linških keksov z Viki kremo zbrali 4845 EUR in jih namenili društvu Junaki 3. nadstropja.

Na letni ravni v Sloveniji za rakom zboli 70 do 80 otrok, rak pa je tudi drugi najpogostejši vzrok smrti pri otrocih, starih od 5 do 14 let. Ker bolezen zaznamuje vso družino, je poslanstvo društva Junaki 3. nadstropja poleg ozaveščanja o otroškem raku tudi zagotavljanje pomoči in opore obolelim otrokom ter njihovim bližnjim.

»Zlati izdelek« za junake

Zlati izdelek, linški keksi, polnjeni z vedno priljubljeno Viki kremo, je bil odet v posebej označeno embalažo. Keksi so narejeni iz slovenskih jajc in moke, njihova embalaža pa je v 90 % iz reciklirane plastike. V Lidlu Slovenija smo se tudi letos za to posebno donacijsko akcijo povezali s slovenskim dobaviteljem Konditorjem, letos pa se nam je pri akciji pridružilo še podjetje Petlja, dobavitelj Viki kreme.

»Neizmerno smo hvaležni Lidlu Slovenija, da nas podpira že od začetka našega delovanja. Cenimo vsako donacijo, ki jo dobimo. Lidlu pa smo še toliko bolj hvaležni, saj nam z zlatim izdelkom, poleg finančne pomoči, izdatno pomaga tudi pri ozaveščanju in širjenju glasu o Junakih. Letošnjo donacijo, ki je res velika, bomo namenili za direktno finančno pomoč družinam otrok z rakom. V novembru bomo objavili razpis, preko katerega bomo finančno pomagali družinam otrok, ki so za rakom zboleli v zadnjem letu,« so povedali v društvu Junaki 3. nadstropja.

V Lidlu Slovenija smo veseli, ko se našim pobudam pridružijo slovenski dobavitelji in tako skupaj ustvarjamo boljši svet za naše najmlajše. To pa tudi ni naše prvo sodelovanje z društvom Junaki 3. nadstropja. V sklopu praznične donacije Deluxe smo za društvo leta 2020 zbirali sredstva za vzpostavitev sobe zaupanja na hematološko-onkološkem inštitutu v Ljubljani.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP