Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

TUDI MED EPIDEMIJO USTVARJALI BOLJŠI SVET

Objavljeno:

18/05/2020

Deli:

Lidlu Slovenija smo tudi med epidemijo z donacijami pomagali organizacijam in društvom, s katerimi tudi sicer stalno sodelujemo, dodatno pa smo podprli še nekatere organizacije in zdravstvene delavce, ki so v tem času nesebično skrbeli za zdravje vseh nas.

V sklopu naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet smo izvedli donacije sadja izvedli v vseh treh največjih UKC-jih v Sloveniji in se tako zahvalili: »Skrbimo za vaše zdravje, ker vi skrbite za naše. Hvala!« Za pomoč pri logističnih izzivih smo prosili Zvezo Lions klubov distrikt 129, s katero že vrsto let uspešno izvajamo projekt Donirana hrana.

Prav tako smo z donacijo poskrbeli za zalogo energije v UKC Ljubljana in UKC Maribor in jim donirali skoraj 500 paketov kave, več kot 200 muesli rezin in več kot 120 energijskih ploščic. Več kot 200 muesli rezin smo donirali tudi zaposlenim v Lekarni UKC Ljubljana in jim tako polepšali delovne dni. Skupno smo v času epidemije zaposlenim v Lidlu Slovenija v sklopu tedenskih sadnih dnevov in v sklopu donacij vsem trem največjim UKC-jem v državi razdelili več kot pol tone sadja.

Doniranje hrane in higienskih izdelkov

Na pomoč smo s prehrambnimi in higienskimi izdelki priskočili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Skupno smo razdelili za več kot 2000 eurov materialnih dobrin, ki smo jih razdelili med OZ ZPMS Šentjur pri Celju, MDPM Celje in MZPM Velenje.
Donirali smo 30 palet oblačil Zvezi Lions klubov, distrikt 129, Slovenija, kjer so v Lions klubU Celje Keleia takoj organiziralI akcijo razdeljevanja, v kateri je sodelovalo 25 prostovoljcev iz Lions klub Celje Mozaik, MDPM Celje, JZ SOCIO, Lions klub Celje Keleia in drugi. Prav tako so na pomoč priskočili OZ Rdeči križ Celje in prijazno odstopili skladiščni prostor za 6 dni. Skupno je bilo doniranih približno 4,5 tone novih oblačil. Skupno smo dosegli okoli 2.500 oseb in vsak izmed njih je dobil najmanj 3 kose oblačil.

Poleg materialnih dobrin smo nekaterim organizacijam pomagali tudi z našimi vrednostnimi boni v skupni vrednosti 1600 evrov. Podarili smo jih Anini zvezdici, Kraljem ulice, Humanitarčku, UPorniku in Ustanovi Petra Pavla Glavarja.

Nadaljevanje projekta Donirana hrana

Že nekaj let uspešno v sodelovanju z Zvezo Lions klubov distrikt 129 izvajamo projekt Donirana hrana. Dnevno tako iz 17-ih Lidlovih trgovin po vsej Sloveniji doniramo neoporečno in higiensko ustrezno hrano, ki je tik pred iztekom roka trajanja.

V okviru tega projekta so se v času COVID-19 še posebej pokazali izzivi z distribucijo hrane, ki tudi v normalnih okoliščinah predstavlja precejšen izziv. Vsakodnevno pobiranje hrane je namreč v celoti na plečih prostovoljcev. Izzive smo uspešno premostili in v juniju načrtujemo širjenje trgovin in društev, ki se bodo pridružila projektu Donirana hrana.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Ponudba    Zdravko Lidl06. 01. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NOVOST V LIDLU SLOVENIJA: ZDRAVKO LIDL PRIPOROČA

V Lidlu Slovenija smo z novim letom startali z novim projektom »Zdravko Lidl priporoča«. S svojo maskoto Zdravko Lidl želimo kupce še dodatno ozaveščati o pomenu skrbi za dobro počutje in uravnoteženo prehranjevanje, tudi na prodajnih mestih.
Preberi več + Aktualno    Ostali projekti    Osveščamo male in velike10. 11. 2020 By boljsisvet@lidl.si

ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA PREDALI 5.000 EUR

Žito in Lidl Slovenija sta Europi Donni – Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk predala donacijo v višini 5.000 evrov. Sredstva, ki sta jih podjetji v skupni akciji s prodajo Kruha roza oktober zbirali v oktobru, mesecu ozaveščanja o raku dojk, bodo namenjena za podporo programu ROZA.
Preberi več + Družba    Ustvarimo boljši svet za ljudi v stiski    Zdravko Lidl30. 10. 2020 By boljsisvet@lidl.si

DONACIJA V SKLOPU DOBRODELNE BELEŽKE ZDRAVKA LIDLA

Že drugo leto zapored je naš Zdravko Lidl skupaj s prijatelji poskrbel za prav posebno šolsko beležko. Tudi letos je bila dobrodelna, saj smo del od prodaje šolske beležke namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) za pomoč družinam v stiski. Letošnja donacija je znašala 1150 evrov.
TOP