Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

TUDI MED EPIDEMIJO USTVARJALI BOLJŠI SVET

Objavljeno:

18/05/2020

Deli:

Lidlu Slovenija smo tudi med epidemijo z donacijami pomagali organizacijam in društvom, s katerimi tudi sicer stalno sodelujemo, dodatno pa smo podprli še nekatere organizacije in zdravstvene delavce, ki so v tem času nesebično skrbeli za zdravje vseh nas.

V sklopu naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet smo izvedli donacije sadja izvedli v vseh treh največjih UKC-jih v Sloveniji in se tako zahvalili: »Skrbimo za vaše zdravje, ker vi skrbite za naše. Hvala!« Za pomoč pri logističnih izzivih smo prosili Zvezo Lions klubov distrikt 129, s katero že vrsto let uspešno izvajamo projekt Donirana hrana.

Prav tako smo z donacijo poskrbeli za zalogo energije v UKC Ljubljana in UKC Maribor in jim donirali skoraj 500 paketov kave, več kot 200 muesli rezin in več kot 120 energijskih ploščic. Več kot 200 muesli rezin smo donirali tudi zaposlenim v Lekarni UKC Ljubljana in jim tako polepšali delovne dni. Skupno smo v času epidemije zaposlenim v Lidlu Slovenija v sklopu tedenskih sadnih dnevov in v sklopu donacij vsem trem največjim UKC-jem v državi razdelili več kot pol tone sadja.

Doniranje hrane in higienskih izdelkov

Na pomoč smo s prehrambnimi in higienskimi izdelki priskočili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Skupno smo razdelili za več kot 2000 eurov materialnih dobrin, ki smo jih razdelili med OZ ZPMS Šentjur pri Celju, MDPM Celje in MZPM Velenje.
Donirali smo 30 palet oblačil Zvezi Lions klubov, distrikt 129, Slovenija, kjer so v Lions klubU Celje Keleia takoj organiziralI akcijo razdeljevanja, v kateri je sodelovalo 25 prostovoljcev iz Lions klub Celje Mozaik, MDPM Celje, JZ SOCIO, Lions klub Celje Keleia in drugi. Prav tako so na pomoč priskočili OZ Rdeči križ Celje in prijazno odstopili skladiščni prostor za 6 dni. Skupno je bilo doniranih približno 4,5 tone novih oblačil. Skupno smo dosegli okoli 2.500 oseb in vsak izmed njih je dobil najmanj 3 kose oblačil.

Poleg materialnih dobrin smo nekaterim organizacijam pomagali tudi z našimi vrednostnimi boni v skupni vrednosti 1600 evrov. Podarili smo jih Anini zvezdici, Kraljem ulice, Humanitarčku, UPorniku in Ustanovi Petra Pavla Glavarja.

Nadaljevanje projekta Donirana hrana

Že nekaj let uspešno v sodelovanju z Zvezo Lions klubov distrikt 129 izvajamo projekt Donirana hrana. Dnevno tako iz 17-ih Lidlovih trgovin po vsej Sloveniji doniramo neoporečno in higiensko ustrezno hrano, ki je tik pred iztekom roka trajanja.

V okviru tega projekta so se v času COVID-19 še posebej pokazali izzivi z distribucijo hrane, ki tudi v normalnih okoliščinah predstavlja precejšen izziv. Vsakodnevno pobiranje hrane je namreč v celoti na plečih prostovoljcev. Izzive smo uspešno premostili in v juniju načrtujemo širjenje trgovin in društev, ki se bodo pridružila projektu Donirana hrana.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Ostali projekti    Ustvarimo boljši svet za ljudi v stiski01. 10. 2021 By boljsisvet@lidl.si

S KRUHOM ROZA OKTOBER PONOVNO SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

V Lidlu Slovenija smo tudi letos, že drugič zapovrstjo, združili moči skupaj z Žitom v sklopu roza oktobra. S posebnim kruhom, poimenovanim Kruh roza oktober, ki je nastal v Žitovih pekarnah in se prodaja izključno v naših 63 trgovinah, podpiramo Europo Donno − Slovensko združenje za boj proti raku dojk. Vse do zadnjega oktobra bomo od vsakega prodanega izdelka skupaj donirali 0,50 evra za podporo programu ROZA,* ki ponuja psihosocialno podporo bolnicam, njihovim otrokom ter drugim svojcem obolelih za rakom dojk in raki rodil.
Preberi več + Aktualno    Ponudba    Zdravko Lidl17. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

PRIDRUŽUJEMO SE MEDNARODNEMU LETU SADJA IN ZELENJAVE

Ali zaužijete dovolj sadja in zelenjave? V Lidlu Slovenija se zavedamo pomena uravnotežene prehrane ter vnosa zadostnih količin sadja in zelenjave. Na vrhuncu sezone bo tako v vseh Lidlovih trgovinah skoraj polovica ponudbe pridelane v Sloveniji. Prizadevanja za vnos zadostnih količin vitaminov in mineralov s projektom »Zdravko Lidl priporoča« ozaveščamo že od januarja letos, v teh dneh pa smo kot prvi trgovec v Sloveniji podprli mednarodno leto sadja in zelenjave, ki so ga letos razglasili Združeni narodi.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji26. 03. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZMAGOVALNO VINO MLADEGA VINARJA SLOVENIJE ŽE NA NAŠIH POLICAH

V Lidlu Slovenija smo, kot partner natečaja Mladi vinar Slovenije, te dni svojim kupcem predstavili zmagovalno vino za leto 2020, rdeči cuvée Don 2017 mladega vinarja Andreja Erzetiča. Vino Don 2017 bo do konca leta na voljo v vseh 62 naših trgovinah po Sloveniji in se tako pridružilo bogati zbirki več kot 50 slovenskih vin.
TOP