Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

TUDI MED EPIDEMIJO USTVARJALI BOLJŠI SVET

Objavljeno:

18/05/2020

Deli:

Lidlu Slovenija smo tudi med epidemijo z donacijami pomagali organizacijam in društvom, s katerimi tudi sicer stalno sodelujemo, dodatno pa smo podprli še nekatere organizacije in zdravstvene delavce, ki so v tem času nesebično skrbeli za zdravje vseh nas.

V sklopu naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet smo izvedli donacije sadja izvedli v vseh treh največjih UKC-jih v Sloveniji in se tako zahvalili: »Skrbimo za vaše zdravje, ker vi skrbite za naše. Hvala!« Za pomoč pri logističnih izzivih smo prosili Zvezo Lions klubov distrikt 129, s katero že vrsto let uspešno izvajamo projekt Donirana hrana.

Prav tako smo z donacijo poskrbeli za zalogo energije v UKC Ljubljana in UKC Maribor in jim donirali skoraj 500 paketov kave, več kot 200 muesli rezin in več kot 120 energijskih ploščic. Več kot 200 muesli rezin smo donirali tudi zaposlenim v Lekarni UKC Ljubljana in jim tako polepšali delovne dni. Skupno smo v času epidemije zaposlenim v Lidlu Slovenija v sklopu tedenskih sadnih dnevov in v sklopu donacij vsem trem največjim UKC-jem v državi razdelili več kot pol tone sadja.

Doniranje hrane in higienskih izdelkov

Na pomoč smo s prehrambnimi in higienskimi izdelki priskočili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Skupno smo razdelili za več kot 2000 eurov materialnih dobrin, ki smo jih razdelili med OZ ZPMS Šentjur pri Celju, MDPM Celje in MZPM Velenje.
Donirali smo 30 palet oblačil Zvezi Lions klubov, distrikt 129, Slovenija, kjer so v Lions klubU Celje Keleia takoj organiziralI akcijo razdeljevanja, v kateri je sodelovalo 25 prostovoljcev iz Lions klub Celje Mozaik, MDPM Celje, JZ SOCIO, Lions klub Celje Keleia in drugi. Prav tako so na pomoč priskočili OZ Rdeči križ Celje in prijazno odstopili skladiščni prostor za 6 dni. Skupno je bilo doniranih približno 4,5 tone novih oblačil. Skupno smo dosegli okoli 2.500 oseb in vsak izmed njih je dobil najmanj 3 kose oblačil.

Poleg materialnih dobrin smo nekaterim organizacijam pomagali tudi z našimi vrednostnimi boni v skupni vrednosti 1600 evrov. Podarili smo jih Anini zvezdici, Kraljem ulice, Humanitarčku, UPorniku in Ustanovi Petra Pavla Glavarja.

Nadaljevanje projekta Donirana hrana

Že nekaj let uspešno v sodelovanju z Zvezo Lions klubov distrikt 129 izvajamo projekt Donirana hrana. Dnevno tako iz 17-ih Lidlovih trgovin po vsej Sloveniji doniramo neoporečno in higiensko ustrezno hrano, ki je tik pred iztekom roka trajanja.

V okviru tega projekta so se v času COVID-19 še posebej pokazali izzivi z distribucijo hrane, ki tudi v normalnih okoliščinah predstavlja precejšen izziv. Vsakodnevno pobiranje hrane je namreč v celoti na plečih prostovoljcev. Izzive smo uspešno premostili in v juniju načrtujemo širjenje trgovin in društev, ki se bodo pridružila projektu Donirana hrana.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Ponudba    Zdravko Lidl17. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

PRIDRUŽUJEMO SE MEDNARODNEMU LETU SADJA IN ZELENJAVE

Ali zaužijete dovolj sadja in zelenjave? V Lidlu Slovenija se zavedamo pomena uravnotežene prehrane ter vnosa zadostnih količin sadja in zelenjave. Na vrhuncu sezone bo tako v vseh Lidlovih trgovinah skoraj polovica ponudbe pridelane v Sloveniji. Prizadevanja za vnos zadostnih količin vitaminov in mineralov s projektom »Zdravko Lidl priporoča« ozaveščamo že od januarja letos, v teh dneh pa smo kot prvi trgovec v Sloveniji podprli mednarodno leto sadja in zelenjave, ki so ga letos razglasili Združeni narodi.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji26. 03. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZMAGOVALNO VINO MLADEGA VINARJA SLOVENIJE ŽE NA NAŠIH POLICAH

V Lidlu Slovenija smo, kot partner natečaja Mladi vinar Slovenije, te dni svojim kupcem predstavili zmagovalno vino za leto 2020, rdeči cuvée Don 2017 mladega vinarja Andreja Erzetiča. Vino Don 2017 bo do konca leta na voljo v vseh 62 naših trgovinah po Sloveniji in se tako pridružilo bogati zbirki več kot 50 slovenskih vin.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji27. 01. 2021 By boljsisvet@lidl.si

MLADI VINAR SLOVENIJE 2020 JE ANDREJ ERZETIČ

Po tesni bitki med tremi super finalisti natečaja Mladi vinar Slovenije je včeraj naziv najboljšega mladega vinarja prejel Andrej Erzetič z rdečim cuvéejem Don 2017. Partnerja projekta Lidl Slovenija in Vinski univerzum smo tako uspešno zaključili že osmi natečaj za perspektivne mlade slovenske vinarje, na katerem se je letos pomerilo 54 vin 36 mladih vinarjev. Zmagovalno vino bo od pomladi na voljo v vseh naših Lidlovih trgovinah po Sloveniji.
TOP