Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ZMAGOVALNO VINO MLADEGA VINARJA SLOVENIJE ŽE NA NAŠIH POLICAH

Objavljeno:

26/03/2021

Deli:

V Lidlu Slovenija smo, kot partner natečaja Mladi vinar Slovenije, te dni svojim kupcem predstavili zmagovalno vino za leto 2020, rdeči cuvée Don 2017 mladega vinarja Andreja Erzetiča. Vino Don 2017 bo do konca leta na voljo v vseh 62 naših trgovinah po Sloveniji, kjer se je pridružilo bogati zbirki več kot 50 slovenskih vin.

Po razglasitvi rezultatov natečaja Mladi vinar Slovenije 2020 pred dobrim mesecem dni kupci Lidla Slovenije od danes naprej med bogatim naborom vin najdete tudi rdečo zvrst Don 2017, zmagovalca natečaja Mladi vinar Slovenije 2020. V lanski, že osmi sezoni natečaja, ki ga pripravljamo Lidl Slovenija in Vinski univerzum, se je za laskavi naziv in predstavitev svojega vina v naših trgovinah potegovalo 36 mladih vinarjev. Komisijo in glasovalce je najbolj prepričalo bogato rdeče vino 29-letnega Andreja Erzetiča, ki prihaja iz Goriških Brd. Vino Don je enakomerna mešanica merlota in cabernet sauvignona, Andrejeva različica pa po okusu spominja na marmelado iz temnih sadežev z dodatkom začimb in vrtnih zelišč.

»Natečaj Mladi vinar Slovenije je odlična priložnost za mlade vinarje, da se predstavimo na domačem trgu, še posebej v času epidemije, ko so drugi načini promocije zelo okrnjeni. Sodelovanje z Lidlom Slovenija, ki mi ga je prinesla zmaga, ima seveda posebno dodano vrednost, saj me bo tako spoznalo in moje vino poizkusilo še več ljubiteljev vina. Naslov Mladi vinar Slovenije mi daje  potrditev, da sem na pravi poti, verjamem pa, da mi bo tudi v prihodnosti odprl še kakšna vrata,« je povedal Andrej Erzetič, Mladi vinar Slovenije 2020.

Podpora mladim slovenskim ustvarjalcem

Natečaj Mladi vinar Slovenije je del družbeno odgovorne pobude Ustvarimo boljši svet, s katero v Lidlu Slovenija na več področjih z majhnimi koraki ustvarjamo boljši svet. V okviru natečaja se je do sedaj na naših policah predstavilo že 14 mladih slovenskih vinarjev. »Naša široka mreža trgovin po Sloveniji za mlade vinarje že leta predstavlja pomembno odskočno desko na slovenski trg. Za večino je bil to prvi stik z veleprodajo, kar je edinstvena priložnost. V Lidlu skupaj s kupci podpiramo mlade slovenske ustvarjalce in z veseljem v naši družini raznolikih dobaviteljev  pozdravljamo tudi Andreja Erzetiča. Prepričan sem, da bo njegov Don tudi z našo  pomočjo našel pot do mnogih ljubiteljev vina,« pove Jure Lašič, nabavnik za vinski sortiment v Lidlu Slovenija.

Edinstvena priložnost v času epidemije

Mladi vinarji v običajnih okoliščinah izkoristijo vsako priložnost, da se predstavijo čim širšemu krogu ljubiteljev žlahtne kapljice. Te priložnosti je dodobra okrnila epidemija, zato je bila osma izvedba natečaja za mlade vinarje še toliko bolj pomembna. Mladim ustvarjalcem je dala priložnost predstavitve strokovni komisiji, članom vinskega kluba Zgodbe o vinu in za zmagovalca tudi širni Sloveniji. Izredna kakovost vin je navdušila ocenjevalce, zato ti zagotavljajo, da je prihodnost slovenskega vinogradništva v dobrih rokah, in že nestrpno čakajo na novo sezono Mladega vinarja Slovenije.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Ponudba    Zdravko Lidl17. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

PRIDRUŽUJEMO SE MEDNARODNEMU LETU SADJA IN ZELENJAVE

Ali zaužijete dovolj sadja in zelenjave? V Lidlu Slovenija se zavedamo pomena uravnotežene prehrane ter vnosa zadostnih količin sadja in zelenjave. Na vrhuncu sezone bo tako v vseh Lidlovih trgovinah skoraj polovica ponudbe pridelane v Sloveniji. Prizadevanja za vnos zadostnih količin vitaminov in mineralov s projektom »Zdravko Lidl priporoča« ozaveščamo že od januarja letos, v teh dneh pa smo kot prvi trgovec v Sloveniji podprli mednarodno leto sadja in zelenjave, ki so ga letos razglasili Združeni narodi.
Preberi več + Aktualno    Ponudba29. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZNIŽUJEMO CENE HIGIENSKIH IZDELKOV ZA ŽENSKE

Izvedba zakona o davku na dodano vrednost s 3. majem 2021 prinaša pomembno novost – DDV za ženske higienske izdelke se bo od takrat namreč obračunaval po nižji, 9,5 odstotni stopnji. V skladu s tem bomo v Lidlu Slovenija od tega datuma znižali cene vseh ženskih higienskih izdelkov v svoji redni ponudbi.
Preberi več + Aktualno    Navdihuje nas kakovost    Ponudba    Poslovni partnerji09. 03. 2021 By boljsisvet@lidl.si

5. GENERACIJA LIDLOVE LOJTR’CE DOMAČIH

Na Lidlovih policah so v marcu zažarele nove zvezde Lojtr'ce domačih – izbrani izdelki že 5. generacije našega posebnega programa, ki k sodelovanju vabi slovenske butične proizvajalce, ki želijo svoje dobrote predstaviti širši slovenski javnosti. V tej generaciji se je za prostor na naših policah potegovalo več kot 180 dobaviteljev s skoraj 370 različnimi izdelki. Na koncu izbirnega postopka je svojo priložnost dobilo več kot 50 prehranskih in neprehranskih izdelkov oziroma več kot 40 butičnih proizvajalcev iz vse Slovenije.
TOP