Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

NAŠ PROJEKT HRANA NI ZA TJAVENDAN PREJEL NAGRADO ZA KOMUNIKACIJSKO ODLIČNOST

Ponosno sporočamo, da je projekt za celostno zmanjševanje količin zavržene hrane “Hrana ni za tjavendan”, ki ga že od leta 2015 izvajamo v sodelovanju s programom Ekošola, pred nekaj dnevi prejel nagrado za komunikacijski odličnost Prizma.

Objavljeno:

29/05/2019

Deli:

Nagrado je prejel v kategoriji Programi družbene odgovornosti, neprofitne kampanje, saj, kot je zapisala strokovna žirija, “projekt orje ledino in se z dolgoročno zastavljeno komunikacijsko strategijo učinkovito loteva družbeno odgovorne, a zapostavljene tematike zavržene hrane.”

Naj se pohvalimo, da v Lidlu Slovenija k problematiki prevelikih količin zavržene hrane pristopamo aktivno. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami, predvsem z Zvezo Lions klubov Slovenija, smo vzpostavili učinkovit sistem donacij prehranskih izdelkov, ki so še kakovostni in varni, a se jim izteka rok uporabe, iz skladišča in trgovin. Obenem pa smo postali pomemben partner ozaveščevalnih aktivnosti z namenom spodbujanja spremembe vedenja za manj zavržene hrane. Skupaj s programom Ekošola že štiri leta spodbujamo vrtce, šole in druge izobraževalne ustanove, da se problematike zavržene hrane lotevajo z različnimi ukrepi, ki na koncu prinesejo konkretne rezultate in s tem manj zavržene hrane. V letošnjem šolskem letu v projektu sodeluje več kot 120 ustanov, kar pomeni več kot 5.000 otrok iz cele Slovenije.

Foto: Žiga Intihar

Aktivne komunikacije smo se lotili tudi na družabnih omrežjih in skupaj s slovenskimi blogerji ustvarili okusne recepte, s katerimi pouporabimo hrano in tako preprečimo, da bi končala v smeteh. Rezultati kažejo, da so tovrstne vsebine zelo zanimive za Lidlove kupce, zato bomo s tovrstnimi aktivnostmi še nadaljevali. Hrana namreč ni in ne sme biti odpadek.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane15. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NA VOLJO VSEH 6 KNJIŽIC RECIKLIRANA KUHARIJA!

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že šesto knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti. Letos pa v knjižici ne boste našli le okusnih receptov. Za navdih in spodbudo objavljamo tudi pet zmagovalnih zgodb, ki so jih slovenske družine ustvarile v okviru literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. Te na edinstven način prikazujejo, kako lahko krojimo usodo naši najljubši hrani.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane15. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ŠOLE IN VRTCI ZMANJŠALI KOLIČINO ZAVRŽENE HRANE ZA 42 %

Slovenske šole in vrtci so se ponovno priključili projektu Hrana ni za tjavendan in uspešno zmanjšali količino zavržene hrane. Projekt programa Ekošola in Lidla Slovenija, ki je namenjen ozaveščanju mladih o problematiki zavržene hrane, je v tem šolskem letu združil 4304 otrok in 189 mentorjev iz 110 izobraževalnih ustanov iz vse Slovenije. Z različnimi aktivnostmi so slovenske šole in vrtci količino zavržene hrane v povprečju zmanjšali za 42 %, najbolj uspešni tudi za 95 %. Sodelujoči otroci in mentorji v Hrana ni za tjavendan so svoje aktivnosti nadgradili s pridružitvijo prvemu Slovenskemu dnevu brez zavržene hrane, ki smo ga obeležili 24. aprila.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane14. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NAJDI NAJBOLJŠE RECEPTE ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE V 6. KNJIŽICI RECIKLIRANA KUHARIJA

Zavržena hrana, predvsem tista, ki nam v loncih ostane po kuhanju ali pa se nam neporabljena in nedotaknjena pokvari v hladilniku ali shrambi, je danes eden večjih svetovnih izzivov. Zato se Lidl Slovenija in program Ekošola v okviru projekta Hrana ni za tjavendan že sedem let trudita za zmanjševanje količin zavržene hrane, ki tudi v Sloveniji povzroča velike težave. Gospodinjstva namreč ustvarijo kar polovico od 141 tisoč ton hrane, ki v naši deželi konča med odpadki.
TOP