Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

PRIDRUŽUJEMO SE MEDNARODNEMU LETU SADJA IN ZELENJAVE

Objavljeno:

17/06/2021

Deli:

Ali zaužijete dovolj sadja in zelenjave? V Lidlu Slovenija se zavedamo pomena uravnotežene prehrane ter vnosa zadostnih količin sadja in zelenjave. Na vrhuncu sezone bo tako v vseh naših trgovinah skoraj polovica ponudbe pridelane v Sloveniji. Prizadevanja za vnos zadostnih količin vitaminov in mineralov s projektom »Zdravko Lidl priporoča« ozaveščamo že od januarja letos, v teh dneh pa smo kot prvi trgovec v Sloveniji podprli mednarodno leto sadja in zelenjave, ki so ga letos razglasili Združeni narodi.

Uravnotežena prehrana vse bolj pridobiva na pomenu, zato smo v Lidlu Slovenija že v začetku letošnjega leta oblikovali pobudo Zdravko Lidl priporoča. S svojo maskoto Zdravko Lidl želimo še dodatno ozaveščati o pomenu skrbi za dobro počutje in uravnoteženo prehranjevanje, tudi na prodajnih mestih. S projektom razširjamo svoje poslanstvo pri spodbujanju vitalnega življenjskega sloga, kamor poleg redne telesne aktivnosti, ki jo spodbujamo z Vitalnico, sodi tudi uravnotežena prehrana. Obenem si prizadevamo tudi za zmanjševanje presežkov hrane in spodbujamo k vključevanju inovativnih pristopov na področju trajnostne ponudbe.

Podpora mednarodnemu letu sadja in zelenjave je tako za nas logičen korak, saj se želimo pridružiti ozaveščevalni kampanji Združenih narodov o pomembnosti vključitve sadja in zelenjave v vsakdanje obroke.

Skoraj polovica lokalne ponudbe

 V Lidlu Slovenija smo močno povezani s slovenskimi pridelovalci sadja in zelenjave, saj na vrhuncu sezone skoraj polovica ponujenega sadja in zelenjave prihaja iz Slovenije. »Slovenska jabolka in krompir so pri nas na voljo praktično vse leto, ravno zdaj pa se s prebujanjem sezone v Sloveniji delež lokalnega sadja in zelenjave na Lidlovi tržnici povečuje. Ponujamo že slovenski paradižnik, jabolka, šparglje, jagode, solato, bučke, bio bučke, mladi česen …, v prihodnjih tednih pa bo na voljo še več pridelkov iz Slovenije: kumarice, jajčevci, paprika, čebula, jedilne buče, bio paradižnik, lubenica, korenje, borovnice, zelje in še več drugega sadja in zelenjave,« našteva Mario Malačič, naš nabavnik za sadje in zelenjavo v Lidlu Slovenija.

Pri tem poudarja, da se sodelovanje z dobavitelji začne že mesece pred tem, ko nastopi sezona posameznega pridelka. »Že v času priprave na novo sezono se s pridelovalci dogovorimo o predvidenih količinah, ki jih bomo v naslednji sezoni odkupili.« Tako načrtovanje je velika prednost za obe strani. Lidl Slovenija si zagotovi zadostne količine domačih pridelkov, dobaviteljem pa s tem omogočamo boljše načrtovanje pridelave vse od nakupa semen do spravila in ne nazadnje dostave.

Lidlova tržnica: nenehna skrb za kakovost in svežino

Vsi dobavitelji sadja in zelenjave, ki svoje pridelke dobavljajo na naše police, morajo biti nosilci certifikata kakovosti GlobalG.A.P., katerega glavna cilja sta varna in trajnostna kmetijska proizvodnja izdelkov. Certifikat potrjuje popolno sledljivost izdelkov, varovanje okolja z ohranjanjem biotske raznovrstnosti, zdravo in varno delovno okolje zaposlenih, sisteme za upravljanje uporabe gnojil, zatiranja škodljivcev, upravljanja energije in obnovljivih virov … »Tudi v Sloveniji vse več pridelovalcev prepoznava prednosti pridobitve tovrstnega certifikata, saj lahko z njim zagotavljajo, da je kakovost izdelkov resnično stalno pod nadzorom, kar je pomembna dodana vrednost za kupce,« še dodaja Mario Malačič.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Ponudba    Zdravko Lidl06. 01. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NOVOST V LIDLU SLOVENIJA: ZDRAVKO LIDL PRIPOROČA

V Lidlu Slovenija smo z novim letom startali z novim projektom »Zdravko Lidl priporoča«. S svojo maskoto Zdravko Lidl želimo kupce še dodatno ozaveščati o pomenu skrbi za dobro počutje in uravnoteženo prehranjevanje, tudi na prodajnih mestih.
Preberi več + Družba    Ustvarimo boljši svet za ljudi v stiski    Zdravko Lidl30. 10. 2020 By boljsisvet@lidl.si

DONACIJA V SKLOPU DOBRODELNE BELEŽKE ZDRAVKA LIDLA

Že drugo leto zapored je naš Zdravko Lidl skupaj s prijatelji poskrbel za prav posebno šolsko beležko. Tudi letos je bila dobrodelna, saj smo del od prodaje šolske beležke namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) za pomoč družinam v stiski. Letošnja donacija je znašala 1150 evrov.
Preberi več + Družba    Ostali projekti    Osveščamo male in velike    Zdravko Lidl02. 07. 2020 By boljsisvet@lidl.si

DOBRODELNA ŠOLSKA BELEŽKA ZDRAVKA LIDLA

V Lidlu Slovenija smo že drugo leto zapored ustvarili šolsko beležko Zdravka Lidla, ki ima tudi dobrodelno noto. Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije ustvarjamo boljši svet.
TOP