Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Mojca Furlan: »Za nezaželene mačje mladiče ni dovolj domov!«

Objavljeno:

08/12/2021

Deli:

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ustvarimo boljši svet v katerem gostimo Mojco Furlan. Po poklicu učiteljica, je v svojem prostem času reševalka, skrbnica, osveščevalka, ozaveščevalka na področju zavrženih živali v Sloveniji. Je predsednica Društva za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski "Reks in Mila", ki obstaja že sedem let.

V Društvu za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski "Reks in Mila" so se povezali prostovoljci, ki vsak dan predano skrbijo za živali brez doma in tiste, ki živijo pri lastnikih, pa ti zanje ne morejo več ustrezno skrbeti.
Mojca brez dlake na jeziku pove, s kakšnimi zgodbami se srečuje društvo vsak dan, predvsem pa opozarja, da je nujno, da smo kot skrbniki živali bolj odgovorni. Opominja, da je v Sloveniji vsako leto poplava nezeželenih mačjih kepic in da za marsikatero pomoč pride prepozno, pa tudi sicer je za vse zavržene mačje mladiče domov žal premalo.

V epizodi tudi o kakcih in ježkih. Mojca Furlan pa spregovori tudi o tem, kako pravilno poskrbeti za živali v vročih dneh ter zakaj je pomembno, da ne nikoli ne pogledamo stran. Poletje je namreč eden najlepših letnih časov, po drugi strani pa letni čas, ki prinaša zelo veliko skrbniških napak. Mojca Furlan pravi: "Vsako žival je treba dati stran od vročine, v hladne prostore, ampak spet ne v prehladne. Če vozimo žival na dopust, ne moremo odpreti oken, da ji bo bolj hladno, saj si tako lahko prehladi ušesa. Ali pa v vodi, ko plava ni dobro, da se pes potaplja, ker je lahko zelo hudo, če pride do okužb ušes. V avtu niti minute ne sme nobena žival čakati. Med tem ko teleforniramo, zgubimo pozornost in pozabimo ... saj vemo kakšni smo. Res nobena žival ne sme biti v avtu niti minute. Konec, ni diskusije! Tako kot otrok ne."

V Sloveniji so številni projekti, enkratni ljudje, katerih poslanstvo je spreminjati ta svet v njegovo boljšo različico. In ravno ti so odličen navdih za naš podkast Ustvarimo boljši svet. Naj bodo vaša in naša spodbuda, iskren navdih pri korakih do boljšega sveta.

Na podkast se lahko naročite na Applovi in Googlovi aplikaciji za podkaste ter na platformah Spotify in Deezer, epizode pa so naložene tudi na Lidlovem Youtube kanalu.

 

Omejitev odgovornosti:
Objavljena stališča in mnenja gostov ter voditeljic(e) v podkastu »Ustvarimo boljši svet« (v nadaljevanju podkast) ne izražajo stališč družbe Lidl Slovenija d.o.o. k.d. (v nadaljevanju Lidl Slovenija).
Objavljene informacije v podkastu so splošne, informativne narave in ne predstavljajo individualnega zdravniškega ali strokovnega mnenja druge vrste. Uporaba objavljenih informacij je na lastno odgovornost poslušalca.
Lidl Slovenija ne prevzema odgovornosti za morebitne poškodbe, nezgode ali druge situacije, nastale zaradi izvedbe predlogov ali idej, navedenih v podkastu.
Vsebina podkasta je predmet avtorskih pravic. Dovoljena je uporaba avdio posnetka le v nekomercialne namene in sicer: nalaganje in elektronska hramba ter deljenje na socialnih omrežjih.
Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, spreminjanje ali prirejanje vsebine avdio posnetka podkasta, je nedovoljeno.

 

Povezani podkasti

TOP