Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

NAŠ PROJEKT HRANA NI ZA TJAVENDAN PREJEL NAGRADO ZA KOMUNIKACIJSKO ODLIČNOST

Ponosno sporočamo, da je projekt za celostno zmanjševanje količin zavržene hrane “Hrana ni za tjavendan”, ki ga že od leta 2015 izvajamo v sodelovanju s programom Ekošola, pred nekaj dnevi prejel nagrado za komunikacijski odličnost Prizma.

Objavljeno:

29/05/2019

Deli:

Nagrado je prejel v kategoriji Programi družbene odgovornosti, neprofitne kampanje, saj, kot je zapisala strokovna žirija, “projekt orje ledino in se z dolgoročno zastavljeno komunikacijsko strategijo učinkovito loteva družbeno odgovorne, a zapostavljene tematike zavržene hrane.”

Naj se pohvalimo, da v Lidlu Slovenija k problematiki prevelikih količin zavržene hrane pristopamo aktivno. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami, predvsem z Zvezo Lions klubov Slovenija, smo vzpostavili učinkovit sistem donacij prehranskih izdelkov, ki so še kakovostni in varni, a se jim izteka rok uporabe, iz skladišča in trgovin. Obenem pa smo postali pomemben partner ozaveščevalnih aktivnosti z namenom spodbujanja spremembe vedenja za manj zavržene hrane. Skupaj s programom Ekošola že štiri leta spodbujamo vrtce, šole in druge izobraževalne ustanove, da se problematike zavržene hrane lotevajo z različnimi ukrepi, ki na koncu prinesejo konkretne rezultate in s tem manj zavržene hrane. V letošnjem šolskem letu v projektu sodeluje več kot 120 ustanov, kar pomeni več kot 5.000 otrok iz cele Slovenije.

Foto: Žiga Intihar

Aktivne komunikacije smo se lotili tudi na družabnih omrežjih in skupaj s slovenskimi blogerji ustvarili okusne recepte, s katerimi pouporabimo hrano in tako preprečimo, da bi končala v smeteh. Rezultati kažejo, da so tovrstne vsebine zelo zanimive za Lidlove kupce, zato bomo s tovrstnimi aktivnostmi še nadaljevali. Hrana namreč ni in ne sme biti odpadek.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

KAKO PRAVILNO SHRANJEVATI ŽIVILA, DA BODO OSTALA ČIM DLJE SVEŽA?

Našo prehrano sestavljajo različne kategorije živil, ki popestrijo dnevni jedilnik in poskrbijo za dovoljšen vnos raznolikih hranil, vitaminov in mineralov, potrebnih za ohranjanje našega zdravja. Ob prihodu iz trgovine nas živila, kot so sadje in zelenjava, testenine, meso, ribe, jajca in še kaj, čakajo, da jih pospravimo na njihovo mesto. A kam jih postaviti, da bodo ta ostala čim dlje sveža in primerna za uživanje? Pravilno shranjevanje lahko močno vpliva na daljšo obstojnost živil, s čemer lahko tudi vi pridobite dodaten čas, za pripravo svoje najljubše jedi brez zavržkov.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

OSMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že osmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane14. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE 24. APRILA RAZGLASILA ZA SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Na pobudo partnerjev projekta, ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane je Vlada RS na včerajšnji seji sprejela Sklep o razglasitvi slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga bomo, kot že pretekli dve leti, obeleževali 24. aprila. Na ta dan bodo vsako leto potekale različne aktivnosti, povezane s preprečevanjem izgub hrane in odpadne hrane.
TOP