Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Objavljeno:

01/10/2022

Deli:

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.

Ozaveščevalna kampanja tako podpira namen, ki je dober kot kruh. Skupaj z Žitom bomo tako od vsakega prodanega izdelka donirali 0,50 evra za podporo programu ROZA*. Ta ponuja psihosocialno pomoč bolnicam, otrokom in svojcem, ki se soočajo z diagnozo raka dojk ali raka rodil.

»Začenja se rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Že tradicionalno v tem času poudarjamo ključna sporočila o pomenu skrbi za svoje zdravje. Kot vsako leto osveščamo o pomenu rednega mesečnega samopregledovanja dojk in odzivanja na vabila presejalnega programa DORA, ki pripomoreta k zgodnjemu odkrivanju. Saj vemo, da je rak dojk dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Veseli smo, da se podjetji Žito in Lidl Slovenija tudi letos pridružujeta z osveščanjem svojih zaposlenih in kupcev.« je poudarila Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija.

Povezovanje z dolgoletnim dobaviteljem
V Lidlu Slovenija smo se za dober namen povezali z Žitom, ki je naš dobavitelj že več kot 15 let. Skupaj smo že tretje leto zapored podprli Europo Donno Slovenijo – Slovensko združenje za boj proti raku. »V Žitu smo Kruh roza oktober zasnovali kot rustikalno oblikovan hlebček, ki je izjemen vir beljakovin, saj vsebuje semena oljne kadulje in ovsene kosmiče, ki mu dajejo še večjo hrustljavost ter poudarijo njegov okus. Vsak hlebček smo tudi okrasili s posebno užitno krušno nalepko z roza pentljo, ki nosi simbolično sporočilo o pomenu zdrave prehrane in skrbi za lastno zdravje ter ozavešča o raku dojk,« opisuje Rok Cankar, direktor pekarstva v Žitu.

Oktober je že 8. leto zapored v Lidlu Slovenija obarvan v rožnato
V Lidlu Slovenija je mesec oktober že osmo leto zapored obarvan v rožnato. S pomočjo združenja Europa Donna Slovenija, ki letos praznuje 25 let delovanja, nagovarjamo naše kupce ter zaposlene o pomembnosti preventive ter rednega samopregledovanja dojk. V ta namen v rožnatem oktobru pripravljamo različne ozaveščevalne vsebine ter predavanje za naše zaposlene, na katerem bodo članice Europe Donne Slovenija predstavile pravilno samopregledovanje ter odgovarjale na vsa vprašanja. Na dan zdravih dojk bomo za vse zaposlene pripravili roza zajtrk, katerega zveza bo ravno Kruh roza oktober.
Vsem ženskam želimo sporočiti, kako pomembno je, da namenijo več časa sebi, ne samo oktobra, ampak skozi vse leto.
__________________________________________________
* Program ROZA je razvojni program z vsebinami, orodji in ukrepi za psihosocialno opolnomočenje in zdravo aktivacijo žensk z izkušnjo raka dojk in rodil, ki vključuje tudi svojce in bližnje. Cilj programa je doseganje boljšega psihosocialnega zdravja, zmanjševanje neenakosti v zdravju, izboljšanje kakovosti življenja s poudarkom na psihosocialni obravnavi in pomoči bolnicam, njihovim svojcem in bližnjim ter ozaveščanje širše javnosti.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba08. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDLOVA DONACIJA DELUXE LETOS ZA UČNE PRIPOMOČKE SLEPIH IN SLABOVIDNIH OTROK TER OTROK Z AVTIZMOM

Ob izteku leta v Lidlu Slovenija v okviru prodaje izdelkov lastne premium blagovne znamke Deluxe že tradicionalno del sredstev od prodaje teh izdelkov podarimo v dobrodelne namene. Letošnja donacija bo namenjena otrokom iz Centra za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne (Center IRIS), kjer se šolajo slepi in slabovidni otroci od vrtca do srednje šole ter otroci z avtizmom.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
TOP