Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

NAŠ PROJEKT HRANA NI ZA TJAVENDAN PREJEL NAGRADO ZA KOMUNIKACIJSKO ODLIČNOST

Ponosno sporočamo, da je projekt za celostno zmanjševanje količin zavržene hrane “Hrana ni za tjavendan”, ki ga že od leta 2015 izvajamo v sodelovanju s programom Ekošola, pred nekaj dnevi prejel nagrado za komunikacijski odličnost Prizma.

Objavljeno:

29/05/2019

Deli:

Nagrado je prejel v kategoriji Programi družbene odgovornosti, neprofitne kampanje, saj, kot je zapisala strokovna žirija, “projekt orje ledino in se z dolgoročno zastavljeno komunikacijsko strategijo učinkovito loteva družbeno odgovorne, a zapostavljene tematike zavržene hrane.”

Naj se pohvalimo, da v Lidlu Slovenija k problematiki prevelikih količin zavržene hrane pristopamo aktivno. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami, predvsem z Zvezo Lions klubov Slovenija, smo vzpostavili učinkovit sistem donacij prehranskih izdelkov, ki so še kakovostni in varni, a se jim izteka rok uporabe, iz skladišča in trgovin. Obenem pa smo postali pomemben partner ozaveščevalnih aktivnosti z namenom spodbujanja spremembe vedenja za manj zavržene hrane. Skupaj s programom Ekošola že štiri leta spodbujamo vrtce, šole in druge izobraževalne ustanove, da se problematike zavržene hrane lotevajo z različnimi ukrepi, ki na koncu prinesejo konkretne rezultate in s tem manj zavržene hrane. V letošnjem šolskem letu v projektu sodeluje več kot 120 ustanov, kar pomeni več kot 5.000 otrok iz cele Slovenije.

Foto: Žiga Intihar

Aktivne komunikacije smo se lotili tudi na družabnih omrežjih in skupaj s slovenskimi blogerji ustvarili okusne recepte, s katerimi pouporabimo hrano in tako preprečimo, da bi končala v smeteh. Rezultati kažejo, da so tovrstne vsebine zelo zanimive za Lidlove kupce, zato bomo s tovrstnimi aktivnostmi še nadaljevali. Hrana namreč ni in ne sme biti odpadek.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane26. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

OBELEŽILI SMO PRVI SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Minulo soboto, 24. aprila smo obeležili prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki je nastal na pobudo Lidla Slovenija in programa Ekošola ter v partnerstvu z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem TAM-TAM. Na dogodku v živo sta komičarka in radijska voditeljica Tanja Kocman in njena mama Duška Kocman skupaj z gledalci kuhali iz ostankov hrane. Ustvarjali sta slastne recepte in se pogovarjali z zanimivimi gosti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane20. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

VSA SLOVENIJA BO 24. APRILA KUHALA BREZ ZAVRŽENE HRANE

Prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki je nastal na pobudo Lidla Slovenija in programa Ekošola ter v partnerstvu z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem TAM-TAM bomo obeležili v soboto, 24. aprila. Samo v Sloveniji na letni ravni zavržemo približno 140 tisoč ton hrane, od tega več kot polovico v naših gospodinjstvih. Številne aktivnosti, ki smo jih s partnerji organizirali v zadnjih dneh, so zato namenjene ozaveščanju in izobraževanju vseh generacij o tem globalnem izzivu, hkrati pa vabimo tudi k podpisu pobude za manj zavržene hrane.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane13. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NAJBOLJŠE ZGODBE O ZAVRŽENI HRANI ZAŽIVELE V ILUSTRACIJAH

Danes so na ulicah slovenskih mest zaživeli TAM-TAM plakati z ilustracijami petih zmagovalnih zgodb literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. V natečaju je sodelovalo več kot 200 družin, plakati pa napovedujejo prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga bomo na pobudo Lidla Slovenije in programa Ekošola obeležili 24. aprila. Pobudi so se pridružili tudi Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije ter TAM-TAM. Pobudniki projekta si želimo, da bi dan tudi uradno postal del slovenskega koledarja, ki bi ga obeležili vsako leto.
TOP